Tek.no

Guide

Deler du handleliste-app med kjæresten din?

Disse appene kan gjøre forholdet deres enda bedre.

Shutterstock/Wunderlist/montasje
9 Feb 2015 09:00

Handleliste

God kommunikasjon kan for mange være selve nøkkelen til et lykkelig forhold. Det kan for eksempel bidra til økt samarbeid, bedre forståelse for hverandre, og ikke minstgod planlegging i hverdagen.

Vi innbiller oss samtidig at det alltid vil være rom for forbedring når det gjelder å kommunisere med partneren sin. I disse dager finnes det heldigvis et nyttig hjelpemiddel som bare er noen tastetrykk unna, nemlig apper til mobilen.

I denne oversikten har vi samlet sammen noen av appene som kan berike parforholdet deres. For eksempel har vi tatt med apper som lar dere dele lister, planlegge ukesmenyer, delegere husarbeid, samt planlegge den perfekte reisen eller «daten» sammen.

Se også: 10 apper du bør ha hvis du elsker å gå på ski

Del handlelisten med hverandre

App-butikkene bugner over av liste-apper som lar deg dele listene med andre. Det vil si at du og partneren laster ned samme app, og at listene dere deler synkroniseres når noen gjør endringer.

Med en slik app kan dere legge til matvarer og annet som må kjøpes inn, og så oppdateres listen med en gang. Handlelister på SMS kan kanskje fungere for noen, men vi synes dette er en mye bedre løsning. Under har vi samlet noen av appene vi synes fungerer best til dette formålet.

Our Groceries - enkel handleliste-app

Dette er en av handleliste-appene som er aller enklest i bruk. Dere slipper å opprette egne profiler for å bruke appen; Isteden taster dere inn én e-postadresse som handlelisten knyttes opp mot. Dette fikser dere ved å velge «List Sharing» i app-innstillingene, og skrive inn samme e-postadresse. Enklere blir det ikke.

Menyene i Our Groceries er enkle og ryddige. Foto: Google Play

Når det er gjort, kan dere begge legge til nye ting på handlelistene via hver deres mobil. Listen synkroniseres raskt. En annen praktisk funksjon er at du kan dele inn handlelisten i ulike kategorier, slik at du for eksempel har matfløte og rømme i samme bolk. På handleturen kan dere stryke av tingene på listen med et tastetrykk (eller sveip), akkurat som du kanskje ville krysset av en fysisk handleliste med penn.

Our Groceries er enkel, men oversiktlig, og fungerer veldig bra i praksis. Er det flere i husholdningen, kan forresten de også bli med på samme handleliste. Og selv om appen egentlig er på engelsk, kan dere selvsagt skrive på norsk eller et annet språk.

Last ned: Our Groceries (gratis / uten reklame: 29-49 kr.) Android / iPhone

Wunderlist - den komplette liste-appen

Wunderlist kan brukes til å dele alle slags lister med kjæresten, inklusive handlelister. Foto: Apple AppStore

En annen populær app som lar deg dele lister er Wunderlist. Den har bare blitt bedre og bedre med årene, og kan i dag by på drøssevis av funksjoner og et flott design.

Denne passer perfekt hvis dere vil samle handleliste, gjøremålsliste, «Bucket list», liste over filmer dere vil se sammen, og andre typer felleslister i en og samme app. Her kan dere naturligvis ha individuelle lister også, eller dele lister med venner eller kollegaer.

Etter at dere begge har lastet ned Wunderlist-appen, må dere registrere dere som brukere, enten via Facebook, Google+ eller en e-postadresse. Deretter er det bare å opprette lister, og invitere hverandre til hver enkelt liste.

Last ned: Wunderlist (gratis) Android / iPhone / Windows Phone

(Appen tilbyr også Pro-medlemskap mot betaling, men dette er beregnet på spesielt engasjerte brukere)

Andre alternativer

Our Groceries og Wunderlist er de to appene vi foretrekker til deling av handlelister og andre lister, men det finnes også mange andre alternativer.

Her er tre andre gode apper dere kan sjekke ut, dersom våre anbefalinger ikke faller i smak:

Vet du om noen som er bedre? Kom med tips i kommentarfeltet!

NESTE SIDE: Apper som gjør det superenkelt å finne hverandre via GPS på mobilen »

Les også