Tek.no

Guide Battlefield Hardline beta

Dette spillet kan få de fleste maskiner til å knele

Men du får gode opplevelser lenge før den tid.

19 Juni 2014 16:00

Innledning

Da de første ryktene om Battlefield Hardline dukket opp var det mange som klødde seg litt i hodet. Battlefield-serien har tradisjonelt handlet om en eller annen form for krigføring, og nå skulle settingen plutselig være en eller variant av politi og røver.

Litt av kritikken mot Battlefield Hardline har vært rettet mot bruken av Battlefield-navnet, siden kritiske røster mener at dette spillet ikke er et «ekte» Battlefield-spill.

Spillet kommer først til høsten, men allerede nå er det en beta tilgjengelig for alle som vil prøve ut det kommende spillet.

Lukter gjenbruk lang vei

Akkurat hvilken klistrelapp EA og Dice velger å sette på det nye spillet bryr vi oss i utgangspunktet pent lite om. Det kunne like gjerne blitt omtalt som «Krigsludo» for vår del, det er selve spillet som sådan som teller. Likevel sitter vi med en følelse av at de vil forsøke å snylte litt på Battlefield-navnet, som tross alt har blitt en av de mest innarbeidede navnene i spillindustrien.

Battlefield Hardline kan virke pent til tider.
Mye fart, smell og flammer.

Inne i Battlefield Hardline er det liten tvil om at vi befinner oss i Battlefield-verdenen. Her er menyene relativt like som på Battlefield 4, selv om de har fått en ny grafikk.

Også elementene i selve spillet lukter Battlefield lang vei. Her kan du kjøre rundt i forskjellige kjøretøy, ta heisen og ikke minst leke deg med levelution. Levelution var en av de store greiene med Battlefield 4, og går ut på at det kan skje store endringer på kartet i løpet av en runde, i betaen er det for eksempel en diger kran som kan gå i bakken, med tilhørende skader på bygningene rundt og en støvsky som gjør kampene enda mer intense.

Har du løpt litt rundt i de tidligere Battlefield-spillene vil du kjenne igjen flere andre elementer. Vi synes blant annet parkeringshusene så særdeles like ut, med enkelte like teksturer og en veldig lik oppbygning.

Alt dette er i og for seg greit, om spillet i seg selv fremstår som et fullverdig spill. Problemet for vår del er at vi sitter litt igjen med følelsen at dette bare er en modifikasjon av Battlefield 4, der den absolutte hovedvekten ligger på nye teksturer. De 499 kronene som EA vil ha for spillet inne på Origin synes dermed noe stivt, selv om det nok ligger mange timer med moro foran de som velger å hoppe på spillet.

Fjase rundt på takene med en skikkelig rifle er det gode muligheter for.
Dette ser veldig kjent ut.

Vi har nå testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen i akkurat dette spillet, og hvor god grafikk du kan få.

Testingen er kjørt på kartet High Tension, som er det en eneste kartet som er tilgjengelig. Her kan vi velge mellom to ulike spillmodi; «Heist» og «Blood Money». I den første skal røverne sikre seg pengene fra en verditransport, og politiet skal stikke flest mulig kjepper i hjulene på dem. I den sistnevnte skal begge sider forsøke å stikke av med flest mulig penger fra et midtpunkt, og begge sider kan også forsøke seg på motstanderens base.

Legendarisk serie

Battlefield-serien er en av de virkelig store titlene innen spillbransjen, og er en «arkadifisert krigssimulator». Serien har holdt på siden spillet Battlefield 1942 tok folk med storm da det kom ut i 2002. Battlefield var nesten unikt, da det tillot spillerne å ta kontroll over alt fra digre hangarskip til sure motorsykler med sidevogn. I tillegg kunne du selvfølgelig løpe rundt som vanlig infanterist også.

Siden den gang har spillselskapet Dice sluppet en rekke Battlefield-spill, og siden Battlefield Bad Company 2 har striden vært satt til nåtiden. Battlefield 2 fra 2005 var riktignok også satt i nåtiden, men Battlefield 2142, som kom året etter, og flyttet krigføringen fremover i tid. Etter Battlefield Bad Company 2 kom Battlefield 3, og i fjor høst var Battlefield 4 på plass.

Les også