Tek.no

Guide

Spar penger på sommerkjøpet

2 Juli 2009 06:00

Sommeren er tiden for ferie og forhåpentligvis avslapning, men for å få en komplett ferie trenger en gjerne både kamera for å lagre minnene, GPS for å finne frem og en liten minimaskin for å kunne være på nett. Vi har funnet frem til de beste butikkene for slike produkter for deg.

I vår handlekurv har vi hentet frem ni forskjellige produkter. Her finner du kamera, mini-PC, MP3-spiller, mobiltelefon, bærbar spillkonsoll, bærbar DVD-spiller, videokamera og bærbar harddisk. Alle produkter som kan være svært nyttige å ha med seg på ferien. Her kan du lese mer om produktene vi har plukket ut:

Olympus Tough 6000

Olympus Tough er et lite kompaktkamera som tåler mye. Kameraet er perfekt for stranden da det tåler vann ned til tre meter. Forøvrig har kameraet 12 megapiksler, 3 ganger optisk zoom og en lcd-skjerm på 2,5 tommer.

Du finner utvilsomt billigere kompaktkameraer på markedet, men om du er redd kameraet skal ta knekken på grunn av sand og saltvann, så skal du kunne føle deg rimelig trygg med dette.

Asus Eee 1000HE

Asus Eee 1000HE er en minimaskin med 10 tommer skjerm og en større batterikapasitet enn lillebroren 1000H. Denne maskinen skal kunne fungere i 9 timer mellom hver oppladning. Det avhenger selvfølgelig av hva du bruker maskinen til. Maskinen kommer foruten dette med 160GB harddisk og 1GB minne. Denne minimaskinen selges ikke med innebygd løsning for mobilt bredbånd, så du må eventuelt anskaffe deg eksternt modem om du ønsker å benytte dette. Maskinen har ellers fått glimrende kritikker.

iPod Touch 16GB

Sommer er en fin tid for musikk, enten du er hjemme, i parken eller på biltur. Da er en MP3-spiller god å ha og da er det lite som er bedre enn Apples iPod Touch. Med denne kan du spille musikk, se video og surfe på nett og mye mer. Dessverre har spilleren ingen radiofunksjon, noe vi savner veldig fra Apple.

I vår prisoversikt har vi plukket ut versjonen med 16GB, men spilleren kommer også i versjoner med 8 og 32GB.

Nokia N97

I våre dager er det nesten umulig å fungere i samfunnet uten mobiltelefon. Det er visstnok noen som prøver, men etter det jeg har erfart gjennom mine bekjente er dette svært vanskelig. Om du ønsker en mobiltelefon både for kommunikasjon og litt til er Nokia N97 en god løsning. Denne telefonen kommer med trykkfølsom skjerm, WLAN og fullt tastatur. I vår prisoversikt har vi plukket ut mobil uten abonnement.

Jensen 7" DVD-spiller

Biltur med barna kan være en prøvelse. Vi har derfor tatt med en bærbar DVD-spiller i vår oversikt. Disse kommer i mange versjoner, men Jensen sin spiller med 7 tommer skjerm finner en i de fleste butikker. Spilleren kan spille av film fra DVD og minnekort. Spilleren kan også kobles til en datamaskin via USB.

Vekten på spilleren er like under ett kilo.

Sony HDR-TG3E videokamera

Dette videokameraet fra Sony er et av de minste i sin klasse. På tross av den lille utsiden kan dette ultraportable kameraet ta opp i HD med oppløsning på 1080i med bitrate på 16MB, godt over det TV 2 HD og TV Norge HD byr på med sine TV-kanaler. Kameraet kommer derimot ikke med innebygd lagringsplass. Kameraet fins ikke i alle butikker, men da har som oftest butikken storebroren HDR-TG7VE inne som har samme formen, men noe bedre innhold. Vi har da tatt dette med i prisoversikten, men bemerker når dette er tilfellet.

Playstation Portable

Om film ikke gjør nytten for å holde barna i ro kan kanskje en bærbar spillkonsoll være løsningen. For de minste passer nok Nintendo DSi best, mens de litt eldre vil nok like Playstation Portable best.

Noen av butikkene i vår oversikt tilbyr medfølgende spill. Prisen gir derimot ikke merkbart utslag av dette og spillene som følger med er ikke alltid de mest spennende.

Tomtom Go 730

Mens barna skal holdes i ro på bilturen skal du helst finne rett vei. En GPS er da en god løsning. Tomtom Go 730 kommer med europakart, blåtann for tilkobling av mobil og FM-sender slik at du kan høre veianvisninger og samtaler på bilens høytalere. Denne GPS-en er langt fra den eneste på markedet, men har fått jevnt over svært gode kritikker.

Western Digital 250GB ekstern harddisk

Vi har også tatt med en ekstern harddisk på 250GB fra Western Digital i oversikten. Denne disken er svært mobil og kan bli ekstremt nyttig på turen om du skal overføre bilder eller video fra minnekortene dine.

Åtte butikker

I vår oversikt har vi sjekket opp disse produktene i åtte forskjellige butikker. Disse er PS.no, Komplett, Expert, Amentio, Netshop, Multicom, Elkjøp og MPX.no. Oversikten vår viser at det er mye å spare om du shopper litt rundt og ikke kjøper alle varer ett enkelt sted. Vær bare oppmerksom på at frakt kommer i tillegg og må påregnes i prisen. Her har du fullstendig oversikt over butikkenes pris:

*Pris hentet på storebroren Sony HDR-TG7VE.

Spar penger til resten av ferien

Når alle prisene legges sammen er det Elkjøp som kommer best ut, nesten 2000 kroner billigere enn konkurrenten Expert som kommer dyrest ut. Kan hende Elkjøp var heldige med vareutvalget her, men det er tydelig at det er litt penger å spare om du velger rett butikk. Spesielt er det mye å spare på iPod Touch hvor både Elkjøp og Expert ligger vesentlig lavere enn mange av konkurrentene. Om du jakter på en Asus Eee 1000HE blir prisen derimot tilnærmet lik hos de forskjellige butikkene.

Aller mest sparer du om du skal kjøpe deg en TomTom Go 730 GPS. Her risikerer du å betale nesten 1000 kroner mer om du handler i feil butikk. Dette er penger som kan komme godt med på resten av ferieturen.

Les også
Bilunderholdning i ferien
Les også
De beste bredbåndstilbudene
Les også
Helt gratis PC
Les også
Mini-PC blir den store vinneren
Les også
Bør du handle før du reiser?
Les også
PC-en blir med på ferie
Les også
Dette er juli-mobilene
Les også
10 dingser for sommeren
Les også
De billigste nettbutikkene
Les også
Her kjøper du mobil billigst
annonse

Les også