Til hovedinnhold
GuideIce Cream Sandwich på Samsung Galaxy S II

Slik får du ICS på Samsung Galaxy S II

Utålmodige kan laste ned modifisert ROM.

Samsung har annonsert at du snart vil kunne oppdatere din Galaxy S II til siste generasjon av Android, kjent som Ice Cream Sandwich. Har du ikke tålmodighet til å vente på den offisielle versjonen av programvaren, så kan du allerede nå laste ned en alternativ versjon.

Vi har lastet ned og installert (flashet) Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) på en av redaksjonens testmobiler, og har på den måten fått samme brukergrensesnitt på Samsung Galaxy SII som vi har på vår Samsung Galaxy Nexus. Versjonen vi la inn er CyanogenMod 9.0.0 -RC0-SGS2-KANG.

Det finnes flere versjoner tilgjengelig for nedlasting, og det er også mulig å velge en versjon som inneholder Samsungs eget TouchWiz-grensesnitt for Android 4.0.

Slik går du frem

Vår oppskrift krever at du rooter telefonen først og så installerer ClockworkMod. Du kan lese mer om hvordan du rooter telefonen og installerer ClockworkMod i denne artikkelen.

Last ned de tre filene du trenger for å gjennomføre oppdateringen:

Når disse filene er lastet ned, kopierer du dem over på et MicroSD-kort.

Klargjøring av telefonen

Det neste du må gjøre er å skru av mobiltelefonen. Så trykker og holder du på volum ned-tasten. Fortsett med å trykke på volum opp, hjem og hovedbryter til telefonen går inn i ClockworkMod Recovery.

Ta backup av telefonen og kjør en fabrikkgjenoppretting.

Gå til installer ZIP fra SDkort > velg zip fra SDkort > velg filen du skal installere.

Husk å legge filene inn i denne rekkefølgen:

  • Update-cm-9.0.0-RC0-SGS2-KANG-signed.zip
  • Gapps-6.0-IML74K.zip
  • Faceunlock-6.0-IML74K.zip

Etterpå må du kjøre en reboot fra telefonmenyen.

Om du heller vil prøve versjonen med Samsungs TouchWiz finner du oppskriften på www.cellbull.com.

Bugs

Med ICS på Galaxy S II fungerer også ansiktsgjenkjenning.

Vi har ikke selv testet løsningen med TouchWiz, og kan derfor ikke si noe om hvor godt den fungerer. Cellbull advarer imidlertid mot å bruke denne versjonen til annet enn eksperimentering, ettersom programvaren er ustabil og medfører at telefonen uventet kan slå seg av og på.

Versjonen virker bare på den internasjonale versjonen av S II.

Husk også at bruk av uoffisiell ROM er i strid med garantibetingelsene. Du vil derfor ikke få telefonen reparert på garantien dersom oppdateringen får telefonen til å slutte å fungere.

Det er kommet meldinger fra brukere som opplever at telefonen ikke våkner ved innkommende anrop i hvilemodus, samt en del andre mindre funksjonsfeil.

Vi tar det for gitt at mange av dere som leser dette allerede har erfaringer med ICS-oppdatering av Galaxy S II. Del gjerne disse erfaringene med andre brukere i vårt forum.

Les også:

annonse