Til hovedinnhold

Få litt mer ut av mobilen din.

Niklas Plikk, Teknofil.no

Det begynner å bli et par år siden Snapchat først dukket opp på mobiler rundt om i Norge. Nå har den sosiale mobiltjenesten vokst til å bli det nest mest populære sosiale mediet i landet, kun slått av Facebook.

Appen blir stadig vekk oppdatert med nye funksjoner, og har gått fra å være en enkel bilde-app til et ganske avansert kommunikasjonsverktøy.

Under kan du lese om ti Snapchat-triks du kanskje ikke visste om, som vil gjøre appen enda morsommere å bruke:

1. Få en ny Snapchat-venn umiddelbart

Det har blitt kjempelett å legge til nye venner på Snapchat. I stedet for å spørre noen om hva navnet deres er på Snapchat for å så skrive det inn i appen, kan du nå gjøre det automatisk.

  1. Gå til hovedskjermen (kameraet), og sveip ned
  2. Du får opp en Snapchat-logo, som er unik for din bruker.
  3. Nå kan en annen Snapchat-bruker peke kameraet på logoen din, og du blir automatisk lagt til på telefonen deres

2. Snurr og forstørr teksten

Du visste sikkert allerede at du kan trykke på T-knappen etter at du har skrevet en tekst for å bytte stil. Det du trolig ikke visste er at du også kan rotere, forstørre og forminske teksten etterpå!

Alt du trenger å gjøre er å bruke to fingre på skjermen, og dra dem rundt. Dette fungerer bare med den fete teksten, og ikke den vanlige tekststripen.

3. Bytt kamera kjemperaskt

Dette er ikke den raskeste måten å bytte kamera på.

Snapchat lar deg ta bilder med både front- og bakkameraet, og du kan bytte mellom de to ved å trykke på kameraet. Men visste du at du bare trenger å dobbelttrykke på skjermen for å gjøre det samme? Vær så god, der sparte vi deg et halvt sekund!

4. Få frem svart og hvit farge

Joda, de finnes!

Den morsomste måten å gjøre et bilde litt mer personlig, er å tegne litt på det. Av en eller annen grunn har Snapchat prøvd å skjule hvitt og svart fra fargeutvalget for iPhone-brukere. Men ikke vær redd, det finnes råd.

For hvit-farge:

  • Trykk med fingeren på fargepalettet på høyresiden, og ikke slipp.
  • Dra fingeren bortover til øverste, venstre hjørne.

For svart-farge:

  • Trykk med fingeren på fargepalettet på høyresiden, og ikke slipp.
  • Dra fingeren bortover til nederste, venstre hjørne.

5. Prøv deg fram med et filter

Alt blir bedre med et filter.

Den enkleste måten å piffe opp bildene du tar på Snapchat, er å bruke filtre. Disse får du opp ved å sveipe til siden etter at bildet er tatt.

Du kan velge imellom tre enkle filtre, eller legge på noen effekter, som temperatur og hastighet.

PS: Du kan også kombinere et filter med hastighets- eller temperaturmåleren, som dukker opp hvis du fortsetter å sveipe. For å gjøre dette holder du én finger på skjermen mens du fortsetter å sveipe. Takk for tipset, Tiboine!

6. Bytt navn på vennene dine, så du husker dem lettere

Hvis du begynner å få en del Snapchat-venner er det ikke alltid like lett å huske hvem som er hvem. Cutegirl85, Mgaman25 og Tknofillover er sikkert fine kallenavn, men er det ikke lettere å huske Kristin, Magnus og Audun?

For å endre visningsnavnet til vennene dine må du først finne kontaktlisten din. I den nyeste versjonen av Snapchat, gjør du dette ved å sveipe ned fra hovedskjermen (kameraet), og trykker på «mine kontakter».

Trykk på et navn, og så på tannhjulet som dukker opp. Der kan du redigere navnet til akkurat hva du vil.

7. Bruk selfie-blitzen

Hvis selfiene dine blir for mørke, kan du prøve Snapchats selfie-blitz. Pass på at blitz-ikonet er på, og skyt ivei. Skjermen vil lyse hvitt i det øyeblikket bildet tas, og lyse opp ansiktet ditt bittelitt ekstra.

8. Tegn med gjennomsiktig farge (Bare for Android)

Gamer.no-Audun er en kløpper på Snapchat.

I tillegg til å kunne tegne med svart og hvitt uten større problemer, har Android-brukere enda en fordel: De kan tegne med gjennomsiktig farge.

  • Trykk og hold på fargepalettet for å utvide det.
  • Velg en av de gjennomsiktige fargene i midten. De er litt vanskelig å treffe, men du skal kunne tegne med gjennomsiktig linje i både svart og hvitt

9. «Spol» igjennom en Story

Noen er litt flinkere til å tegne enn andre. Foto: dbatsnap.com

I stedet for å se igjennom hvert eneste bilde og hver eneste videosnutt på i en story, kan du «spole» forbi dem. Dette gjør du ved å trykke på videoen eller bildet mens de spilles av, med en annen finger.

Veldig enkelt, veldig nyttig.

10. Se hvor mange som har sett din story

Følg Tek.no på Snapchat. Brukernavn: Tek.no.

Hvis du liker å ha oversikt over hvor mange som bryr seg om livet ditt, kan det være greit å holde tellinga. Søsternettstedet vårt Tek.no følger daglig med på hvor mange som ser på snappene de deler ved å trykke på sin egen story. Da får du opp hvert enkelt klipp i storyen, og det lille øye-ikonet viser hvor mange som har sett klippene.

Har du flere gode Snaptriks, eller kanskje en Snapchat-historie du vil dele? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

Okay, dette var bare de lette triksene ...
6 Snapchat-triks for de viderekomne snapperne »

annonse