Til hovedinnhold

10 tips for alle som skal bruke påsken på The Gathering

Har du hørt legenden om Arne-ropet?

Påsken har ankommet, og mens mange nordmenn er på vei til hytta for å stå på ski, skjer noe helt annet i Hamar! The Gathering 2019 står for tur, og tusenvis av ivrige sjeler med en forkjærlighet for data samles i Vikingskipet for fem dager med moro.

Ved siden av å være verdens nest største datafest, byr The Gathering på en del utfordringer.

Her lister vi opp ti jungeltips, basert på erfaringer fra tidligere The Gathering-deltakere.

1. Pakketips

Underholdning på tidligere TG, svette menn som denger hverandre. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

For mange som aldri har deltatt på et dataparty som dette, kan det være litt vanskelig å finne ut hva du skal ha med deg. Du utelukker telt og skisko, men inkluderer selvsagt PC-en. Såpass mye vet du, men kanskje du ikke vet at du burde ta med deg en del andre artikler i tillegg..

Det viktigste av alt er å ta med adgangsbillett og gyldig legitimasjon, så du faktisk kommer deg innenfor døra. Videre er det veldig greit å huske såpe, håndkle, deodorant og andre personlige hygieneprodukter. De er rett og slett gull verdt etter en lang natt med intens spilling. Sovepose, luftmadrass eller et liggeunderlag er meget nyttig når man skal tilbringe fem dager fra den gode gamle senga, om du ikke velger å bestille hotell.

Husk også å ta med deg en lang nettverkskabel. The Gathering skal riktig nok ha trådløst nett, med det er alltid usikkerheter ved dette. Om maskinen din ikke har et trådløst nettverkskort, er det iallefall viktig at du husker en god kabel.

2. Oppmøte

Vannkokere og mikrobølgeovner, det man trenger for litt enkel mat.

Når du ankommer Hamar og deretter Vikingskipet, må du sjekke inn. Ta frem billetten eller innsjekkingsbeviset, gyldig identifikasjon og still deg i kø. De siste årene har køen blitt effektivisert og tiden du står og venter før du får være med på datafesten er kort. Ta forbehold om at det kan være flere folk som ankommer samtidig som deg i perioder på dagen.

I denne køen får du ikke ta med deg noe av utstyret ditt, så sørg for at dette står trygt i mellomtiden. Er det dårlig vær den dagen arrangementet åpner, gjelder det å holde alt sammen godt beskyttet.

3. Kjøp normal mat

Hvert eneste år sjokkerer den ene deltageren etter den andre med hvor mange kasser Cola, Red Bull og andre energidrikker de greier å drasse med seg til Vikingskipet. Som enhver mor sikkert har sagt flere ganger: Mat og drikke omhandler mer enn bare sukkervann og Grandiosa.

Hvis du har mulighet til å ta med deg fersk mat, gjør det. En grov brødskive med brunost føles ut som gudenes nektar etter tre dager med pizza og hamburgere. Husk at når The Gathering åpner på onsdagen, er det også siste dag hvor dagligvarebutikkene i Hamar har åpent på grunn av helligdager – foruten et par søndagsåpne butikker.

Vikingskipet har flere steder der du får kjøpt mat, men det er få ting som slår litt skikkelig mat og drikke – så ta det med deg.

4. Informasjon

Informasjon er viktig på The Gathering. I stedet for å speide etter doer, mikrobølgeovn, dusjer eller sovested, finnes det et eget crew tilegnet den oppgaven. De finner ting til deg, for deg, og i blant så finner de deg. De har sine egne båser rundt om i skipet for å hjelpe deg med det du trenger når du trenger, og det er bare å spørre dem om du lurer på noe.

I taket av vikingskipet henger det også en stor tavle hvor det ofte dukker opp nyttig informasjon, så kikk opp på denne i blant. I tillegg står det flere PA-anlegg i taket som forteller deg om ting som verdt å få med seg.

5. Søvn

Soving kan foregå på mange måter.

