Tek.no

Guide The Witcher 3: Wild Hunt

Én liten innstilling kan halvere bildefrekvensen

Det er spesielt én felle du ikke må gå i om du vil oppleve den vakre spillverdenen i The Witcher 3.

Anders Brattensborg Smedsrud

Innledning

The Witcher 3: Wild Hunt er tredje spillet ut i den etter hvert svært så populære serien hvor du spiller trollmannen Geralt som lever i en verden full av rare fabelskapninger og magi.

Spillverdenen du og han skal utforske sammen er vanvittig stor – faktisk 20 prosent større enn Skyrim. Og kartet du kan boltre deg på er ikke bare stort, det er fyllt med tette frodige skogeområder og milevis av stiler som tar deg til sumper, store hav, innsjøer, over elver og til toppen av majestetiske fjell. Du kjøper ikke The Witcher kun for å gjøre hovedoppdraget, men også for å gå – eller ri – landet på tvers opptil flere ganger for å nyte utsikten og miljøet utviklerne har skapt.

Rolig og vakkert i hagen, men bak lurer de mørke skyene (som også er veldig pene!).

For The Witcher 3 er nydelig. Det er kanskje ikke akkurat som vi ble forestillt da spillet ble annonsert, og det har skiftet stil fra det mer realistiske til det fantasipregede en gang i løpet av utviklingsprosessen. Like fullt skal maskinvaren din virkelig få kjørt seg, for med tette grønne skoger, vind- og væreffekter i full sving, og et kart som strekker seg så langt øyet kan se og lenger bør du ha en nokså god maskin for å oppleve spillet slik utvikleren ønsker det.

Nå finnes The Witcher 3 både til de nye konsollene og til PC, og mens mange PC-spillere automatisk sverger til PC-varianten for bedre grafikk, kan det være lurt å ta en titt på ytelsesmålingene våre på side fire før du bestemmer hvilken versjon du skal spille – i alle fall om du allerede eier en konsoll. Har du ikke god nok maskinvare til å drive spillet på «Medium» grafikkinnstillinger med jevn bildeflyt – noe en del ikke har, kan du nemlig få en bedre opplevelse på de nye konsollene selv om bildeflyten her er låst til 30 FPS.

Om du har en skikkelig kraftig spill-PC, eller vurderer å oppgradere skjermkortet ditt for å spille The Witcher 3 slik det er ment å spilles, da bør du bla over til side fire for å sjekke hvilket skjermkort vi mener gir best bildeflyt for pengene. Vi tester også The Witcher 3 i 4K, men vi kan allerede her avsløre at det mest var for moro, for særlig spillbart er det ikke i såpass høy oppløsning – selv med de kraftige skjermkortene vi hadde for hånden.

Gamer elsker spillet

Livet går sin gang i landsbyene og det er fort gjort å stoppe opp å kikke når det visuelle er så godt gjennomført som det er.

Skribent Gøran Solbakken i Gamer.no skriver i sin anmeldelse at The Witcher 3 er et av årets beste spill og begrunner med følgende:

– Grafikken og omgivelsene man utforsker er detaljerte, varierte og aldri kjedelige. Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver eneste sving, og man vet aldri helt hva som venter i landsbyen litt lenger ned langs veien. Det kan være et mordmysterie, eller kanskje innbyggerne plages av et fælt monster ingen greier å ta livet av.

– Variasjonen og kvaliteteten på sidemateriellet og verdenen i The Witcher 3 er rett og slett fantastisk bra. Visuelt er det vakkert, og både stemmeskuespill og musikk holder skyhøy kvalitet.

Gamers skribent har allerede rundet over 100 timer i The Witcher 3, noe som er ganske mange timer i et spill. Likevel kan han ikke annet enn å glede seg til neste gang han kan benke seg foran TV-en og drømme seg bort i den vakre spillverdenen.

Les anmeldelsen av The Witcher 3 hos Gamer.no »

Les også