Tek.no

Guide

Overklokking av prosessoren

Martin Lexow Wirak
8 Okt 1999 00:00

Innledning

Denne guiden er lagt opp generelt, slik at vi ikke kommer inn på hvordan man overklokker bestemte prosessorer i bestemte hovedkort. Dette vil komme som egne artikler. Vi kommer inn på de fleste temaer som er relevante for overklokking av prosessorer, men avanserte overklokkingstips vil også komme i egne artikler.

De fleste tenker på overklokking av prosessorer når temaet "overklokking" kommer opp. Dette er nok fordi dette normalt er så enkelt å utføre at det har blitt svært utbredt, og fordi man ofte kan få svært gode resultater ut av dette.

Ofte holder det med å stille inn prosessorinnstillingen i BIOS (Basic Input Output System) - sett at du har et godt, moderne hovedkort. På eldre hovedkort må man som regel flytte på noen "jumpere" eller "dipswitcher" for å stille inn prosessorinnstillingene.

Av og til, særlig om man skal overklokke mye, holder ikke dette. I denne artikkelen skal vi både gå inn på hvordan man stiller inn prosessorinnstillingene, og også hva man kan gjøre om dette ikke er nok for å få til den overklokkingen man er ute etter.

Les også