6 gode råd til deg som vil jobbe fra kaffebaren
Hvorfor sitte og visne på et kjipt kontor?
Innhold
Dersom du har sneiet innom en kaffebar, så har du sikkert lagt merke til de ensomme sjelene som sitter med nesa i en MacBook, mens de nipper til en Latte Macchiato. Dette er frilansere, studenter eller vanlige kontorister som foretrekker en arbeidsdag langt unna det kjipe kontoret.
Drømmer du om å bli en slik digital nomade selv?
Dersom du vurderer å fri deg fra kontorets lenker, og bli en kafé-kontorist, er det en del ting du bør passe på. Nettstedet Comon.dk har laget en guide til dem som vil jobbe fra kaffebar. Vi har latt oss inspirere av denne, og laget vår egen versjon. Her er seks gode råd til deg som vil jobbe fra kaffebar:
1. Liten PC med lang batteritid
Serveringssteder kan være gniene på stikkontaktene. Dersom du går tom for batteri etter en times arbeid, ja, så sitter du der med skjegget i kaffekoppen. Det er derfor viktig at du har en bærbar datamaskin med solid batterikapasitet, eller kjøper deg et ekstra batteri til den du allerede eier. Har du deg en PC som holder koken i oppimot sju timer, bør du være rimelig trygg.
Samtidig bør maskinen være såpass snerten at den smetter ned i veska og er lett å drasse rundt på.
Skal du kjøpe ny laptop, bør du sjekke ut Apple MacBook Air eller Asus Zenbook Prime UX31A. Da er du sikret nok batteritid samtidig som du får portabilitet. Alternativt kan du se gjennom vår test av ultrabooker for å finne en arbeidskamerat som passer for deg.
2. Unngå Spotify og YouTube
Liker du å ha musikk i øret mens du jobber, kan det være lurt å bruke mobilen eller en mp3-spiller. Da sparer du noe strøm for PC-en.
Du gjør lurt i å holde deg unna YouTube. Å se videoer stjeler både batteritid og produktivitet.
Vurder også på å skru ned lysstyrken på skjermen og å sette maskinen i strømspare-modus. Da kjøper du deg en god del ekstra tid på PC-en.
3. Skaff deg hodetelefoner med støydemping
Det kan bli slitsomt å jobbe en hel dag med ropende baristaer og kaklete barselgrupper som bakgrunnslyd. Kjøp deg derfor noen gode hodetelefoner med støyredusering. Legger du litt penger i hodesettet, får du også gromlyd på musikken.
Sjekk ut Bose Quiet Comfort 15 eller den støydempende versjonen av Monster Beats by Dr.Dre Pro dersom du trenger nytt hodesett.
4. Pass på at du har internett
Du er trolig helt avhengig av å ha internett-tilkobling for å få gjort det du skal. De fleste kaffebarer har gratis Wi-Fi, men ikke alle.
Husk at du ikke alltid kan stole på det trådløse nettverket på slike steder. Nettet kan bli svært tregt dersom mange bruker tilkoblingen samtidig.
Derfor bør du sikre deg ved å ha tilgang til raskt mobilt bredbånd mens du er på farten. Nå som Telenor har åpnet sitt nye 4G-nett, har du muligheten til å få opptil ti ganger raskere tilkobling enn før via mobilnettet. Husk at du trenger et 4g-modem til PC-en for å nyte godt av superhastigheten.
5. Vokt dataene dine
Du bør sørge for at de viktigste dokumentene dine ligger på PC-ens harddisk, og ikke i en skylagrings-tjeneste. Mister du nettet, er du i trøbbel.
Dersom du bruker kaféens nettverk til å utveksle sensitiv informasjon, bør du passe på at du bruker en kryptert https-forbindelse. Les mer om hvordan du surfer sikrere på åpne nettverk her.
Og, selvfølgelig, forlat aldri datamaskinen på bordet mens du går på do eller kjøper deg en ny kaffe. Det finnes nok av uærlige sjeler som gjerne kunne tenke seg en ny PC.
6. Ikke bruk for mye penger
Du kan naturligvis ikke okkupere et bord hele dagen uten å kjøpe noe. I så fall faller du raskt i unåde hos innehaverne. Men siden prisene på kaffebarer kan være stive, bør du samtidig passe på økonomien.
Kunsten er å drikke kaffeen svært sakte. En sup per femte minutt bør få en stor latte til å vare et par timer. På croissanter og kakestykker kan du gå ned til en bit hver gang servitøren kikker din vei.
Les også disse sakene:
- Nå jobber vi utenfor kontoret
- Nå kan du skjelle ut sjefen - helt anonymt
- 5 sosiale medier-tabber du ikke bør gjøre på jobb
Har du gode eller dårlige erfaringer med å jobbe på kaffebar? Fortell om det i diskusjonstråden!