Tek.no

Guide

Bruk mobilen som modem i påskefjellet

14 Apr 2011 18:00

Finn din telefon

I vår test av mobilt bredbånd gikk vi gjennom de ulike typene utstyr operatørene tilbyr sammen med abonnement på mobilt bredbånd. Dette utstyret er i hovedsak delt inn i USB-penner og ruterløsninger for trådløs deling av internett.

Løsningen vi foretrakk var Telenors lommeruter, fordi den er enkel å bruke og gir god informasjon på en liten innebygget skjerm. Det fins imidlertid en tredje måte å få internett på farten.

Les testen av mobilt bredbånd her

Du har utstyret fra før

Den tredje måten kan innebære litt mer arbeid - men det som er positivt med den er at du muligens har alt som skal til fra før.

Dersom du har en moderne smarttelefon har denne nemlig mulighet til å dele internett enten ved hjelp av USB-kabel eller trådløst over Wi-Fi, og det er ikke sikkert det er så vanskelig heller.

I denne saken er det trådløs deling vi tar for oss. Deling med ledning må ofte gjøres med PC-programvaren som følger med telefonen, og her varierer fremgangsmåten mye.

Trenger ikke bli dyrt - i Norge

Dette blir dyrt, tenker du kanskje. Det er ikke sikkert det trenger å være så kostbart. Mange har allerede mobilabonnement med mye inkludert nedlasting. Dersom du ikke har nedlasting inkludert, kan det hende operatøren din har et pristak for bruk av mobilt internett.

Uansett vil vi anbefale deg at du sjekker hvilke vilkår som gjelder for abonnementet ditt før du forsøker tipsene du finner i denne saken. Vær også klar over at med noen ytterst få unntak bør du absolutt ikke bruke disse tipsene utenlands, og spesielt ikke utenfor EU-land, ettersom nettbruk her fort kan beløpe seg til flere tusen kroner på svært kort tid. Dette er først og fremst løsninger for Norge, og i enkelte tilfeller Norden.

Her kan du finne priser på abonnement og datapakker.

Så til verket. Når du har klarlagt om du har et abonnement som egner seg, gjelder det å finne ut hvilke muligheter telefonen din har.

Andre plattformer og løsninger

Plattformene vi har tatt for oss i denne guiden er de vanligste på det norske markedet. Likevel fins det flere - herunder Windows Mobile, Windows Phone, Bada og Blackberry OS.

Vi har ikke gått gjennom løsningene som fins for disse plattformene i denne guiden. Vi har også valgt bort flere løsninger for Symbian-systemet, til fordel for den som så langt har fått mest oppmerksomhet.

Derfor oppfordrer vi dere til å dele erfaringer og tips i forumtråden under. Hvordan kommer du deg på nett i påsken?

Mobilt bredbånd med nettpenn eller ruter kan være en løsning for deg som ikke har mulighet til å bruke løsningene i denne guiden. Vi testet mobilt bredbånd i februar - klikk her for å lese konklusjonen.

Les også