Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

På tide å oppgradere gamingrommet hjemme

Nå blir det lange kvelder hjemme. Her er utstyret vi anbefaler.

Slik ser oppsettet til Tek-journalist Vegar Jansen ut!

Perioden fremover kan bli preget av mye isolasjon for mange av oss, enten du sitter i karantene eller ei. Med alle idrettsarrangementer, konserter og teaterforestillinger avlyst er PC- og konsollspill nærliggende tidtrøyte.

Hos Elkjøp sier for eksempel kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly at det i hovedsak er gaming- og typiske hjemmekontorprodukter de merker stort trykk på akkurat nå, som forsåvidt ikke er så rart i og med at en stor del av befolkningen har blitt bedt om å jobbe hjemme fremover.

Men hvilke produkter bør du velge til de neste ukenes gaming-eskapader? Det skal vi forsøke å oppsummere i denne saken. Produktene vi velger ut er med noen få unntak produkter vi har testet og gitt god omtale, og som vi i redaksjonen kan stå inne for at er gode valg. For de kategoriene vi ikke har testet på en stund har vi kikket til popularitetslister, andres tester og liknende.

Entusiastskjerm: Samsung C49RG90

Skal du virkelig slå deg løs på gamingbordet hjemme er det en ultrabred, kurvet skjerm du skal ha, og denne fra Samsung er attpåtil blant de aller største du får, med sine 49 tommer diagonalt. Det tilsvarer omtrent to 27-tommers skjermer satt ved siden av hverandre, og vi kan skrive under på at dette også øker produktiviteten om du vil ha en skjerm som også fungerer til hjemmekontoret.

Med 5120 x 1440 piksler får du solid oppløsning, og etter en viss kalibrering får du også meget god og nøyaktig fargegjengivelse. Med over 1100 nits lysstyrke sparker også Samsung-skjermen svært godt fra seg i HDR-innhold, være det seg spill eller video. Freesync-støtte sørger også for mindre riving i spill, selv om inputlagen ikke er helt i ypperste klasse til å være en spillskjerm.

Likevel: C49RG90 er en meget god allroundskjerm som du garantert blir fornøyd med om du har pengene å legge på bordet. Fornøyelsen koster knappe 12.000 kroner.

Samsung C49RG90
8.5
Meget bra
Anbefalt

Samsung C49RG90

sitat"God allrounder til det aller meste. "

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god fargegjengivelse
 • Krysse av
  1440 piksler i høyden
 • Krysse av
  Støtte for FreeSync
 • Krysse av
  Du får enkelt tre hele vinduer ved siden av hverandre
 • Krysse av
  HDR gir mening i spill
 • Krysse av
  Smallere fot enn konkurrenten
 • Krysse av
  Enkelt brukergrensesnitt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen USB-C
 • Bytt
  Middels inputlag

Billigere alternativ: Samsung C32HG70

Det noe rimeligere alternativet blir også en skjerm fra Samsung, denne gang en kurvet 32-tommer som i skrivende stund er å få til under 5.000 kroner. Normalt sett koster denne betydelig mer enn den identiske 27-tommeren, men altså ikke nå.

«C32HG70 er totalt sett ett av de beste skjermkjøpene du kan gjøre akkurat nå, og om du vil ha kombinasjonen rask skjerm, høy oppløsning, størrelse og knallgod bildekvalitet er det i praksis ingen alternativer. De fleste andre skjermer med 144 Hz-paneler til rundt samme pris har enten kjipe TN-paneler med dårlig farge og kontrast, eller IPS-paneler med manglende HDR-støtte», skrev vi da vi testet skjermen i høst.

HDR-støtten er dessuten god, du får Freesync og lav inputlag. Noen små minus er at foten bygger en god del, og skjermen er utelukkende i plast, men det kan vi altså leve med. En meget god skjerm til prisen.

Samsung C32HG70
9
Imponerende
Anbefalt

Samsung C32HG70

sitat"Skjermen som aldri slutter å imponere – og dét til en hyggelig pris."

Fordeler

 • Krysse av
  DisplayHDR 600 gir knallbra bilde
 • Krysse av
  God fargegjengivelse og godt kontrastnivå
 • Krysse av
  Kurvet panel er oppslukende
 • Krysse av
  Godt menysystem
 • Krysse av
  Rimelig i forhold til funksjonaliteten du får
 • Krysse av
  FreeSync 2 og 144 Hz er knallbra for spilling
 • Krysse av
  1440p gir skarpt bilde uten å ta livet av grafikkortet ditt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Foten bygger mye ut
 • Bytt
  Utelukkende bygget i plast

Entusiast-tastatur: Steelseries Apex Pro

Mekaniske spilltastaturer er noe vi faktisk har inne til test her på Tek i disse dager, og i forbindelse med denne saken gir vi en sniktitt på resultatene derfra. Tastaturet for entusiastene er nemlig SteelSeries Apex Pro.

