Guide

iOS 7: Slik får du bedre batteritid på din gamle iPhone

Her er noen enkle knep for å gi lengre liv til iPhone 5 eller iPhone 4S.

Det nye operativsystemet til iPhone, iOS 7, er nå tilgjengelig for alle. Mens de nye telefonene iPhone 5S og iPhone 5C antakelig er skreddersydd til å bruke det rykende ferske OS-et, kan muligens brukere av de eldre iPhone 4S, iPhone 5 og iPad oppleve problemer med ytelse og batteritid.

Nettstedet ExtremeTech har derfor slengt sammen seks raske tips til hva du kan gjøre for å eventuelt øke batteritiden på dine gamle iDingser, og de er som følger:

Skru av 3D-effekten

iOS 7 har en fancy effekt som får ikonene til å «sveve» over bakgrunnen, men dette koster systemressurser. Du skrur av effekten ved å gå inn på Settings → General → Accessibility og trykke på «Reduce Motion».

Skru ned lysstyrken

Skjermen er den desidert største batteribanditten, og du kan skru ned lysstyrken ved å gå inn på Settings → Wallpaper & Brightness og skru av «Auto-Brightness». Dermed har du full kontroll.

Skru av radioene

Radiofunksjonaliteten trekker også strøm, så her gjelder det å skru av det du ikke bruker. «Airplane Mode» i kontrollsenteret skrur av alle radioene, og her kan du også sysle med individuelle innstillinger (PS: skru av Bluetooth også).

Skru av bakgrunnsoppdatering

Apper kan oppdatere seg selv automatisk i bakgrunnen, men dette krever strøm. Du kan selv velge hvilke apper som får lov til å gjøre dette under Settings → General og «Background App Refresh».

Skru av søkefunksjonen

Søkefunksjonen Spotlight er en forholdsvis kraftig søkemotor for iOS 7, men den er også sulten på ressurser ettersom den må søke gjennom og liste opp alle filene på iDingsen din. Du kan skru av hele greia eller individuelle kategorier under General → «Spotlight Search».

Skru av «Raise to Speak»

Taleassistenten Siri har en funksjon ved navn «Raise to Speak», som gjør at du kan løfte opp telefonen for å snakke – framfor å holde inn en knapp. Sensoren som oppdager dette kveler batteriet, så denne funksjonen kan du skru av i innstillingsmenyen til Siri-appen.

Vurderer du de nye modellene i stedet?
Dommen: iPhone 5S og iPhone 5C »

(Kilde: ExtremeTech)

annonse