Til hovedinnhold

Musikkmobil på 1-2-3

(Foto: Istockphoso/NWphotoguy)

Det skal godt gjøres å finne en mobiltelefon uten mp3-spiller i dagens butikkhyller. At iPod er overflødig og gammeldags skal vi ikke påstå, men at mobiltelefonen ofte fungerer ypperlig som mp3-spiller er iallefall sikkert.

For mobilen din skal fungere som en musikkspiller, trenger du et hodesett og nok minne. Du trenger dessuten å overføre musikken din fra PC-en til mobilen.

Musikk ut av esken
Mange mobiltelefoner leveres med både musikkhodesett, minnekort og datakabel. Ofte blir disse markedsført som musikktelefoner. For eksempel Nokias Xpress Music-serie eller Sony Ericssons Walkman-telefoner.

Har du en slik telefon, trenger du ikke trekke i mange tråder for å få musikk på telefonen din.

Hva trenger du?
Dersom mibilen dins salgspakke ikke var stappet med musikktilbehør som et skikkelig hodesett og et stort nok minnekort, må du kanskje ta deg en handletur.

Hodesett: Hodesett i prisguiden >>
Minnekort: Vår guide til minnekort >>
Utstyr for overføring: Vår guide til filoverføring >>

Kjøpe ny musikk?
De fleste musikkavspillere på PC-en kan konvertere musikken fra CD-samlingen din direkte til mp3-filer. Dermed kan du velge musikk helt fritt fra samlingen din, og handle musikken din i platebutikken.

Du kan også bruke elektroniske tjenester for å handle musikk. Et eksempel er Apples musikkbutikk som du kan nå rett fra musikkavspilleren iTunes på PC-en eller Mac-en.

Det finnes også butikker som du kan nå rett fra mobilen din. Telenor har for eksempel en egen musikkbutikk.

Les vår test av Telenors musikkbutikk >>

annonse