Tek.no

Guide

Mastiff bygger bil-PC - del 3

16 Okt 2007 15:10

Innledning

Tålmodighet er en vanskelig dyd

Sykehus er noen rare institusjoner. Her sitter jeg altså, etter å ha fått beskjed om å møte til en undersøkelse klokka halv åtte. Lilleviseren står midt mellom tolv og ett, mens langeviseren står rett ned. De som fulgte med på ”Sleikjestove” med Vibeke Sæther vil da forstå at klokka er halv ett, og jeg har sittet her og ventet i fem timer! Og uten å ha fått vått eller tørt siden i går kveld. Det er ikke helt min stil, for å si det sånn...

Iallfall er det hyggelige sykepleiere, men de som lager timeplanene her skulle jeg gjerne tatt en prat med av den mer fysiske typen! Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Siden jeg ikke har noe annet å gjøre, begynner jeg like godt på del tre av denne serien, mens det dundrer heavy metal i Porta Pro-ene. Og tredje og siste del skal altså handle om programvare og ikke minst styringen av hele systemet.

Dersom du ikke har fått med deg de første delene i seriene, finner du de her:

Etter forrige artikkel, som jo kom før denne fantastiske sommeren… Jeg har bare ligget i sola og ikke orket å skrive noe som helst … eller hvordan det nå var. Alvorlig talt har jeg vurdert å sende en e-post til forbrukerombudet og kreve å få byttet denne sommeren i en som virker! Noen der oppe har helt klart trykket på feil knapp. Lurer på om værgudene fremdeles bruker Windows Millennium? Det kunne forklare mye! Men hvor var jeg?

Jo, etter forrige artikkel, som kom før denne fantastiske sommeren… Nei, det har jeg visst alt skrevet. Beklager, hjernen min har rustet litt på ”Det våde Sørrland”. Det som skjedde, var at jeg fikk noen kommentarer til utseendet. Heldigvis ikke mitt utseende, selv om det sikkert er mer enn nok å kommentere der! Nei, det gjaldt innsiden av selve PC-en. Og når jeg bygger PC, er den kun bygd for å fungere så godt som mulig etter minst mulig arbeid. I dette tilfellet var det ganske mye som trengte strøm, og all strømmen kom utenfra. Dermed ble det en tanke kråkereir, kan vel selv jeg innrømme.

Selve bilmonteringen er stort sett gjort med minst mulig inngrep, og et par av tingene der trengte vel kanskje også litt finpuss for å holde en brukbar monteringsstandard. Og iblant er det altså kjeft å få. Og det er tre reaksjoner jeg kan tenke meg på sånt. Den første er å gi totalt blaffen, holde kjeft og late som ingenting. Lurer på om noen andre fikser den? Ikke jeg, iallfall. Dermed gjenstår det to alternative reaksjoner, så la oss gå vitenskapelig til verks og begynne med den som gjerne faller meg først inn.