Her får du gode, stabile, lynraske og stille taster uten noen form for resonansstøy. Stilig, stramt og solid er beskrivende for designet og byggekvaliteten. Det er også svært kompakt av seg til å være et 100%-tastatur, og den magnetiske håndleddstøtten med gummibelegg er både smart og komfortabel.

Under tastehettene på Apex Pro skjuler det seg dessuten noe ganske unikt: SteelSeries nye lineære OmniPoint-brytere. Disse er fjærlette og har en responstid på lave 0,7 millisekunder. Og, magneter (!) i bryterne lar deg justere aktueringspunktet til hver av tastene individuelt i 10 nivåer. Fra du nesten ikke er nær tasten (0,4 millimeter) til du bunner den helt (3,4 millimeter).

Du får både makro- og mediafunksjoner og dessuten en tilhørende programvare som er veldig god og lettbetjent.

Over 2.000 kroner er mye penger for et tastatur, men her får du i alle fall i hovedsak hva du betaler for.

Billigere alternativ: Deltaco GAM-028

Da vi nylig testet rimeligere tastaturer med bakgrunnsbelysning var det Deltaco som stakk av med seieren, og vinnertastaturet deres koster ikke mer enn 600–700 kroner avhengig av butikk.

De mekaniske tastene er gode både til skriving og spilling, tastene er individuelt bakbelyste og du får med egen programvare til å styre det hele. Byggekvaliteten er svært solid, men et minus er at det ikke følger med noen håndleddsstøtte, så det må du eventuelt kjøpe i tillegg.

Alt i alt et svært godt tastatur til prisen.

PS: Deltaco har også et annet godt tastatur som ikke koster mer enn skarve 119 kroner, nemlig GAM-042. Du får «bare» vanlige membrantaster, og ikke høydejustering eller individuelt belyste taster, men ellers er det også et solid kjøp.

Deltaco GAM-028 (Nordic)
8.5
Meget bra
Best i test

Deltaco GAM-028 (Nordic)

sitat"Solid belysning, solid byggekvalitet og mekaniske taster. Kjøp denne og en billig håndleddsstøtte."

Fordeler

 • Krysse av
  Behagelig mekanisk tasteopplevelse
 • Krysse av
  Individuelt styrt belysning med intuitiv programvare
 • Krysse av
  Svært solid byggekvalitet
 • Krysse av
  Tekstilkledd kabel med kompakt USB-klump
 • Krysse av
  Fungerer godt til både spilling og skriving
 • Krysse av
  Veldig billig til mekaniske tastatur å være

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe metallisk gjenklang i mellomromstasten og Enter-tasten
 • Bytt
  Håndleddsstøtte må kjøpes separat
 • Bytt
  Ingen multimedieknapper

Entusiast-spillkontroller: Microsoft Xbox Elite Series 2

Her er det egentlig bare ett valg, for Microsofts Elite-kontroller feier alle andre av banen, enten du skal bruke den til Xbox eller PC.

Elite Series 2 tar egenskapene til den vanlige Xbox-kontrolleren og forbedrer dem på nesten alle områder. Plast er fortsatt hovedingrediensen, men denne holder svært høy kvalitet og er gummiert i ulik grad over hele kroppen. Sammen med svært ergonomisk utforming er denne virkelig god å holde i, særlig for dem med gjennomsnittlige eller store hender.

Kontrolleren har dessuten et hav av justeringsmuligheter og ekstrafunksjoner for å gi deg det lille ekstra i spill. Du får for eksempel fire ekstra knapper på baksiden som speiler A-, B-, X- og Y-knappene foran, du kan ta av styrespakene for å justere motstanden og du kan lagre innstillinger i tre ulike profiler i skyen.

Prisen er stiv, men dette er uten tvil den beste spillkontrolleren du får tak i akkurat nå.

