GuideWatch Dogs

Fartsfylt hackermoro med en annerledes vri

Watch Dogs krever mer av maskinvaren enn mye annet vi har testet.

Innledning

Settingen i Watch Dogs er satt til nåtiden, og det hele synes å være en ganske normal verden. Men det er bare på overflaten. Under overflaten skjer det ganske mye rart, og det er i denne skjulte verden at helten vår opererer. Skjønt, helt skjult er den ikke, vet du hva du skal se etter ligger den helt fremme i dagen.

Helten, Aiden Pearce, er egentlig en skurk av en hacker som har levd hele sitt liv på feil side av loven, uten at det burde legge noen demper på stemningen. I Watch Dogs må han nemlig ta opp kampen mot noen enda slemmere skurker, og da er det lett å få medfølelse for Pearce.

Watch Dogs er en lang historie om makt, hevn og grenseløs overvåkning. Som en durkdreven hacker er intet mål for vanskelig, og Pearce skaffer seg lekende lett tilgang til andre personers mobiltelefoner ute på gaten. Samtidig må han passe seg for væpnede fiender og smyge seg langs husveggene for å holde seg trygg.

Aiden Pearce skaffer seg kjappe biler lekende lett.

Er du klar for et skikkelig katt- og museventyr kan Watch Dogs være akkurat det du leter etter. Her er det i alle fall lett å la seg rive med.

– Svinger mellom vakkert og helt greit

Kollega Jon Cato Lorentzen i Gamer.no har kjørt en omtale på spillet, og det er tydelig at han har latt seg engasjere.

– Til syvende og sist overskygger ambisjonene og budskapet til Watch Dogs eventuelle tekniske mangler og skuffelser. Nei, Watch Dogs har kanskje ikke blitt akkurat det vi forestilte oss etter E3 for to år siden, men det har blitt et imponerende variert og lekent actionspill satt til en åpen 3D-verden med mange minneverdige spillerskapte opplevelser, skriver Lorentzen.

Det kan være visuelt vakkert å rappe en politibil i solnedgangen, men spesielt lurt er det ikke.

– Prikken over i-en er hvordan det takler dagsaktuelle problemstillinger rundt den økende overvåkingen i samfunnet og vår egen velvillighet til å dele personlige detaljer med hele verden på nettet på en involverende måte som vekker genuine følelser i spilleren, avslutter Lorentzen.

Hele omtalen kan du lese hos Gamer.no.

Watch Dogs fikk åtte av ti poeng, og ble bedømt som svært godt.

Vi har nå testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen i akkurat dette spillet, og hvor god grafikk du kan få.