Guide

Bygg en topptrimmet spill-PC

Dette er maskinen for deg som vil ha en rå spillmaskin og som gjerne betaler for det. Vi kaller den rikingen. Med rikingen har vi lagt oss på rundt 20 000 kroner og for det får du en meget god spillmaskin.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, hvorfor la noen andre få gjøre det, og ikke gjøre noe så spennende selv?

Les og se video: Slik bygger du din egen PC.

Vi starter med skjermkort. Her har vi kombinert to Asus GeForce GTX 580 som kjører i SLI. Da får du noe av det råeste på markedet. Om du vil spare noen kroner kan man gå ned til et enkelt kort, hvilket reduserer prisen per i dag med rundt 3500 kroner.

Prosessoren er siste generasjon fra Intel, nærmere bestemt Core i7 2600K. Dette er den ulåste utgaven, så her kan du ha det mye moro med overklokking. Vi slenger også ved en grom kjøler fra Noctua, NH-D14.

Hovedkortet kommer fra Asus og er det solide Sabertooth P67.

På minnefronten har vi valgt Vengeance fra Corsair, da med 8 GB kjørende på 1600 MHz og CL8.

På lagringsfronten kjører vi på med to SSD-enheter i form av OCZ Vertex 2, som kjøres i RAID 1 for råest mulig ytelse. I tillegg er det fint å ha litt lagringsplass, dette tar en Western Digital Black 2 TB seg av. Dette er en grom harddisk med solid ytelse.

En Blu-ray-leser har det også blitt penger til, men for spesielt interesserte er det selvfølgelig bare å kjøre på med en Blu-ray-brenner også.

Rikingen har fått et meget solid kabinett fra Corsair, nemlig Obsedian 700. På strømforsyningssiden har vi også et Corsair-produkt i form av HX 1000 W. Denne kombinasjonen ser helt rå ut og er svært gjennomført. Dessverre koster den over 3000 kroner, så er kan man også spare noen kroner uten at det går på bekostning av ytelsen.

Både

musen

og

tastaturet

er noe mer påkostet enn det vi vanligvis anbefaler. Likevel er det ikke til å komme unna at både tastatur- og musesmak er noe som varierer mye fra person til person, så her er det fritt frem til å velge andre kombinasjoner.

Les også
Bygg en rå PC for 150 000 kroner
Les også
Her er de beste spillmaskinene
Les også
MSI GT683R: En knallgod bærbar for gamere
Les også
The Witcher 2: Assassin of Kings (PC): Den beste spillopplevelsen du får i år?
Les også
De beste PC-kabinettene
Les også
Anmeldelse: Cargo: The Quest for Gravity (PC)
Les også
De beste bærbare spill-PC-ene
Les også
Mekk en PC som er billig, men god
Les også
5 triks for stillere bærbar
Les også
Hissige bærbare spillmaskiner
Les også
Portal 2 (Multi)
Les også
Shift 2: Unleashed (X360/PS3)
Les også
De 5 heftigste skytespillene
Les også
Motorstorm: Apocalypse (PS3)
Les også
De 5 beste strategispillene
Les også
Disse spillene kommer i april
Les også
Velg riktig DVD-brenner
Les også
Bygg en flott spill-PC
Les også
Få raskere PC med SSD
Les også
Her er MSIs spillmonster
Les også
Få PC-spill på fjernsynet
annonse