Microsoft Xbox Elite Series 2
10
Fantastisk
Best i test

Microsoft Xbox Elite Series 2

sitat"Rådyr, men råbra. Kvalitet og detaljfokus på alle områder. "

Fordeler

 • Krysse av
  Kompatibel med mange spill
 • Krysse av
  Kan tilpasses på svært mange måter, fysisk og digitalt
 • Krysse av
  Solid byggekvalitet
 • Krysse av
  Svært god ergonomi
 • Krysse av
  Stilig design
 • Krysse av
  Lang batteritid og USB-C-lading
 • Krysse av
  Etui med lader og utskiftbare knapper medfølger
 • Krysse av
  Styrespakene gir godt grep

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyrest i testen

Billigere alternativ: Microsoft Xbox One S V2

Microsofts «vanlige» Xbox-kontroller koster under en tredjedel av Elite-versjonen, og vil sannsynligvis være det beste valget for folk flest.

Luksusfølelsen mangler kanskje, men byggekvaliteten og alt det andre som er viktig for en spillkontroller er fortsatt godt ivaretatt. Den er solid bygget, ergonomien er god og kompatibiliteten med ulike spill på PC er svært god.

Det du gir avkall på i forhold til Elite-kontrolleren er ekstraknappene bak, justering av motstand i kontrollspakene samt bytte av disse og mulighet for å spare profiler. Mange trenger ikke dette, og for prisen er den standard Xbox-kontrolleren et overlegent valg.

Microsoft Xbox One S V2
9
Imponerende
Anbefalt

Microsoft Xbox One S V2

sitat"Passer som hånd i hanske. Det beste valget for folk flest."

Fordeler

 • Krysse av
  Kompatibel med mange spill
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Svært god ergonomi
 • Krysse av
  Gjennomført design
 • Krysse av
  Lang batteritid
 • Krysse av
  Styrespakene gir godt grep

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bruker utskiftbare batterier

Gaming-hodetelefoner: ASTRO A50 4th Gen

Det begynner å bli en stund siden vi testet skikkelig gode gaming-hodetelefoner. Da vi oppdaterte den for over et år siden var det imidlertid ingen tvil om hvilke vi likte best, nemlig Astro A50 3rd Gen.

Vi skrøt av både komfort, byggekvalitet og ikke minst lyd- og mikrofonkvalitet, som som naturligvis står høyt på kriterielisten når man skal plukke ut et par hodetelefoner. Tredjegenerasjonsvarianten av hodetelefonene er fortsatt i salg nå, men det har også kommet en oppgradert versjon, helt enkelt kalt Astro A50 4th Gen, som nå faktisk er billigere enn forgjengeren fordi den er på et midlertidig tilbud.

Sjekk prisen for fjerde generasjon av Astro A50 her »

Vi har som sagt bare testet tredje generasjon, som du kan lese i vår samletest av gaming-hodetelefoner, men vi vil anta at oppfølgeren i hvert fall ikke har blitt noe dårligere.

Astro A50 3rd Generation Wireless Headset
9.5
Imponerende
Best i test

Astro A50 3rd Generation Wireless Headset

sitat"Her betaler du mye ekstra for flere ganger det lille ekstra. Verdt det? Kanskje."

Fordeler

 • Krysse av
  Svært god lydkvalitet og god surroundeffekt
 • Krysse av
  Svært komfortable
 • Krysse av
  Dockingstasjon fungerer som stativ og lader
 • Krysse av
  Gode flerbruksmuligheter
 • Krysse av
  Kan justere lyd fra spill og kommunikasjon uavhengig av hverandre
 • Krysse av
  Forholdsvis avanserte innstillinger for streaming

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lite bærbar basestasjon
 • Bytt
  Kun 5-punkts EQ
 • Bytt
  Det trådløse signalet har noe dårlig gjennomtrengingsevne
 • Bytt
  Har ikke egen knapp for å dempe mikrofonen
 • Bytt
  Dobbelt så dyre som konkurrentene

Et billigere alternativ: Steelseries Arctis 5 (2019 Edition)

Hvis du vil spare over 1500 kroner kan du trygt kjøpe Steelseries Arctis 5, som vi testet tilbake i 2018. Den har siden den gang kommet i en litt oppdatert variant som heter 2019 Edition, men produktet er stort sett det samme.

Her må du tåle at hodetelefonene har en kabel, men til gjengjeld er den altså mye billigere enn Astro A50. Vi synes lyden i Arctis 5 er god og balansert, og et langt luftigere og mer åpent lydbilde enn i andre billige hodetelefoner. Designet skriker heller ikke «gamer», noe vi ofte synes er en fordel.

På funksjonssiden skorer hodetelefonene nesten full pott med virtuell surround, chat-mix, 3,5 mm-inngang for flerbruk, justerbar kompressor, egenlytting og testens kanskje beste mikrofonkvalitet.

