GuideMobilverkstedene for de utålmodige

Her får du mobilen fikset på timen

Du kan spare tid og penger på å bruke et usertifisert verksted, men også ett av de sertifiserte verkstedene kan hjelpe deg.

Denne artikkelen ble første gang publisert 12. februar 2013, og er sist oppdatert juli 2017. Savner du noen verksteder på kartet? Tips oss!

Det kan være frustrerende å få feil på mobilen. Da bærer det vanligvis tilbake til butikken der du kjøpte telefonen. Siden veldig mange handler i nettbutikker, innebærer det å sende telefonen i posten. Deretter skal butikken sende telefonen videre inn til et verksted, som bruker alt fra en uke til en måned på reparasjonen før den sendes tilbake. Du har riktignok vanligvis krav på en lånetelefon, men både kvaliteten på disse og alt innholdet vi beriker telefonene våre med, gjør at det bare er et lite plaster på såret.

Men du trenger ikke vente så lenge. Faktisk går det an å få mobilen reparert innen en times tid, mens du venter.

Autoriserte verksteder

Alle mobilprodusenter her til lands tilbyr garanti, og er i tillegg tvungen til å forholde seg til reklamasjonsretten. Men hver produsent forholder seg bare til sine utvalgte verksteder, og din mobil må til et av mobilprodusentens autoriserte verksteder for at du skal slippe å betale selv.

Dersom arbeidet ikke dekkes av garantien eller reklamasjonsretten, kan du selv velge verksted.

Lurer du på om feilen går på garantien? Les denne guiden:
Hva gjør du når mobilen går i stykker?

Rask, autorisert service i Oslo og på Lier

Både Mobylife, som er et autorisert verksted for de aller fleste merker unntatt Apple, og Ingram Micro Mobility, som er et autorisert verksted for Apple, gir deg muligheten til å levere telefonen din i skranken. Mobylife holder til på Lier og Ingram Micro Mobility holder til sentralt på Bryn i Oslo. Sistnevnte verksted lover hurtigservice på ned mot én time.

Rask, uautoriserte service i hele landet

Hvis du har en bristet eller knust skjerm, en fuktskade eller en annen skade som ikke dekkes av garantien, kan det være aktuelt å vurdere et uautorisert verksted. Disse er som regel strategisk plassert i bysentrum.

Fordelen med disse er at du vanligvis kan ta en kopp kaffe og et kakestykke på nærmeste kafé mens du venter på at mobilen din repareres, og de tar ofte ikke ekstra betalt for hasteservice.

Vi tok en prat med daglig leder for Mobilfikser'n, Mohammed Khan, som forteller at de får til det aller meste på én time og har inne alle delene som trengs i over 80 prosent av tilfellene der deler må byttes.

– Vi får inn mange mobiler med fukt- eller vannskader, men den vanligste reparasjonen er skjermbytte på iPhone. Det koster 795 kroner, og vi gjør det innen en time. Dersom du også vil bytte bakglasset, koster det totalt 995 kroner, forteller Khan.

Til Apple er det snakk om uorginale skjermer med mindre du bruker et autorisert verksted. Til andre mobilmerker bruker en gjerne orginale skjermer.

Nesten 90 verksteder å velge blant

I den opprinnelige artikkelen publisert tidlig i 2013 var det under 30 verksteder i listen. Siden den tid har listen blitt oppdatert til 84 verksteder som ligger spredt over hele Norge. Du kan se dem alle i kartet under.

Savner du noen verksteder på kartet? Tips oss!

Vi anbefaler deg også å lese denne, dersom du har en mobil som er i ustand:
Alt du må vite når mobilen streiker »

Les også
Her har de plukket fra hverandre Galaxy S7
Les også
– Hjelp, jeg må reparere mobiltelefonen selv!
Les også
Kan du fikse ødelagt PC-utstyr i ovnen?
Les også
Reviveaphone: Dette vidundermiddelet skal redde en vannskadet mobil
Les også
Fiks Sony-skjermenes største problem selv
Les også
Håkon blir «rik» på knuste mobiler
Les også
Vi tester Samsung Premium Service
Les også
– Vi vil ikke kalles for svindlere!
Les også
Forbrukerrådet: – Krev fotobevis!
Les også
– Verkstedene svindler deg
Les også
Hva gjør du når mobilen går i stykker?
annonse