Guide

Slik finner du den beste spill-TV-en

Vi forteller deg hva du bør se etter.

Dette skal du se etter

I de senere årene har det blitt vanskeligere og vanskeligere å finne fram i det store havet av forskjellige TV-modeller som er på markedet. Hver enkelt produsent har gjerne flere titalls modeller å velge mellom, og mange av spesifikasjonene de oppgir blir bare vanskeligere og vanskeligere å tyde for mannen i gata.

I forhold til å finne en TV som er optimal til spill, så er det flere punkter som er viktige å passe på. Bildekvaliteten, responstiden og størrelsen er noen av de viktige punktene du må se på.

Dette skal du se etter

For å summere opp hva du skal passe på når du skal finne deg en TV som er egnet til spilling så bør du sjekke ut disse punktene:

  • Ikke kjøp de aller billigste modellene da disse ofte gir mer problemer med responstid, fargegjengivelse og kontrast. Les mer om dette på Hardware.no
  • Velg plasma hvis du har mørkere rom den skal stå i, LED-LCD eller LCD hvis det er et lyst rom.
  • Velg plasma hvis du er veldig følsom for responstid i forhold til spill, da responstiden til en plasma omtrent er fraværende.
  • Velg LED-LCD eller vanlig LCD om du spiller spill som har mange stillestående, og lyse menyer under spilling, da disse gjør at plasma kan få problemer med innbrenning.
  • Sjekk at TV-en har en egen spill-innstilling i menyen, da en slik innstilling ofte hjelper med å forbedre bildet og samtidig optimaliserer tiden TV-en bruker på å behandle bildet i prosesseringen.
  • Pass på at TV-en har den rette inngangen for din spillmaskin. HDMI for nyere spillmaskiner, andre innganger for eldre PC-er og spillmaskiner som Nintendo Wii. Les mer om dette på Hardware.no
  • Velg en størrelse større enn du egentlig hadde sett for deg. Du kommer trolig til å angre på at du ikke gjorde etter ganske kort tid.
  • Plassere TV-en i riktig høyde i forhold til hvor du sitter. Da unngår du å bli sliten i øynene og få andre plager som stivhet i nakken og skuldre.
  • Koble til eksterne høyttalere for en bedre lydopplevelse i forhold til spilling. Alle TV-er i dag har rett og slett for dårlig plass til at man kan gi de skikkelige innebygde høyttalere.

Vil du vite mer om hvorfor disse punktene er så viktige?
Les hele saken på Hardware.no »

neste side kan du se hvilke TV-modeller vi anbefaler for spilling.