Tek.no

Guide

Slik leverer du tippekupongen digitalt

Vegard Haugen
23 Okt 2009 06:00

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping kan ikke lenger friste med de store pengepremiene, men mange tipper likevel for moro- og nostalgiens skyld. Dessuten er Oddsen – i forskjellige varianter – stadig meget populært. Selv med kamp fra utenlandske aktører på nettet som gir bedre odds, velger mange nordmenn å holde seg til Den norske stats bookmaker. Heldigvis har Norsk Tipping allerede innsett at teknofile nordmenn gjerne vil ha muligheten til å sitte hjemme foran PC-en og tippe, eller sitte på fotballpuben å spille på Oddsen via mobilen.

Her er alt du trenger å vite for å komme i gang med spill via Norsk Tipping på PC og mobil.

Egen kortleser for PC-spill
For å kunne sitte hjemme i din egen stue og levere Tippekupongen eller spille på Oddsen via Norsk Tipping, trenger du et spillerkort og en kortleser. Du kan bestille begge deler fra nettsidene til Norsk Tipping. Spillerkort har du fra før dersom du har spilt Tipping, Oddsen, Lotto, VikingLotto, Joker, Keno eller Extra for ikke så lenge siden.

Du får tilsendt kortleseren (gratis, for øvrig) 2-3 virkedager etter bestilling, og da er du klar til å tippe hjemmefra. Eller, først må du også overføre penger til spillekontoen din (Logg inn -> Nettminibank), dersom du ikke har en gevinst på kontoen fra tidligere. Smartkortleseren kobles til PC-en via USB, nødvendig programvare medfølger.

Tipp i ro og fred
Når du altså har koblet til smartkortleseren og satt inn spillerkortet, samt overført penger til din spillekonto, er alt det tekniske klart. Du kan da logge det inn på Norsk Tippings nettsider, og velge hva du vil spille på. Trykker du for eksempel Tipping, får du opp Lørdags-, søndags-, og midtukekupongen i elektronisk format. Du fyller ut kupongen på nøyaktig samme måte som ellers, og trykker Legg i handlevognen. Spillet må deretter bekreftes.

Dersom du heller vil bruke dine hardt oppsparte midler på Oddsen – kanskje plukke 3-4 kamper du tror du kan gjette utfallet på –, trykker du altså Langoddsen, Oddsbomben eller Vinneroddsen. Også her vil du kjenne igjen oppsettet, men det faktisk enda enklere på PC-en, ettersom du får opp spilleprogrammet og kan velge kamper direkte ut fra oversikten. Når du har bestemt deg for ditt spill, må dette også bekreftes.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Andre spill
Du kan selvsagt også spille Norsk Tippings andre spill via PC-en ved bruk av smartkortleseren. I motsetning til Lotto på mobilen, kan du på PC spille systemspill. Det betyr at du kan velge 8-12 tall i stedet for en haug med tilfeldige rekker. Foruten Lotto, VikingLotto og Joker, kan du altså spille Keno og Extra via nettspill fra Norsk Tipping.

Eventuelle gevinster settes inn på spillerkontoen din, og du kan fritt velge om du vil spille for disse pengene, eller om de skal overføres til din konto. Alt dette kan du administrere på din nettspillerprofil.

På mobilen: enkel aktivering
Vil du heller – eller i tillegg – ha tilgang til Norsk Tippings spill på mobilen, en dette fort gjort. Forutsetningen er at du har registrert ditt mobilnummer til spillkontoen (kan endres hos kommisjonær eller via nettspill). Gå inn på nettsidene til Norsk Tipping (på PC, altså), og trykk Mobilspill. Der kan du enten taste inn ditt mobilnummer for å få tilsendt en link til applikasjonen som måtte lastes ned (noe, men nesten ubetydelig, datatrafikk forekommer), eller så kan du sende en SMS med SPILL til 1960 for å få den samme linken.

Du må deretter laste ned applikasjonen, og aktivere mobilen hos Norsk Tipping. Dette gjøres med spillerkortnummer eller fødselsnummer, altså forutsatt at ditt mobilnummer er registrert. Så må du velge en PIN-kode for tjenesten. Applikasjonen støttes av en rekke mobiler, men dessverre har Norsk Tipping ”glemt” at det kommer nye modeller på markedet, så flere touchmobiler kan ikke benytte applikasjonen. Vi vet blant annet at iPhone 3G og iPhone 3G S, samt Samsungs nye touchvidunder i8910 Omnia HD, er blant mobilene som ikke kan bruke programmet. Det er rett og slett for dårlig av Norsk Tipping.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Vi prøver
På en Nokia N96 prøver vi Norsk Tippings mobilapplikasjon, og det fungerer tilfredsstillende. Vi opplever innimellom at det ”henger seg opp”, og at vi må gå ett steg tilbake og prøve på nytt. Det er imidlertid sjeldent at det skjer.

For Tipping og Oddsen har du de samme mulighetene som ved fysisk spill eller nettspill. Når du har valgt dine markeringer på Tippekupongen, eller valgt kampene du vil spille på Oddsen, velger du innsats, og bekrefter spillet. Beløpet du har tippet for trekkes deretter fra din spillerkonto, og kvittering vises under -> Min side -> Mine spill. Din saldo oppdateres dessuten relativt raskt ved gevinst etter at spillene er avsluttet.

Norsk Tipping på PC og mobil
Etter å ha prøvd Norsk Tippings løsninger for mobil og PC en kort periode, er vi stort sett fornøyde. Det virker litt unødvendig å måtte ha en egen smartkortleser til PC, men dette er selvsagt et sikkerhetstiltak fra Norsk Tippings side – og muliggjør dessuten at du også kan bruke spillerkortet ditt hos kommisjonæren. Vurderer du å bli en nettspiller hos Norsk Tipping, kan du like godt bestille smartkortleseren med en gang, så slipper du å irritere deg en time før avspark den dagen du har planer om å spille. Det er jo uansett gratis å bestille kortleseren.

For mobil er det enda enklere, for da trenger du kun å laste ned applikasjonen og aktivere din spillerkonto. For Tipping og Oddsen fungerer tjenesten veldig bra, men for Lotto og VikingLotto savner vi veldig muligheten til å sette opp system. Dessuten er det ekstremt skuffende at det ikke har kommet versjoner av Norsk Tippings applikasjon for nyere mobiler – særlig touchmobiler.

Til slutt vil vi opplyse om at mange sliter med spillavhengighet i Norge, og at dersom du eller noen du kjenner har problemer med pengespill, kan du ringe Hjelpelinjen på telefonnummer 800 800 40 eller besøke http://www.hjelpelinjen.no for å få hjelp.
Har du erfaring med Norsk Tippings mobil- eller nettspill? Kommenter artikkelen nedenfor!

Les også
Nå kommer FIFA 10 til iPhone
Les også
Bedre på mobil og PC fra Norsk Tipping
Les også
Fargerik musikkmobil fra finnene
Les også
Vinn 92 millioner kroner på mobilen
Les også
Kvart million spiller på nett
annonse

Les også