Tek.no

Guide Metal Gear Rising: Revengeance

Så god grafikk kan du få i det nye Metal Gear-spillet

Gjør deg klar til en actionfest av de sjeldne.

25 Jan 2014 18:00

Innledning

Metal Gear Rising: Revengeance er noe for seg selv. Her spiller du et overmenneske som deler ut solide slag og spark i alle retninger, samtidig som du veiver rundt med det råeste sverdet vi har sett i noe spill. Dette er en actionfest av de sjeldne, og helt klart ikke noe for dem som liker "realistiske" spill.

Dette er så langt over kanten at det har blitt morsomt. Fiender du sabler ned ender sitt liv i en eksplosjon av diverse kroppsdeler og blod, mens om du kutter opp en bil skjer det ingen ting. Du kan faktisk kutte opp biler i spillet, kutt dem gjerne opp i småbiter til en skikkelig fruktsalat av bildeler, og det hele tar deg bare noen få sekunder.

Den store helten er rimelig kjapp til beins.
Metal gear er ikke for sarte sjeler.

Det samme gjelder for enorme trær og lyktestolper. Ingenting kan motstå supersverdet ditt. Dette er så absolutt morsomt, men også litt irriterende til tider. Vi opplevde flere ganger at vi kunne stå på bakken og få en kuttflate som var milevis unna der vi stod selv. Vel, vi får la slikt småpirk ligge, det er ikke mye som er realistisk i dette spillet uansett.

– Actionfrelste er velsignet med nok et mesterverk

– Metal Gear Rising: Revengeance er et spill som gjør nesten alt riktig. Det byr på et kampsystem som virklig er en sann glede å bli kjent med. Tempoet og intensiteten i spillet er så høgt at en nesten kan bli svett, og det får andre spill i same sjanger til å sjå ut som evneveike misfoster, skriver kollega Øystein Furevik i Gamer.no.

Ridetur på raketter, null problem!

– Spillet når på eksemplarisk vis den guddommlige midtvei mellom nådeløs utfordring og lovnadene om at dette til slutt vil gå bra. Ikke bare møter vi et høgoktan actionspel der du danser fra den ene fienden til den andre i en morbid voldsballett, men vi får samtidig en solid rekke med noen av de mest minnerike sjefskampene jeg har sett på mange år, avslutter Furevik.

Gamer.no ga spillet ni av ti mulige poeng, og vurderte det som et klassisk spill.

Hele anmeldelsen av Metal Gear Rising: Revengeance kan du lese hos Gamer.no.

Vi har testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen.

Les også