Guide

Julegavetips til småtrollet

Lurer du på hva du skal legge under juletreet til de aller yngste?

De ekstra unge og små

Ok, det nærmer seg jul med stormskritt, men hva skal du gi til de aller yngste? Du kan selvfølgelig gi dem et par hjemmestrikkede ullsokker, men det er ikke helt i vår ånd. Nei, noe med skikkelig nerde- og nyttefaktor klinger bedre, og da åpner det seg heldigvis et vell av muligheter.

En skikkelig klassiker er å kjøpe ting til de søte små som man egentlig vil ha selv. Dette trikset er allerede velkjent for de som har en bedre halvdel, selv om madammen ikke alltid synes det er like gøy å få verktøy.

Nå bør du kanskje ikke dra denne helt ut. Selv har jeg fryktelig lyst på to SSD-er i RAID0, ikke noe jeg egentlig trenger eller har bruk for, jeg bare vil. Nå kunne jeg kjøpt to SSD-er, pakket dem inn, og gitt ungene hver sin. Likevel har jeg ikke noen tro på at det ville gått spesielt bra. Nei, da er det bedre å finne noe litt annet, som også jeg vil ha glede av.

De aller, aller minste

Genial for de minste.

Klær er alltid en vinner

De yngste ungene trenger gjerne ikke så mange leker: Klær er derimot noe det går mye av, hyppige klesskift er bare noe som skjer. Nettstedet Thinkgeek er et mekka for bodyer og annet med nerdepåskrift.

For å trekke ut et par favoritter. Hva med en body det står "n00b" på, eller en Star Trek-uniform? Prisen er på rundt 75 kroner, uten frakt.

En annen morsom er en variant med input/output-merking. Input er merket med en pil mot munnen, mens output er merket ned mot bakenden.

Tipset:
Spesielle småplagg til barnet.

Harde pakker til de små

Noe som faktisk kan fungere veldig bra er en iPad. Ok, det er en dyr ting, men om du også har litt lyst på en så blir regnestykket veldig mye penere. Om du i tillegg satser på en litt eldre generasjonen, uten Retina-skjerm, er den relativt rimelig. Du får dem for helt ned til 2800 kroner.

Med denne er iPaden din trygg.

Det som er litt skremmende er at flere unger greier å bruke en iPad før de kan gå. Android-baserte enheter kan absolutt være et alternativ, men enn så lenge så er det en mye bedre utvalg av interaktive bøker for barn på iPad. Skal du bare kjøre lydbøker og spill som Cut the Rope så kan du absolutt gå for Android, om det er tingen for deg.

Siklesikker iPad

Dersom du skal utstyre en ettåring med en iPad må du enten sitte med både unge og iPad på fanget, eller så kan du også skaffe et etui som er spesielt tilpasset barn. Fisher-Price har blant annet en modell som skal passe for seks måneder og opp, pris er på rundt 400 kroner

Tipset:
iPad 2. generasjon
Beskyttelsesdeksel til iPad fra Fisher-Price