GuideBildespesial – hva er på innsiden?

Vi plukker dem alle fra hverandre

Har du noen gang lurt på hva som er på innsiden?

Introduksjon

Alle med en liten nerd i magen spør seg selv stadig vekk: "Hva er egentlig inni her, og hvordan fungerer det?". Dette spørsmålet kan dukke opp under alle mulige omstendigheter, og spesielt når vi holder et lite teknisk vidunder i hånda.

Er det slik det ser ut inni hodet på oss som jobber i Hardware.no?

Det er nok lett å ta teknologi for gitt, men det vil vi gjøre noe med nå. Vi vil finne ut hva som er inni lagringsmediene vi bruker hver eneste dag, og kanskje bli litt klokere på hvordan de fungerer.

Men, «hvorfor det?» spør du kanskje. «Hvorfor ikke?» svarer vi da. Vi har samlet sammen noen komponenter som ikke fungerer lengre. På bordet foran oss finner vi en harddisk, en optisk stasjon, og to litt forskjellige minnepinner.

Med vår nylige oppfordring om å ikke kaste din gamle maskinvare friskt i minne, fant vi ut at tips nummer 3 var veldig fristende; Å plukke maskinvaren fra hverandre til den minste skrue.

Innhold i denne guiden:

Flere av disse komponentene har vært trofaste følgesvenner i mange år, men én etter én har de takket for seg, og forsvunnet ned i roteskuffen på lageret. Nå har vi tatt godsakene frem igjen og skal se hva slags hemmeligheter som skjuler seg på innsiden.

Meningen med denne bildespesialen er ikke å lage en utfyllende forklaring på hvordan disse datakomponentene fungerer, da får dere heller surfe litt på HowStuffWorks.com. I stedet bør dere se på dette som en slags dokumentering av én nerds utforskning av noen heldige utvalgte komponenter.

Nok snikk-snakk! Bli med på neste side for å se hvordan vi gikk løs på den første komponenten vår, en harddisk av den gode, gamle typen.