TV på hytta i påsken

Påsken står for døren, og vi valfarter til fjells og opp på vidder. På hytta er det påskekos i solveggen og skiturer både nedover og bortover som står i fokus. Når kvelden allikevel kommer snikkende vil mange av oss se årets påskekrim eller nyheter på TV. Hyttene vi bruker ligger jo spredd ut over hele landet, og det varierer hva slags strøm- og signalløsninger vi har tilgang til.
Teknofil.no vil her gi deg en rask innføring i hva du kan benytte for å se TV i påsken, også med 12 volt, litt om veggfesteløsninger og priser på TV-kanaltilbudene.

12 volt

Mange av oss har solcellepanel på hytta og i den forbindelse trenger du en skjerm som går på 12 volt. Problemet er som oftest at solcelleanlegget ditt kun kan håndtere en vis menge strømtrekk, slik at du
med omhu på velge apparatene du skal bruke.
Blant annet Grundig leverer flatskjermer som kan benyttes med 12 volt. Modellene i Vision-seriene er widescreenmodeller, i størrelsene 16 og 19 tommer. 16-tommer størrelsen er en Vision 2-serie og den trekker rundt 18 watt i bruk. De to andre 19 tommerne i Vision 2- og Vision 3-serien trekker på sin side 36 watt.
I tillegg til selve TV-skjermen må du ha en digitaldekoder, dersom hytta ligger i et av fylkene som har slukket det analoge bakkenettett. Grundig sine bakkenettdekodereDTR 8720 og DTR 8740 MHP trekker 6 watt når de er i bruk. Husk også og trekk ut strømmen til disse dekoderne når du forlater hytta, da de henter ned oppdateringer i standbymodus, og derfor kan tømme solcelleanlegget ditt. Det finnes også parabolmottakere på markedet som kan benyttes med 12 volt.Uten 12 volt
Til forskjell fra TV-skjermer som kan brukes på 12 volt, finnes det et vesentlig bredere utvalg for deg som kan benytte flatskjermer med vanlig 220 volt. Du får skjermene i mange størrelser, og ikke minst med innebygget DVD-spiller eller MPEG4-dekoder. Med MPEG4-dekoder innebygget i skjermen kan du slippe en dekoder utenom, slik at du bare trenger en CAM og et programkort for og få inn RiksTV.
Har rommet du skal bruke flatskjermen din mye innlys vil en LCD-skjerm være mest brukervennlig, på grunn av sine gode egenskaper i forhold til sterk belysning eller direkte sollys. På en del hytter er det ikke behov for så stor skjerm, slik at LCD blir det eneste valget. Vil du derimot nyte en film på mørke påskekvelder, er en plasmaskjerm heller ikke å forakte.

Veggfester

På mange hytter er jo plass en mangelvare, slik at det ofte er praktisk å henge opp skjermen for å kvitte seg med en TV-benk. Det finnes utallige varianter av veggfester, både til store og små skjermer, med
mulighet for både tilt og uttrekk.

Flere av disse festene kan kobles fra selve TV-en, slik at du kan ta med deg flatskjermen din hjem fra hytta. Disse veggfestene fungerer på den måten at du skrur en plate fast bak på skjermen og klipser denne fast i resten av festet når du skal bruke det.Signaler
Med det analoge bakkenettet snart slukket i alle fylker, må du anskaffe deg en digital dekoder om du skal se TV på hytta. Både parabol og bakkenett er de to mest vanlige variantene for å få inn signalene.
Se hva det koster deg å få inn TV på hytta i påsken .

Les også
Få full TV-kontroll
Les også
Påsken på podcast
Les også
De mest populære søkene
Les også
Lite å gjøre i påsken?
Les også
LG satser på smarte skjermer
Les også
Vinn påskeskirennet med SMS-varsling
Mer om
annonse