Tek.no

Guide

Vi oppsummerer Linux-uken 45-09

6 Nov 2009 15:30

Indroduksjon

Vi GNU/Linux-skribenter skal forsøke oss på en ukentlig spalte her på hardware.no. Tanken bak spalten er å gi brukerne av GNU/Linux og fri programvare en litt lengre og spennende artikkel å lese over helgen.

Innholdet vil nok variere noe fra uke til uke, men nyheter innen programvare, spill og generelle nyheter som omhandler åpen kildekode vil vektlegges. Ellers vil vi komme med alt fra tips og triks, små grep som kan gjøre livet foran skjermen enklere, nyttige tråder på forumet, til tips for dem som virkelig ønsker å effektivisere bruken av datamaskinen.

Forrige uke kom Ubuntu 9.10 på banen, og denne uken Mandriva 2010. Om ikke lenge kommer to andre viktige distribusjoner innen Linux, vi teller ned til utgivelsene.

Stor takk til alle som har kommet med positive og konstruktive tilbakemeldingene, og for alle tips til nyheter og hendelser vi har fått.

Vi ønsker å høre fra dere. Hva ønsker du vi skal skrive om? Hva vil du ha mer av? Er det et spesielt tema du ønsker at vi skal skrive om? Har du tips til nyheter vi bør få med oss? Fortell oss hva du syns i kommentarfeltet nedenfor.

Tidligere utgaver av spalten

For de som ikke har lest de tidligere utgavene, tar vi her med lenker til tidligere spalter. For de som leter etter en spesifikk ting nevnes hovedelementene i de tidligere spaltene.

  1. Uke 44: Spilltips: The Battle for Wesnoth, Terminaltipset: Diverse kommandoer
  2. Uke 43: Spilltips: Nexuiz, Tips: SSH-tipset
  3. Uke 42: Spilltips: X-moto, Terminaltips: Forandre informasjon og farger i prompt
  4. Uke 41: Spilltips: Super Tux, Terminaltips: Alias

Les også