Guide

Hva slags kamera skal jeg kjøpe?

Budsjett?

Innledning

Opp gjennom årene har vi gitt utallige anbefalinger om konkrete kameraer i ulike klasser. Men hva om du ikke vet hvilken ”klasse” du skal satse på. Vi skal se om vi kan hjelpe deg.

Denne guiden er ikke først og fremst beregnet på den avanserte brukeren, da vi regner med at de kjenner mulighetene og begrensingene i ulike kameraer fra før. Hvis du derimot føler deg litt fortapt i mylderet av modeller og nisjer, så les videre.

Hvis du har et begrenset budsjett, er det første du bør gjøre å bestemme deg for hvor mye penger du skal bruke på kamera. Det hjelper deg å begrense utvalget. Dersom du ikke har begrenset budsjett kan du lett hoppe over det punktet, og gå rett på punkt to: Finne ut hva du trenger eller ønsker deg av muligheter. Her er en del punkter du bør tenke igjennom. Klikk på lenkene på de ulike alternativene for å lese mer om dem.

Når du vet hvor mye penger du vil bruke, og hva de trenger og ønsker deg av muligheter, ligger veien åpen for å gjøre et godt kjøp.

Det er vanskelig å komme med konkrete anbefalinger av modeller, da markedet endrer seg svært fort, og siden akkurat dine utvalgskriterier ikke er like så mange andres. Men har du først kartlagt behovene dine, kan du lettere få det du trenger når du møter opp i fotobutikken, eller du kan diskutere saken videre i forumet vårt.

Men vi vet hvor gjerne du vil ha noen konkrete anbefalinger, så du finner noen her.

Les også:
Systemkamera med og uten speil.

Ting å tenke på før du kjøper (ditt første) speilreflekskamera.

Skal jeg kjøpe kompaktkamera eller speilrefleks?