Guide

Dette er det første du burde gjøre når du spiller Harry Potter: Wizards Unite

2016 var året for Pokémon GO, og dersom spillskaper Niantic Labs får viljen sin blir 2019 året for Harry Potter: Wizards Unite. Det nye mobilspillet basert på J. K. Rowlings populære trollmannsunivers har sakte, men sikkert rullet ut over hele verden og etter litt venting er det omsider vår tur.

Spillet er nå tilgjengelig gratis på både iOS og Android, og i forbindelse med lanseringen har vi snekret sammen noen tips for vordende svartspanere, magizoologer og professorer – det vil si, de som har tenkt til å spille Harry Potter: Wizards Unite.

Disse tipsene dekker på ingen måte alt som er å oppdage i spillet, men bør i det minste peke deg i riktig retning når du først begynner. Ellers er det bare å utforske verdenen rundt deg, se opp for hvor du går og ha det gøy.

1. Ikke gi opp

I begynnelsen er det ikke mye å finne på, men du går heldigvis raskt opp i nivå og kan låse opp flere ting å gjøre.

Det første du bør merke deg med Harry Potter: Wizards Unite er at starten er utrolig treig. Opplevelsen minner på mange måter om den tomme verdenen Pokémon GO plasserte oss i da det først kom ut, og Niantic har tydeligvis ikke lært seg hvordan man hekter tak i spillere med én gang.

Til å begynne med er flere av spillets funksjoner låst bort, inkludert klassesystemet, muligheten til å lage eliksirer og de mange oppgavene du får i jobb å utføre. Du får kun beskjed om å hjelpe til med å spore opp magiske gjenstander og formler som har kommet på avveie, og deretter er det din jobb å finne ut av resten.

Heldigvis tar det ikke altfor lang tid å åpne opp funksjonene, og holder du ut litt på egenhånd får du snart oppdage alt Wizards Unite har å by på.

2. Besøk de faste Pokémon GO-plassene

Mange Pokestopp fra Pokemon Go blir gjenbrukt som stoppesteder i Harry Potter Wizards Unite.

Som i Pokémon GO er opplevelsen i Wizards Unite basert på hvor i den virkelige verden du befinner deg. Niantic har lent seg på sin faste GPS-database, så der du finner lommemonstre og Poké-stopp i Pokémon GO finner du også relevante ting i Wizards Unite.

Bor du i et noenlunde tettbygd strøk er det bare å rusle bort til nærmeste landemerke – det være seg en lekeplass, en bensinstasjon, en dæsj grafitti på bussholdeplassen eller lignende. Utenfor allfarvei må du trolig lete litt lenger etter nyttige gjenstander, men de kan altså dukke opp hvor som helst.

Igjen er opplegget ganske så likt som i Pokémon GO. Etter hvert som du beveger deg rundt i den virkelige verden vil du begynne å se ting dukke opp på telefonen. Hver gang noe spretter frem er det bare å trykke på dingsen for å sette i gang en av flere sekvenser.

Gamer.no har så langt ikke latt seg imponere av Wizards Unite:
Ingen grunn til å bytte ut Pokémon GO med det første » (Gamer.no)

3. Glem registeret, trykk på alt

Selv de enkleste dingsene kan være verdt å plukke opp.

Mens man i Pokémon GO samler på Pokémon, er hovedmålet i Wizards Unite litt vanskeligere å få med seg. Enkelt forklart har magiske vesener og gjenstander kommet på avveie i gompeverdenen, og det er din oppgave å sende alt tilbake der det hører hjemme.

Utvikleren har imidlertid ikke helt gitt slipp på Pokémon-formelen, så her finner du også et samlerelement. Sender du for eksempel hjem en gullsnopp får du utlevert et tilhørende klistremerke som du kan sette inn i registeret ditt.

I spillets nåværende stand er systemet riktignok veldig rotete. Noen ting trenger flere klistremerker før de fullføres, du får ikke se hva du har funnet før du trykker på gjenstander og det er rotete å lete opp hva du faktisk har i registeret.

I stedet for å fokusere på hva du trenger er det mye greiere å bare trykke på alt. Hver ting du sender tilbake gir deg en bunke erfaringspoeng, samt potensielle andre belønninger. Det er irriterende å finne en ildsprutende kylling for tiende gang på rad, men du tjener faktisk greit på å kvitte deg med dem fremfor å stikke av.

4. Presisjon er viktigere enn fart

Følg mønsteret på skjermen så presist som mulig, men vær rask.

Selve prosessen med å returnere ting er som oftest raskt unnagjort. Dingsen dukker opp på skjermen, med et varierende trusselnivå som avgjør sannsynligheten for at du lykkes med oppgaven.

Deretter får du opp en av flere mønstre – for eksempel en sirkel, to sammenhengende buer eller bokstaven «M» – som du må spore med fingeren din.

Sjansen for suksess avgjøres av to faktorer; presisjon og fart. Basert på eksperimentering later det til at førstnevnte er viktigst, men går det for langsomt vil du slippe opp for tid. Fokuset bør derfor ligge på å følge streken så nøyaktig som mulig, samtidig som du prøver å være rask.

