Tek.no

Guide

Slik laster du ned OS X Mavericks

Se om Mac-en din er kompatibel med det nye operativsystemet.

Hardware.no
24 Okt 2013 12:00

Er du en Apple-bruker, men har ikke lastet ned det rykende ferske operativsystemet OS X Mavericks ennå? Her får du en liten guide til hvordan du kan gå fram.

Disse støtter Mavericks

Stasjonære og bærbare Apple-datamaskiner fra de siste fem årene skal alle takle OS X Mavericks, og kjører du OS X Snow Leopard, vil oppgraderingen sannsynligvis ikke by på noen problemer. Den komplette listen med kompatible enheter er som følger:

  • MacBook Pro (fra midten av 2007 og nyere)
  • MacBook Air (fra slutten av 2008 og nyere)
  • iMac (fra midten av 2007 og nyere)
  • MacBook (aluminiumutgaven fra slutten av 2008, eller tidlig 2009 og nyere)
  • Mac Mini (fra tidlig 2009 og nyere)
  • Mac Pro (fra tidlig 2008 og nyere)
  • Xserve (fra tidlig 2009)

Før du installerer

Før du oppgraderer Mac-en din, bør du lagre og avslutte alle åpne programmer. Benytter du deg av en eldre Mac, er det kanskje en god idé å gjøre plass på harddisken ved hjelp av et verktøy som CCleaner.

Brukere med Snow Leopard, Lion eller Mountain Lion kan ta turen innom Mac App Store og installere Mavericks derfra. Oppdateringen er på cirka 5 GB, og så fort du har lastet den ned, kan du installere ved hjelp av ett enkelt klikk.

Etter installasjonen

Når du har installert det nye operativsystemet, får du muligheten til å lære om alle de nye funksjonene, inkludert iCloud Keychain, varslingene, iBooks, Maps og Calendar.

Har du støtt på noen problemer i oppgraderingen til OS X Mavericks? Har du noen andre tips? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Apple kaller det gratis, men enkelte setter spørsmålstegn:
– OS X Mavericks er ikke gratis »

(Kilde: ExtremeTech)

annonse