Til hovedinnhold
GuideStrømming på nett

Dette er våre seks favoritter for TV på nett

Se film og serier til du stuper.

NRK

2012 var året da strømmingstjenester for video og TV-serier virkelig slo rot i Norge. I en årrekke har de forskjellige TV-kanalene og distributørene levert sine egne løsninger, men med lanseringen av store og internasjonale tjenester som Netflix og HBO, ble det virkelig fart på konkurransen.

Med slike tjenester kan du se film, TV-serier, dokumentarer og utrolig mye annet innhold, i time etter time. Hver tjeneste har en forholdsvis lav månedspris, og du trenger hverken TV, med tilhørende lisens, eller annet dekoderutstyr. De fleste tjenestene på markedet sender innholdet rett til alt fra mobiler, via nettbrett, til PC-er og mediebokser.

På markedet finnes det i dag et hav av slike tjenester. Vi har tatt en runde i redaksjonen, og plukket ut våre favoritttjenester for strømming av video.

Netflix – Monsterbiblioteket

Netflix foreslår filmer som kan passe deg.Foto: Netflix

Netflix var den første, store internasjonale tjenesten som slo rot her i Norge. Den byr på et hav av TV-serier og filmer, men det tar tid før nye produkter blir tilgjengelig. Netflix lager veldig lite innhold selv, som betyr at filmer må være tilgjengelig i videosjappa før de kommer til tjenesten.

Vi liker at Netflix er tilgjengelig så godt som overalt: På PC, mobil, nettbrett, i TV-en og til en rekke mediebokser. Brukergrensesnittet er intuitivt og brukervennlig, med en rekke smarte funksjoner – blant annet at den begynner å spille av neste episode i en sesong så snart rulleteksten begynner. Tjenesten foreslår også filmer som kan passe til deg, basert på hva du har sett tidligere. Det er en spennende funksjon som alltid gjør at noe nytt er tilgjengelig.

Pris: 79 kroner per måned uten binding.

HBO Nordic – Døgnferske serier

HBO Nordic har et lekkert, men krunglete, grensesnitt.

Etter en noe trøblete start, er HBO Nordic nå tilgjengelig for alle som ønsker å melde seg på tjenesten. Her får du storserier som Band of Brothers, Game of Thrones og Sex and the City. Best av alt, du får episodene tilnærmet øyeblikkelig etter premieren, fordi HBO eier det meste av innholdet selv.

Selv om alle nå har tilgang til tjenesten, bærer den fortsatt preg av å ikke være helt ferdig. Brukergrensesnittet er lekkert, men veldig krunglete og periodevis lite intuitivt. HBO Nordic foreslår heller ikke nye serier til deg, og de tar ekstra godt betalt om du ikke vil binde deg for et helt år. Tjenesten er nå i ferd med å rulle ut HD-kvalitet til alle sine brukere, men surroundlyd har vi fortsatt ikke sett noe tegn til.

Pris: 79 kroner per måned med binding, 129 kroner uten binding

NRK TV – Døgnferskt innhold

NRKs nett-TV har mye innhold.Foto: NRK

NRK ga sin egen nett-TV-løsning en real overhaling i fjor. Nesten alt gammelt ble kastet til sjøs, og erstattet med en moderne, pen og brukervennlig løsning som fungerer på de fleste plattformer. Alt er gratis og fritt tilgjengelig, men enkelte programmer og sendinger ligger bare ute i en begrenset periode etter de har gått på TV.

Uansett, nesten alt som sendes på TV, legges også ut på nett – tilnærmet øyeblikkelig. Det gjelder både NRKs egenproduksjoner, og innhold de kjøper inn fra for eksempel den britiske statskanalen BBC. I tillegg kan du også se direktesendinger, og lytte til et hav av radiostasjoner.

Pris: Gratis tilgang

TV 2 Sumo – Masse sport

TV2 Sumo kan by på mye sport.

TV 2 har også sin egen nett-TV, under navnet Sumo. Her får du ikke bare se alt av TV2s egenproduserte innhold, men også store mengder sport. TV2 har rettighetene til en rekke store internasjonale sportshendelser, og med Sumo får du tilgang til det meste – både av håndball, fotball og mer.

Sumo fungerer på de fleste plattformer, og kan i tillegg til sport også gi deg direktesending av TV2s kanaler, samt by på flere nye TV-serier og filmer. Men, om du skal ha en pakke som gir deg alt dette koster det betydelig mer enn de andre alternativene i denne oversikten. Avhengig av abonnement og bindingstid, kan månedsprisen strekke seg til 229 kroner.

Pris: Fra 75 – 229 kroner per måned avhengig av abonnement.

Viaplay – Mye moro

Viasats nett-TV, Viaplay, konkurrerer sterkt med Netflix.

Viaplay er Viasats nett-TV-løsning, og byr på et innhold som kan minne mye om det Netflix byr på – en rekke filmer og TV-serier, men uten de store nyhetene. Prisen er den samme, men for en hundrelapp ekstra i måneden får du tilgang til et hav av dedikerte sportskanaler

Tjenesten støtter i utgangspunktet de fleste enheter, men det er ikke alt innhold som er tilgjengelig på mobil og nettbrett, noe som er en ulempe. Brukergrensesnittet er greit og fungerer godt, selv om det ikke er på samme nivå som Netflix.

Pris: 49 – 199 kroner per måned uten binding

  • Les også: »

Canal Digital Go – I pose og sekk

Canal Digital lar deg se direkte TV via nettleseren.Foto: Canal Digital Go

Om du er Canal Digital-kunde, er tjenesten «Go» noe du bør kikke på. Denne er inkludert i abonnementet ditt, og gir deg strømming av flere TV-kanaler direkte, samt serier og filmer. Innholdet kan imidlertid kun vises på en PC, Mac, eller via selskapets dekoderutstyr – altså ikke via mobil eller nettbrett.

Utvalget er noe begrenset, spesielt om man trekker fra filmene du må leie for stykkpris. Men, som et ekstratilskudd til et allerede eksisterende abonnement er det en fin tjeneste.

Pris: Inkludert i parabol- eller kabelabonnement

annonse