Akkurat dette er nok en grunn til å trykke på alt. Jo flere formler du utfører, jo flinkere blir fingrene dine til å tegne de forskjellige mønstrene.

Er du hypp på å teste andre mobilspill i tillegg?
Les Gamer.nos anbefalte mobilspill » (Gamer.no)

5. Ikke gå tom for energi

Går du tom for energi er det ikke veldig mye du får gjort i spillet. Heldigvis er det ikke så vanskelig å få mer.

For hver dings du returnerer bruker du opp formelenergi. Du har begrenset med energi, og går du tom er det meste av moroa over. Heldigvis er det veldig enkelt å skaffe seg mer formelenergi, og du er aldri nødt til å vente i evigheter eller bruke ekte penger for å få spille igjen.

Alt du må gjøre er å stoppe innom vertshus og drivhus du finner blant de mange dingsene. Vertshus kan se litt forskjellige ut, men alle fungerer på akkurat samme måte. Dra fingeren over buen på skjermen, og så får du utdelt en tilfeldig matbit eller drikke som fyller opp energinivået ditt. Vent fem minutter, og så kan du gjenta prosessen.

Drivhusene lar deg velge én av tre potteplanter, som kan inneholde energi, ingredienser eller begge deler. Har du vann og frø kan du også dyrke frem nye ingredienser i drivhusene – en potensielt nyttig, men ofte unødvendig aktivitet.

6. Kjøp plass til ingredienser og eliksirer

Grunnen til at dyrking av ingredienser er unødvendig er fordi du allerede finner så mange av disse på bakken. En kort spasertur gjennom parken er nok til å gi deg flere froskehjerner, karameller og døsodørus-bønner enn du kan bære med deg i sekken.

For å bli kvitt noen kan du brygge eliksirer, som for eksempel øker sannsynligheten for å returnere en dings, gjør deg sterkere i kamp eller etterfyller helsen din. Dessverre har du også begrenset med plass for eliksirer, og du kan raskt bli fanget i en ond sirkel der du hverken kan plukke opp nye ingredienser eller bruke opp de du har.

Med en gang du kan bør du derfor kjøpe økt lagringsplass for både ingredienser og eliksirer. Det vil si, ikke bruk ekte penger for å oppnå dette. Du kan selvfølgelig åpne lommeboken om du ønsker, men du tjener nok av spillets valuta gjennom spilling for å kjøpe mer plass med jevne mellomrom.

Gjør du det kan du unngå mye frustrasjon.

Foretrekker du konsollspill fremfor mobilspill?
Her er de mest spennende spillene som kommer nå i sommer » (Gamer.no)

7. Lær deg kampsystemet

Lærer du deg kampsystemet er det mye enklere å beseire alskens onde skapninger. Bilde: Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

I punkt 6 var vi så vidt innom kamper, og dette er en av de mer spennende aspektene ved Harry Potter: Wizards Unite. Både ute i villmarken og på spesielt markerte festninger kan du måle trollmannsevner mot diverse ondsinnede skapninger.

På overflaten er kampsystemet svært enkelt, og du sporer mønstre på skjermen for å vekselvis angripe og forsvare deg. Graver du litt dypere og setter deg skikkelig inn i mekanikkene kan du imidlertid snu jevne kamper til barneskirenn.

På nivå seks får du velge deg et yrke: enten Professor, Svartspaner eller Magizoolog. Hvert yrke har sitt progresjonstre, hvor man både kan styrke egenskaper i kamp og lære nye evner.

Det er faktisk en del å ta tak i her, og du gjør lurt i å lese nøye gjennom hva de forskjellige evnene gjør. Plutselig finner du ut at en av evnene dine skader fienden hver runde, men bare dersom du aktiverer den først.

Niantic legger også helt klart opp til at spillere skal samarbeide, så om du kjenner andre som har tenkt til å spille kan det være lurt å fordele klassene mellom dere. Det er verdt å merke at du når som helst kan bytte over til et annet yrke, og du mister aldri fremdrift ved å veksle mellom dem.

8. Spar batteriet

Har du spilt Pokémon GO vet du at den største fienden din er batteriets levetid på telefonen. Med både krav om GPS og en del prosessorkraft sluker Wizards Unite batteriet ditt, men det finnes løsninger for å lette litt på problemet.

Skru på batterisparemodus hvis du vil at mobilen skal holde ut så lenge som mulig.

Via spillets innstillinger – som du finner ved å trykke på kofferten nederst på skjermen og deretter tannhjulene øverst i venstre hjørne – kan du for eksempel skru på «batterisparer», som skrur skjermen så godt som av når du holder telefonen opp ned.

Videre kan du skru av både musikk og lydeffekter. Musikken låner lydsporet fra Harry Potter-filmene, og det gir opplevelsen noe ekstra å lytte til Hedwig's Theme. Likevel bør du vurdere dette dersom batteriprosenten daler litt for fort.

Har du fått med deg at nye Call of Duty ser ut til å prøve noe nytt?
Vi ble blåst av banen av det vi fikk se under E3 » (Gamer.no)

Denne artikkelen er levert av Gamer.no.

annonse