Til hovedinnhold

Ny flatskjerm til hytta?

Påsken er like rundt hjørnet, og mange av oss har planlagt en tur på hytta – for å nyte været i solveggen eller kanskje ta en skitur. Selv om TV-en kanskje ikke er midtpunkt på påskefjellet kan den uansett være grei å ha i bakhånd dersom været skulle gjøre livet surt eller om man vil oppdatere seg på dagens nyheter.
Her kommer noen tips til hva det kan være lurt å tenke over eller vurdere når du skal gå til innkjøp av ny flatskjerm på hytta, samt noen andre praktiske tips. Nedenfor finner du også en tabell der vi har plukket ut en del flatskjermmodeller for å vise deg hva du eventuelt kan spare ved å foreta et søk i Teknofils prissøketjeneste.

MPEG4

Nå som Norge har fått digitaliserte TV-signaler er det i all hovedsak enten det digitale bakkenettet eller parabol som gir deg signaler på hytta. Her er det jo opp til enhver å gå inn hos de forskjellige leverandørene og sjekke hvem som gir deg det beste tilbudet i forhold til hva du er på jakt etter. Noen gir deg mulighet til å fryse abonnementet ditt i noen måneder i løpet av et år, mens andre tilbyr deg komplett kanalpakke via månedskort.
Skulle du gå for en bakkenettsløsning så kan det være greit å kjøpe deg en flatskjerm som har støtte for MPEG4 og har tilkoblingsmulighet for en kortleser (CAM-modul). Da kan du investere i en kortleser og dermed sette programkortet rett i TV-en uten å måtte benytte dekoder.
12 volt
Mange hytter har i dag et 12 volts system med solcelle og batterier. Det finnes noen flatskjermer på markedet som har mulighet for å drives på 12 volt. Eksempelvis har Grundig en 19 tommer stor flatskjerm som kan brukes på 12 volt (Grundig 2 19-2940 T DVD), og trekker maksimalt rundt 35 watt.
Denne skjermen har også støtte for MPEG4 slik at du ikke trenger en ekstra dekoder som trekker strøm (dog disse ikke trekker mye). Skjermen har også en innebygd DVD-spiller, slik at man kan se en film. Husk at du får med eller kjøper nødvendige overganger til 12 volt før du drar oppover, vi vet nemlig av erfaring at det ikke er populært å slukke forventingene når man forventer å se TV.
(Artikkelen fortsetter)Forebyggende tiltak
Når du har handlet inn ny flatskjerm, er det kanskje interessant å henge skjermen på veggen. Et greit tips her er å kjøpe et veggfeste med en enkel mulighet for å ta hekte av skjermen. En ny flatskjerm som henger synbar kan by på uventede gjester og derfor kan det være en ide å hekte den av før man drar hjem.
Det kan også være en ide å ta med seg flatskjermen hjem når du drar. Blir det for eksempel veldig kaldt inne i hytta i perioder er det lurt å heller ha skjermen stående hjemme, slik at den ikke går i stykker. Flatskjermene på markedet i dag er stort sett lette og enkle å bære med seg.
Les også TV-skolen: Transportering av flatskjermer.
Spar penger
Om du har sett deg ut en flatskjerm kan det være lurt å foreta et kjapt prissøk for å se hvem som kan gi deg det beste tilbudet. Vi har nedenfor plukket ut noen flatskjermer i størrelsene 22 til 40 tommer for å vise at prisen kan variere mye. Vi gjør oppmerksom på at disse søkene ikke regner med eventuelle andre kostnader, som for eksempel fraktkostnader.

Som dere ser av tabellen så er prisforskjellen som regel høyere på større flatskjermer, men vi ser også at du kan spare 1 843 kroner på Samsungs 22 tommer store LE22B655.

Mer om
annonse