Til hovedinnhold

Bli kvitt blendende undertekster på Netflix

Teksten skinner som sola på nye TV-er.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Stadig flere nye TV-er støtter HDR, og de fleste av dem har Netflix-appen bygget inn. Men den voldsomme lysstyrken og dynamikken disse TV-ene byr på betyr at eventuelle undertekster kan gjøre betydelig mer utav seg enn det som skjer ellers på skjermen.

Lyssterke, kritthvite undertekster over en mørk filmscene er rett og slett ikke optimalt. Og i Netflix-appen på de fleste TV-er kan du ikke gjøre så mye med akkurat dette - undertekstene er som de er.

Det du kanskje ikke visste er at innstillingene dine for undertekster følger deg og kontoen din. Også om du ser Netflix på en TV eller mobil.

Går du til nettleseren din og stiller undertekstene til en mer behagelig fargetone der vil du altså få den samme fargen på TV-skjermen, og kan unngå å bli blendet når «Hipp hurra, kølletryne!» dukker opp som undertekst i slutten av Die Hard.

OBS! Det kan ta noen minutter før kontoen din synkroniserer innstillingene dine til appen. Hvis ikke tekstene på TV-en forandrer seg av seg selv kan du prøve å skru TV-en helt av før du skrur den på igjen.

1. Gå til Netflix i nettleseren din.

2. Logg inn og trykk på valgknappen oppe til høyre. Velg «Konto».

3. Gå videre til innstillingene for undertekster.

4. Forsøk å sette teksten til halvgjennomsiktig. Du kan også endre farge fra hvit til mørkere, men unngå svart. Prøv deg frem med skyggeinnstillinger på din TV.

5. Tadda! Undertekster som ikke blender.

Samme triks fungerer mot Android-telefoner, men virker ikke mot Netflix' iPhone-app.

Har du et tips til bruk av Netflix eller andre strømmetjenester på TV-en? Syng gjerne ut i kommentarfeltet.

annonse