Tek.no

Guide

Guide: Anatomien til en PSU - del 2

28 Des 2007 16:37

Introduksjon

Anatomien bak en strømforsyning er veldig kompleks, og krever en god del forklaring. I den første delen av denne guiden tok vi deg med gjennom den generelle oppbygningen til en strømforsyning av typen "switchmode". Vi gikk detaljert gjennom det transietelle filteret, spenningsdobleren og til slutt likeretteren.

Det er nå tid for å ta en nærmere titt på de litt mer avanserte kretsene i en strømforsyning. Det vi nå skal gå igjennom er den aktive PFC-kretsen, selve switchingen, filtreringen og mye mer.

En strømforsyning er som sakt en ganske kompleks enhet, så vi har sett oss nødt til å gå litt frem og tilbake på enkelte emner. Du vil ofte få mye mer ut av denne guiden som du leser den minst to ganger, noe vi anbefaler deg å gjøre.

Vi gjør oppmerksom på at i denne guiden vil vi ta opp emner som kan føre til personskader, eventuelt med døden til følge, hvis man ikke er forsiktig og gjør ting rett. Hardware.no tar ikke ansvar for skader som følge av denne artikkelen eller andre artikler publisert på dette nettstedet. Vær alltid varsom, og bruk sunn fornuft. Merk også at du i de fleste tilfeller bryter garantien om du åpner en strømforsyning.