The Gathering går i praksis døgnet rundt, og aller helst holder deltagerne seg våkne om natta. For å si det rett ut, bit i det sure eplet og kom deg i seng fra tid til annen. Det finnes mange spennende steder man kan sove i Vikingskipet. Noen liker den krevende prosessen med å sove med ansiktet på tastaturet, mens andre gjemmer seg bort i de aller mørkeste krokene i hele skipet.

Før du reiser opp bør du kanskje tenke over om du er en som sover igjennom en konsert med The Who, eller om du ikke får til å sovne før kjøleviften på datamaskinen slutter å snurre. Pass også på at sovesakene dine ikke blokkerer en brannutgang eller en nødutgang før du sovner. Disse er som regel merket, og skulle du ta feil så fins det sikkerhetsfolk som gjerne ber deg flytte på sakene, selv om det går ut på å vekke deg.

6. Sikkerhet

Crewet napper gjerne i kablene for å få deg til å rydde Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no

The Gathering har omtrent 5200 deltagere og 6000 besøkende over de fem dagene arrangementet varer. Det er mye folk på et lite område, og det har dessverre skjedd at gjenstander blir stjålet. Arrangementet har en solid sikkerhetsstab som passer på og sørger for at alt går pent for seg, men det stopper ikke alt. Går du og legger deg bør du gjemme bort løse verdigjenstander, eller ta dem med deg.

7. Hygiene

Ikke gi tannbørsten din påskeferie. Det er ingenting galt med deg hvis du ber kompisene dine vente litt med å kjøre i gang en runde Call of Duty, slik at du får pusset tennene dine. Ei heller hvis du tenker at det er på tide med en dusj – noe vikingskipet har mange av. Egentlig er det jo tross alt en idrettshall, selv om det ikke akkurat ser sånn ut i påsken.

Det finnes flere doer og dusjer som du kan bruke hvis du må fiffe deg litt opp. I blant kan det være veldig mye kø på disse fasilitetene, så vårt tips er å kombinere do, dusj og tannbørste-besøk på en og samme gang.

8. Søppel

Det er ingen som kommer å rydder søppelet ditt for deg på The Gathering, men det finnes folk som hjelper deg. Flere av de som jobber der går rundt med søppelposer, og det står containere rundt om i skipet på svært tilgjengelige steder slik at søppelet ditt drar dit det skal.

9. Støy

Desibelterrorister finner du overalt.

The Gathering er betegnet som et dataparty, noe som tilsier at deltakerne tar med seg enorme høyttalere for å spy ut alt mulig av musikk. Støy er nesten blitt synonymt med TG, og derfor er det viktig å ha noen tips på hvordan kan man ta seg en pause. Selv om man kan høre festen langt fra Vikingskipet, kan det være svært lurt å dra utenfor skipet for å klarne hodet, gi kroppen en pause fra den konstante bassen som gir hjertedunk en helt ny definisjon.

Er du ikke glad i frisk luft hadde det vært særdeles bra å anskaffe seg et par ørepropper. De som er glade i å spille har kanskje kjøpt seg støyisolerende hodetelefoner, noe som er gull verd. Et annet godt tips er å bli venn med de som sitter med høyttalere i nærheten av deg. Kanskje de setter på yndlingssangen din i blant?

10. Arne-ropet

Et utrolig populært fenomen i The Gatherings lange historie, er Arne-ropet. Fra tid til annen brøler hele skipet etter en kar med det navnet, uten mål og mening – men heng deg på fra tid til annen.

Historien bak relaterer seg til en hendelse som skjedde for mange år siden, før det var vanlig at alle hadde egne mobiltelefoner. Moren til Arne ville gjerne ha kontakt med sønnen, og ringte til arrangørene. Men hvordan finne Arne blant alle de andre? Løsningen var å rope ut, noe som deltagerne var raske til å slenge seg med på. Siden den gang har det blitt et fast innslag.

Hva er dine beste tips til The Gathering?

Tek.no besøkte The Gathering 2016

Denne saken er publisert tidligere, og er nå oppdatert for årets arrangement.

annonse