Til hovedinnhold

Her er månedens billigste mobilabonnementer

Denne måneden kårer vi også abonnementet som gir deg mest for pengene.

Hver måned kårer vi i Tek.no månedens billigste mobilabonnementer, med utgangspunkt i vår egen Mobilabonnement-kalkulator.

Etter å ha ligget på topp, måtte mobilselskapet Hello forrige måned gi fra seg tittelen «Billigste mobilabonnement» til Ice og Chilimobil.

I juni svarte imidlertid Hello ved å sette ned prisene på sine abonnementer, og legge seg en krone (!) under konkurrentene i de tre abonnementsklassene vi opererer med – 1, 5 og 10 GB.

Dekningstesten vi gjorde i mai viser at det ikke spiller så stor rolle lenger om du velger et abonnement med Telenor- eller Telia-dekning.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Betyr det så at du ukritisk bør velge Hello i alle tilfeller? Ikke nødvendigvis. I abonnementsklassen «Lav databruk» (1 GB) koster et Hello-abonnement 98 kroner, mot 99 kroner hos Ice. Hovedforskjellen mellom de to er at du får 10 Mbit/s hos Hello og 50 Mbit/s hos Ice. I tillegg har Hello Telenor-dekning og Ice Telia-dekning – men som det fremgår av vår store dekningstest spiller det ikke lenger særlig stor rolle om du velger Telia eller Telenor.

Vi har tidligere sagt at hastighet ikke betyr så veldig mye på mobiltelefon, men litt har det å si – spesielt om du skal dele forbindelsen med en PC, eller laste ned en app eller oppdatering raskt. Så selv om Hello er en krone billigere, ville vi antagelig selv valgt Ice-abonnementet til en krone mer for å få fem ganger nedlastingshastigheten. Derfor deler vi denne gangen ut en ekstra utmerkelse: Mest for pengene.

Tre kategorier

Et abonnement som er billigst for én bruker, behøver ikke være billigst for alle. Vi har derfor satt sammen tre pakker vi tror vil passe for mange, og kåret en vinner i hver kategori.

I dag henger datapakker og hastighet nøye sammen i abonnementene som tilbys av de fleste operatører, men ettersom 10 Mbit/s normalt vil være nok for de aller fleste formål på mobiltelefon har vi valgt å se bort fra hastighet i denne testen – og forutsette at størrelsen på datapakken er det viktigste.

Plott inn tall fra regningen

Når du skal finne ut hvor mye data du trenger i løpet av en måned, er det enkleste å ta en kikk på de siste mobilregningene dine. Disse tallene kan du plotte inn i Mobilabonnement-kalkulatoren, eller du kan gjøre det enkelt og velge en av de ferdige pakkene vi har satt sammen for deg litt lenger ned i denne artikkelen.

Før du bytter bør du sjekke om dekningen med den aktuelle operatøren er god akkurat der du bor.

Her er vinnerne i juni

Hello 1 GB

Kategori: Lite data (1 GB/måned)

I kategorien for lite data er det Hello som stikker av med seieren, og er månedens billigste mobilabonnement. Abonnementet Hello 1 GB koster bare 98 kroner i måneden, og til den prisen får du en surfehastighet på 10 Mbit/s og dekning via Telenors mobilnett.

Hello er imidlertid ikke det beste kjøpet. For bare én krone mer får du Ice Mobil 1 GB – og der får du en hastighet på hele 50 Mbit/s. Du kan riktignok si at hastighet kanskje ikke har så veldig mye å si på et mobilabonnement, men likevel er prisforskjellen så liten at vi gir utmerkelsen Mest for pengene til Ice Mobil 1 GB.

Her kan du selv tilpasse datamengde og finne beste abonnement »

Hello 5 GB

Kategori: Middels data (5 GB/måned)

Trenger du middels mye data, er det Hello 5GB til 248 kroner i måneden som er det billigste alternativet. Da får du Telenor-dekning og fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS. Hastigheten er 10 Mbit/s.

Chili Medium var billigst forrige måned, men Hello har satt ned prisene med et par kroner og dermed koster Chili Medium nå én krone mer enn Hello 5 GB. Vil du ha fri bruk i EU og EØS koster det 49 kroner ekstra. Hastigheten er 10 Mbit/s og det er fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS. Telenor-dekning.

Her kan du selv tilpasse datamengde og finne beste abonnement »

Hello 10 GB

Kategori: Mye data (10 GB/måned)

Det billigste alternativet for deg som krever mer enn 10 GB data i måneden er Hello 10 GB til 297 kroner i måneden. Ringeminutter, SMS og MMS er inkludert i abonnementet, og du får en nedlastingshastighet på 10 Mbit/s. Telenor-dekning.

På andreplass kommer Chili Fribruk Large til 298 kroner i måneden. For dette får du fr bruk av tale, SMS og MMS, 10 GB datapakke, 10 Mbit/s hastighet og Telenor-dekning. For 51 kroner ekstra er det også fri bruk i EU/EØS.

Her kan du selv tilpasse datamengde og finne beste abonnement »

Hvis du trenger høyere nedlastingshastigheter og mye data, er det Telipol FriBruk 10 GB til 375 kroner eller Ice Mobil 10 GB til 399 kroner du bør velge. Telipol gir deg 20 Mbit/s, mens Ice gir deg 50 Mbit/s.

Få med deg den store dekningstesten før du bestiller nytt abonnement »

annonse