Tek.no

Guide

PC-kjøp i praksis

7 Okt 2005 16:25

Innledning

Det å gjøre et vellykket PC-kjøp kan være vanskelig, det kan vi slå fast først som sist. Men det er vel ingen der ute som ønsker å gjøre et dårlig kjøp?

Denne artikkelen går ikke i dybden på hvordan man bygger en PC i praksis, da en slik guide allerede er publisert her. Vi tar derimot for oss de forskjellige komponentene, og prøver å forklare kort om deres funksjoner. Underveis kommer vi med linker til forskjellige guider, hvor de som har lyst til å dykke dypere får muligheten til det.

Personene bak denne artikkelen har drevet med PC-hardware i mange år. De henger altfor mye på forumet til Hardware.no. Beløpene disse karene bruker på hardware i løpet av et år er omtrent på nivå med et statsbudsjett til et lite afrikansk land. Dette er folk som lever for bytes, MHz og 3DMarks.

Artikkelen er hovedsakelig skrevet av Pål Fredrik Berg aka Lord_Linus og Øivind Dahle aka oivind_dahle. I tillegg har følgende personer bidratt: Endre Bjorsvik aka endrebjorsvik89, Jan Eirik Nævdal aka jankee, Anders T. Windsor aka ATWindsor, Ole Marius Aalton aka Omy. Dessuten har vi fått god hjelp av en rekke andre forumbrukere, som sitter inne med store kunnskaper.

Vi skal nå forsøke å hjelpe dere til å forstå det mest grunnleggende av datamaskinens verden og dens uendelige muligheter. Vi skal deretter sette sammen den PC-en vi mener gir mest for pengene.

Denne artikkelserien vil bestå av tre deler:

  • Del 1: Grunnleggenede kunnskap og kort forklaring av komponentene som brukes
  • Del 2: Bygging av en maskin
  • Del 3: Testresultater av maskinen vi har testet

Les også