Til hovedinnhold

Slik finner du den beste spill-TV-en

Vi forteller deg hva du bør se etter.

Dette skal du se etter

I de senere årene har det blitt vanskeligere og vanskeligere å finne fram i det store havet av forskjellige TV-modeller som er på markedet. Hver enkelt produsent har gjerne flere titalls modeller å velge mellom, og mange av spesifikasjonene de oppgir blir bare vanskeligere og vanskeligere å tyde for mannen i gata.

I forhold til å finne en TV som er optimal til spill, så er det flere punkter som er viktige å passe på. Bildekvaliteten, responstiden og størrelsen er noen av de viktige punktene du må se på.

Dette skal du se etter

For å summere opp hva du skal passe på når du skal finne deg en TV som er egnet til spilling så bør du sjekke ut disse punktene:

  • Ikke kjøp de aller billigste modellene da disse ofte gir mer problemer med responstid, fargegjengivelse og kontrast. Les mer om dette på Hardware.no
  • Velg plasma hvis du har mørkere rom den skal stå i, LED-LCD eller LCD hvis det er et lyst rom.
  • Velg plasma hvis du er veldig følsom for responstid i forhold til spill, da responstiden til en plasma omtrent er fraværende.
  • Velg LED-LCD eller vanlig LCD om du spiller spill som har mange stillestående, og lyse menyer under spilling, da disse gjør at plasma kan få problemer med innbrenning.
  • Sjekk at TV-en har en egen spill-innstilling i menyen, da en slik innstilling ofte hjelper med å forbedre bildet og samtidig optimaliserer tiden TV-en bruker på å behandle bildet i prosesseringen.
  • Pass på at TV-en har den rette inngangen for din spillmaskin. HDMI for nyere spillmaskiner, andre innganger for eldre PC-er og spillmaskiner som Nintendo Wii. Les mer om dette på Hardware.no
  • Velg en størrelse større enn du egentlig hadde sett for deg. Du kommer trolig til å angre på at du ikke gjorde etter ganske kort tid.
  • Plassere TV-en i riktig høyde i forhold til hvor du sitter. Da unngår du å bli sliten i øynene og få andre plager som stivhet i nakken og skuldre.
  • Koble til eksterne høyttalere for en bedre lydopplevelse i forhold til spilling. Alle TV-er i dag har rett og slett for dårlig plass til at man kan gi de skikkelige innebygde høyttalere.

Vil du vite mer om hvorfor disse punktene er så viktige?
Les hele saken på Hardware.no »

neste side kan du se hvilke TV-modeller vi anbefaler for spilling.

Anbefalinger

Anbefalte modeller

Her har vi satt opp et par gode alternativer som vi kan anbefale til spillfantasten. Alle disse skal kunne gi deg fantastisk bildekvalitet, samt være tilrettelagt for å kunne gi deg en super spillopplevelse. Disse TV-ene er nye modeller fra de respektive merkene og er på vei ut på markedet i disse dager.

Spill-TV til rundt 20 000 kr

Har du litt penger å bruke, så er LG 55LM670T en flott LED-TV for spillentusiasten. Med sitt gode sortnivå og sin gode fargegjengivelse, er dette en TV som vil gi veldig gode bilder når det kommer til spilling. Denne TV-modellen fra LG har i tillegg muligheten for å kunne spille delt fullskjerm for to spillere ved å bruke 3D funksjonen i TV-en. LG har valgt å kalle dette for «Dual Play».

Panasonics nye flaggskip TX-P50VT50 er også en TV som kan anbefales. Dette er en plasma-TV som vil kunne gi deg noe av det beste når det kommer til fargegjengivelse. Trolig så er dette noe av det bedre du kan få på plasmasiden i dag. Om lommeboken tilsier det, så vil denne senere i år dukke opp i 65” størrelse, som gjør at du virkelig kan få oppleve spill i stort format.

Spill-TV til rundt 15 000 kr

For deg med et litt lavere budsjett, så er UE55ES6535 ett ypperlig valg fra Samsung. En fullpakket modell fra Samsung som har de riktige tilkoblingene, samt de rette funksjonene for å kunne gi deg en flott spillopplevelse.

Alternativt i rundt samme prisklasse, så vil den nye Philips 55PFL6007/12 begynne å dukke opp i disse dager. Vi vet fra fjorårets modeller fra Philips, at dette trolig vil være en fremdragende tv for spilling og film.

Spill-TV til rundt 10 000 kr

For deg med et budsjett som strekker seg opp til og rundt 10 000 kroner, så kan du ta en titt på den nye plasma-modellen TX-P50UT50Y fra Panasonic. I et mørkere rom, så skal denne kunne gi deg en bra spillopplevelse. Sortnivå, fargegjengivelse og funksjonalitet vil ikke være på nivå med de dyrere modellene, men den skal likevel kunne gi deg et flott bilde på spill.

For deg som ikke sitter så langt fra TV-en, så kan det å gå ned på størrelse være et alternativ. Hvis man går ned litt på størrelse så kan man også vurdere Samsung UE46ES6535, som er 46"-versjonen av modellen som ev nevnt lengre opp.

Hvis du er villig til å ofre litt for en god deal, så er det fortsatt mulig å kjøpe en av fjorårets gode TV-modeller. Prisen på disse faller helt fram til lageret et tomt hos de forskjellige leverandørene, så her lønner det seg å holde øynene åpne. I og med at de nye modellene er oppgradert i forhold til fjorårets, så vil man selvsagt gå glipp av en del teknologi. Funksjonaliteten i forhold til Smart TV er oppgradert i de nye, i tillegg vil bildebehandlingen, sortnivå og fargegjengivelse ofte være oppgradert i forhold til fjorårets modeller.

Noen modeller som du kan sjekke ut er:

Vi har ikke fått muligheten til å teste noen av de nye OLED-skjermene som kommer på markedet i år. Mer om disse vil komme senere. Ellers kan det også være lurt å sitte på gjerdet til de større OLED-skjermene kommer på markedet senere i år. Vi vil komme tilbake med en test av disse ved første anledning.

annonse