GuideNettlesertillegg

Disse nettlesertilleggene anbefaler vi

Her er oversikten over utvidelsene du trenger til Firefox, Internet Explorer, Opera og Chrome.

Introduksjon

Samme om du bruker Google Chrome, Internet Explorer eller Firefox – i dag har alle de store konkurrentene på nettlesermarkedet støtte for tillegg. De konkurrerer hardt om å levere den beste opplevelsen "rett ut av boksen", men fokuset på støtte og implementering av tredjepartsprogrammer har blitt stadig viktigere.

I begynnelsen var det Firefox som var nettleseren med desidert størst utvalg av slike tredjepartstillegg, addons, men i dag har flere av konkurrentene begynt å ta innpå. For deg som aldri har lastet ned et tillegg før, kan vi berolige deg med å si at det en svært lett affære. Det tar bare øyeblikk fra du finner en addon du liker, til den er installert og klar for bruk.

I dag er det nesten bare fantasien som setter grenser for hvilke funksjoner slike tilleggsprogrammer kan ha. I begynnelsen var det gjerne klokker, kalendere, kalkulatorer og ordbøker som var populære, men i dag har funksjonene blitt langt mer avanserte.

Ikke overbelast nettleseren

Det kan være lurt å ikke installere for mange utvidelser, fordi dette kan medføre tregere nettleser. Du bør i hvert fall ikke installere noe du faktisk ikke bruker. Installer gjerne flere utvidelser for å teste ut, men du kan på en enkel måte avinstallere de du finner ut ikke er av interesse.

Guiden har oversikt over tilleggsprogrammer for følgende nettlesere:

I tillegg gir vi innføring i såkalte Userscript.