GuideSlik lages en trådløs ruter

Se hvordan de lager 600 trådløse rutere hver eneste dag

DrayTek har nylig kommet til Norge, vi besøkte fabrikken i Taiwan.

Trådløse rutere

Det er mye rart som skal være på plass i moderne hjem, blant annet en trådløs ruter. Dette er produktet som trådløst binder deg sammen med resten av verden, gjennom Internett, og de fleste vil nok at dette er en boks som bare skal virke uten så mye jobb. Likevel, det er en spennende reise fra den første tanken blir tenkt, og til det ferdige produktet er hjemme i din egen stue.

Men som de entusiastene vi er er det likevel spennende å se på reisen fra det første produktkonseptet blir tenkt, og til det ferdige ruteren er hjemme i din egen stue. Vi tok derfor turen til ruterprodusenten DrayTek i Taiwan.

Et skikkelig kombinasjonsprodukt

En trådløs ruter er egentlig flere produkter, pakket inn som et enkelt produkt. For det første er det en ruter, som gjør at du kan sende og motta trafikk ut mot Internett. Denne trafikken går gjennom kontakten som er merket med WAN på baksiden av ruteren.

Enkelte trådløse rutere har også et eget ADSL- eller VDSL-modem bygget inn. Da slipper du å benytte modemet som du fikk fra internettleverandøren din, du kan koble ruteren din rett i kobberuttaket i veggen.

Innsiden av en typisk ruter.

Har du en annen Internettteknologi, for eksempel fiber, så er det ikke noe poeng med en innebygget ADSL-ruter, da fiber trenger eget utstyr.

Trådløs frihet i heimen

Videre er det en trådløs enhet, et aksesspunkt. Dermed kan du nyte Internett-baserte tjenester via den bærbare datamaskinen din, eller kanskje nettbrettet mens du sitter i sofaen.

Som en ekstra bonus har de fleste slike rutere også en del vanlige nettverksporter, slik at den også fungerer som en switch. Har du kablet nettverk i hjemmet er det gjerne her kablene møtes.

De fleste trådløse rutere fremstår som veldig enkle produkter. Vekten er sjelden imponerende, og de aller fleste er pakket inn i en kjedelig plastboks du kan gjemme bort i et skap, for å bli glemt helt til den ikke virker lengre.

Hos DrayTek fikk vi nærmere forklart om hvordan reisen foregår, fra idéstadiet, og frem til et ferdig produkt står hjemme hos den enkelte sluttbruker.

Bli med over på neste side, så presenter vi DrayTek litt nærmere »