Til hovedinnhold

Prøv dette smarte Messenger-trikset

Gjør appen svart som natten.

Mørke fargetema har vært en greie både på storskjermen og på mobilskjermen en god stund. For ikke så lenge siden gjorde Google både Android og Youtube tilgjengelig med «dark mode», og nå er også Facebook Messenger blitt høy og mørk.

Det hele går ut på å gjøre apper og menyer så mørke at de ikke blender deg. Det kan være en fordel både på dagtid og på kveldstid, men det er kanskje spesielt når du må bruke mobilen på mørke steder det er en fordel.

For telefoner med OLED-skjerm er også batteriforbruket direkte knyttet til lysstyrken skjermen viser. En OLED-skjerm som i hovedsak viser svart bruker veldig lite strøm. Hvis Messenger er blant appene du bruker mye kan du altså oppnå bedre batteritid ved å aktivere nattmodusen.

Les også: Så mye strøm sparer de mørke appene for deg »

Slik aktiverer du nattmodus på Messenger

Måten du aktiverer funksjonen på er en smule uvanlig. Det overrasker kanskje ingen hvis Facebook vil ha folk til å sende flere meldinger. Og det er akkurat det du må gjøre for å aktivere funksjonen.

Sender du en halvmåne-emoji (🌙) til en venn eller deg selv vil du se haugevis av måner fly nedover skjermen din, og en beskjed om at du nå kan låse opp nattmodus. Et par forsøk måtte til før vi fant riktig måne.

Løsningen skal støtte både iPhone og Android-mobiler, men så langt har vi bare klart å mane frem funksjonen på Android-telefoner.

Den burde imidlertid dukke opp for iPhone også i løpet av kort tid.

Hvis appen din er klar for lyssky aktiviteter får du opp denne varslingen så fort du har sendt riktig måne-emoji.

Du har plutselig et nytt valg i innstillingsmenyen for appen, der du kan aktivere nattmodus. Du kommer til innstillingsmenyen ved å trykke på ditt eget ansikt i toppen av appen. Funksjonen trengs bare å aktiveres én gang, og du er ikke nødt til å aktivere den umiddelbart heller. Når valget først har dukket opp blir det værende.

Funksjonen er fortsatt på et tidlig stadium, og appen varsler om at det ikke er alle plasser som bruker nattmodusen. Det er heller ikke alle brukere som har fått tilgang på nattmodusen.

Trekk i skyvebryteren for å se forskjellen med og uten nattmodus.

Bilde #1
Bilde #2

Har du prøvd det smarte Netflix-trikset som gir deg mindre blendende undertekster? Les hvordan her »

annonse