2019-varianten finner du her, til under 800 kroner »

SteelSeries Arctis 5
9
Imponerende
Best i test

SteelSeries Arctis 5

sitat"Funksjonsrikt med balansert lyd, egnet for mange typer bruk"

Fordeler

 • Krysse av
  Gode flerbruksmuligheter
 • Krysse av
  Kan justere lyd fra spill og kommunikasjon uavhengig av hverandre
 • Krysse av
  Lar oss legge på dynamisk komprimering
 • Krysse av
  God mikrofonlyd
 • Krysse av
  Egenlytting på mikrofon
 • Krysse av
  God lyd, balansert
 • Krysse av
  Virtuell surroundlyd

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kun 5-punkts EQ, vanskelig å finjustere etter smak

Den beste gamingstolen: Arozzi Vernazza

På tampen av 2019 testet vi en haug av gamingstoler, og generelt var inntrykket vårt ganske dårlig. Stort sett er ikke gamingstoler noe du vil sitte lenge i, og mange av dem ga særdeles dårlig støtte for både korsrygg og armer, noe som kan bli vondt å sitte i over lang tid.

Men det var ett hederlig unntak, som virkelig skilte seg positivt ut. Arozzi Vernazza ble vår soleklare vinner blant de seks stolene vi testet. Den hadde best komfort og et slitesterkt og behagelig materiale samtlige i redaksjonen likte best. Konstruksjonen virket solid, og via de mange justeringsmulighetene var det mulig for alle i redaksjonen å sitte behagelig, uansett kroppsform.

Det eneste store aberet vi hadde var at armlenene ikke kan justeres sidelengs, noe vi så et et par av konkurrentene kunne.

Arozzi Vernazza
8.5
Meget bra
Anbefalt

Arozzi Vernazza

sitat"Den definitive testvinneren med god ergonomi og byggekvalitet."

Fordeler

 • Krysse av
  Best komfort
 • Krysse av
  Pustende og slitesterkt stoffmateriale
 • Krysse av
  Gode justeringsmuligheter
 • Krysse av
  Solid konstruksjon
 • Krysse av
  Pent og elegant design
 • Krysse av
  God hodepute

Ting å tenke på

 • Bytt
  Enkle sidedeksler i plast
 • Bytt
  Armlener kan ikke justeres sidelengs

Et trygt musekjøp: Logitech MX Master 3

Det var lenge siden vi testet spillmus her på Tek, så vi er litt forsiktige med å si hva som er best på markedet akkurat nå. Det har nemlig kommet mange spennende modeller siden 2018 som vi tror er bedre enn de vi anbefalte da.

Vi har derimot testet et par virkelig gode datamus siden den gang, men de har vært mer fokuserte på kontorbruk. Og da tenker vi spesielt på Logitech MX Master 3, som vi testet høsten 2019. Vi falt virkelig for den, og selv om det ikke er en typisk spillmus, er det likevel et produkt du kan vurdere for å heve kvaliteten på hjemmekontoret ditt.

Der vi i en spillmustest hadde fokusert på korrekt sporing, DPI og programvare til musen, har vi fokusert på litt andre ting da vi testet Logitech MX Master 3. Vi likte for eksempel at et var enkelt å koble seg til tre maskiner samtidig via «Flow», og at det var mulig å koble til PC-en via både Bluetooth og en Unifying-mottaker. Vi likte også alle de intuitive funksjonstastene, og rullehjulet som var en drøm å bruke.

Som sagt, ikke for spillbruk, men likevel en god mus vi følte burde bli nevnt i en oversikt som dette!

Logitech MX Master 3
9
Imponerende
Anbefalt

Logitech MX Master 3

sitat"Befester posisjonen som den beste kontormusen."

Fordeler

 • Krysse av
  Presis sporing for all kontorbruk
 • Krysse av
  USB-C-lading
 • Krysse av
  Flere intuitive funksjonstaster
 • Krysse av
  Styr tre maskiner sømløst med Flow
 • Krysse av
  God programvare
 • Krysse av
  Jevnt og lydløst rullehjul og tommelhjul
 • Krysse av
  Ergonomisk
 • Krysse av
  Kan være paret til tre maskiner
 • Krysse av
  Koble til med blåtann eller Unifying-mottaker

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke for venstrehendte
 • Bytt
  For treg sensor for spillbruk
 • Bytt
  Dyr som en oppgradering
 • Bytt
  Passer best for store hender
annonse