GuideFjern Facebook-kontoen din på 5 sekunder

Slik sletter du Facebook-kontoen din

Det tar ikke mange sekundene å forsvinne under radaren.

Facebook kryper inn i stadig større deler av livet vårt, og for noen har det rett og slett blitt litt for mye av det gode nå.

Du er kanskje lei av at kollegaer og svigerforeldre kan se alt du gjør. Eller den evige strømmen av katte- og barnebilder, og alles jag etter å vise frem det perfekte liv. I så fall kan du slappe av, det finnes håp: Det er fort gjort å stenge kontoen din.

ENKLEST: Deaktiver Facebook-kontoen din

Det desidert raskeste du kan gjøre for å slippe Facebook er å deaktivere kontoen din, det er faktisk gjort på noen sekunder. Da kan ingen finne profilen din, ikke engang vennene dine. Du slipper også å få epost og andre varslinger.

1) Logg inn på Facebook og gå inn på sikkerhetsinnstillingene dine:

3) Bekreft:

Merk at det fremdeles ligger en kopi av profilen din på Facebooks tjenere. Det betyr at du når som helst kan aktivere kontoen din igjen og fortsette der du slapp.

GRUNDIGST: Slett kontoen din for godt

Om du mener alvor, og vil slette alle spor av livet ditt fra Facebooks registre, krever det litt mer tid og tålmodighet.

1) Last ned dataene dine (valgfritt)
Det første du bør gjøre, er å redde bilder, videoer og meldinger du har lastet opp på Facebook. Det gjør du ved å gå inn på kontoinnstillingene dine, som vist nedenfor.

Merk at det vil gå litt tid fra du ber om dataene dine til du får en epost der du kan laste de ned – for oss tok det fem minutter. Når du får eposten, klikker du for å laste ned arkivet med filene dine. I vårt tilfelle var det fem år gamle livet vårt på Facebook på ca 140 MB.


Vi er ganske like når det kommer til stykket:
Her er de 10 vanligste profilbildene på Facebook

Alle bilder i saken er tatt av Øystein W. Høie.
(Kilder: Huffington Post, Facebook, Wikihow, Business Insider)

Les også
10 Facebook-lenker du aldri må klikke på
Les også
Sexy profilbilder virker mot sin hensikt
Les også
Slik hindrer du Facebook i å spore nettaktiviteten din
annonse