Tek.no

Guide

Appene som vil gjøre feriebildene perfekte

Ta feriebildene til nye høyder.

29 Juni 2019 06:00

Vi knipser gjerne ekstra mange bilder i ferien, enten det er av solnedganger på stranda i Hellas, familiebilder på grilling eller bilder av feriefrokostene. Selv om mobilkameraene har blitt så bra at bildene blir av god kvalitet, kan det likevel være greit med litt drahjelp fra en god bilde-app.

Vi har laget en oversikt over hvilke apper som vil ta feriebildene dine til et nytt nivå.

Snapseed: Appen for deg som liker å detaljstyre bildet

Denne gratis appen fra Google har et enormt utvalg av funksjoner. Her vil du finne alle basisfunksjoner som å redigere lysstyrke, beskjære bildene eller endre kontrasten- men appen er også et mekka av andre muligheter.

En av funksjonene vi likte spesielt godt heter selektiv. Denne funksjonen er genial hvis du for eksempel ønsker å gjøre solen mørkere, en blomst tydeligere eller skru opp kontrasten på en av de som sto i skyggen på familiebilde (ikke lett å få alt til å klaffe, vi vet!). Ved hjelp av selektiv-funksjonen vil du nemlig kunne velge et eller flere punkt på bildet som du ønsker å redigere, uten at resten av bildet blir redigert.

Bilde: Redigert i appen Snapseed
Iben Kalberg

Du vil også kunne redigere dybdeskarpheten på bildet i denne appen. Dette er et velkjent triks mange fotografer bruker, for da kan du nemlig velge hva du vil ha i fokus på bildet. Ikke alle bakgrunner er like fine – spesielt om du knipser feriebilder på turiststeder fulle av mennesker i bakgrunn. Med dybdeskarphet-funksjonen vil du kunne gjøre bakgrunnen uskarp og sette forgrunnen i fokus.

Bilde: Redigert i appen Snapseed
Iben Kalberg

Unfold: Appen som gi deg polaroidbilder og «moodboards»

Har du lyst på bilder som ser ut som de er tatt med et polaroid kamera, uten at det er det? Da er denne appen noe for deg! Appen beskrives av Unfold selv som et toolkit for historiefortellere, og verktøyet blir hyppig brukt på instagram-historier. Vi har prøvd den ut, den er brukervennlig og enkel med ferdige design, hvor du selv legger inn egne bilder og tekst. Det koster ingenting å laste ned selve appen, men skal du låse opp de ulike mulighetene koster det 22 kroner.

Bilde: Redigert i appen Unfold
Iben Kalberg

Bye Bye Camera: Appen som fjerner folk i bakgrunnen

Denne var vi veldig spente på. Appen er enkel og har kun en funksjon: den fjerner mennesker fra bildet og fyller bakgrunnen. I utgangspunktet gir Bye Bye Camera en fantastisk mulighet for alt fra landskaps, reise- eller hobbyfotografer, hvor det kan være et problem at turister står i veien for motivet. Vi har testet ut appen, og den holder det den lover – mennesker blir fjernet fra bildet, men kvaliteten blir dessverre kornete og dårlig. Da den koster 33 kroner å laste ned bør du derfor vurdere om du er villig til å la kvaliteten vike.

Bilde: Redigert i appen Bye Bye Camera
Iben Kalberg

VSCO: Appen med flest filtre

Er du på utkikk etter en app med gode filtre så er dette den rette appen for deg. Den superpopulære appen er ikke bare utrolig lett å bruke, den har også eventyrlig mange filtre. Gratisversjonen har 10 filtre, men for 170 kr kan du abonnere på et årsabonnement hvor du får tilgang til over 130 filtre. Denne appen er trolig hemmeligheten til mange Instagram-bilder der ute.

Bilde: Redigert i appen VSCO
Iben Kalberg
annonse