Til hovedinnhold

Denne skjulte Spotify-knappen gjør det mye lettere å sortere spillelistene dine

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har du løpende spillelister i Spotify? Du vet, slike som oppdateres med relativt jevne mellomrom, og gjør nytten som standardsoundtrack i hverdagen. Hvis du bruker tjenesten på mobil har du kanskje lagt merke til at nye låter legges til helt i bånn.

Der det er forholdsvis opplagt hvordan man «snur» en spilleliste på hodet om man bruker Spotify i MacOS eller Windows, er det ikke like opplagt på mobil. Men funksjonen er der.

Bla til topps i spillelisten

Ved å snu spillelisten havner nemlig det nyeste alltid øverst, og det er et enda bedre utgangspunkt på mobilen enn på storskjermen, der man tross alt har mus og tastatur til å hjelpe seg med navigeringen.

Å snu spillelistene på mobilen er så enkelt som å bla opp i stedet for ned når du har kommet inn i spillelisten. Så fort du har bladd litt opp kommer albumkollasjen med grafikk fra inventaret i spillelisten, og blar du litt til kommer det du ser etter.

Helt øverst er det nemlig en søkefunksjon som lar deg finne frem låter fra spillelisten, fremfor å søke i hele Spotify-arkivet. Den er supernyttig i sin egen rett, og tilsvarer CTRL+F i storskjermutgavene av appen.

Velg rekkefølgen selv

Men rett ved siden av Filter-boksen er det en pil som peker nedover. Trykker du på den kan du organisere spillelisten din slik du ønsker. For å få de nyest tillagte sporene øverst velger du å sortere etter nylig tillagte spor, eller «recently added».

Recently added plasserer alle sporene i rekkefølge som blir gradvis eldre fra toppen. Velger du samme valg en gang til, snus spillelisten på nytt. Hvilken vei sorteringen går vises ved en pil ved siden av valget.

Du kan også sortere på artist og album, eller du kan velge å la spillelisten ha den sorteringen du selv gir den, der hverken tidspunkt eller låtnavn påvirker listen. Dette er nok mest naturlig for tematiske spillelister som i hovedsak ikke endres så mye fra dag til dag.

Fremgangsmåten er lik enten du bruker Android- eller iOS-utgaven av Spotify. Se hvordan det gjøres i bildegalleriet under:

annonse