Dette er redaksjonens aller beste spill-anbefalinger

Alle mobiler bør ha disse spillene.

Hvilke mobilspill er du hekta på? Applikasjonsbutikkene flommer over av spill, noe som kan gjøre det vanskelig å finne de som som virkelig er verdt å bruke tiden sin på. Ikke minst liker vi forskjellige typer spill.

I denne saken deler vi i Teknofil-redaksjonen noen av våre favorittspill til mobilen. Vi håper du svarer med å legge til flere forslag i kommentarfeltet nederst på siden!

Super Hexagon

Plattform: Android / iOS

Pris: 20-29 kroner

Super Hexagon er en stor favoritt blant to av redaksjonsmedlemmene.

Niklas:

– Jeg elsker en god utfordring, og det er få spill som er så vanskelig som Super Hexagon. Akkompagnert av suggerende musikk og skarp grafikk prøver du å geleide en liten trekant gjennom en stadig aksellererende labyrint. Treffer du en vegg er du død, noe som skjer veldig ofte. En spillsesjon varer ofte ikke lenger i 10-15 sekunder, men det er så utrolig avhengighetsskapende (og frustrerende), at man begynner på en ny runde umiddelbart. At spillets vanskelighetsgrad starter på «hard», sier vel egentlig sitt.

Joachim:

– Dette ultrahektiske actionspillet ble jeg først kjent med på PC, men det er et konsept som passer min mobilspillsmak veldig godt. Kul musikk har det også. Men aaaaargh, så frustrerende det kan være!

Threes!

Plattform: Android / iOS

Pris: 15-19 kroner

«Advarsel: Dette mobilspillet kan være avhengighetsskapende».

Vegard:

– Threes! er trolig det mobilspillet jeg har brukt mest tid på noensinne. Det passer perfekt på toget, og du kan ta en pause når som helst. Spillet handler om noe så enkelt som å sette sammen tall, og prøve å få så høy score som mulig. Jeg har «gått lei» to-tre ganger allerede, men kommer alltid tilbake til Threes! etter et par uker igjen. Fantastisk spill! Også deilig at det er både reklamefritt og uten «kjøp i app» – det er lett verdt en 20-kroning å slippe dette på et så bra spill.

Niklas:

– Jeg har spilt Threes! nesten daglig siden det kom ut for ett år siden, og jeg har fortsatt ikke gått lei.
Det går rett og slett ut på å sette sammen tall i et rutenett - treerne blir slått sammen til sekserne, som kan slås sammen til 12-ere som… Du skjønner greia. Jeg elsker hvor enkelt spillet er å lære, og hvor utrolig vanskelig det er å mestre. Et mobilspill av det sjeldne.

Kami

Plattform: Android / iOS

Pris: Gratis (kjøp i app) - 19 kroner

Har du prøvd Kami?

Torstein:

– Kami er et stemningsfullt og stilrent spill. Målet er å fylle hele feltet med papir av samme farge. Å greie dette innen de påkrevde trekkene – når stadig flere felt og farger legges til – er imidlertid ikke alltid like lett. Dette er et morsomt, avslappende og utfordrende spill!

Civilization Revolution 2

Plattform: Android / iOS

Pris: 139 - 143 kroner

Dette er en svært forenklet utgave av Civilization, men det funker bra på mobil og nettbrett.

Vegard:

– Det sitter laaaaangt inne å bruke over 100 kroner på et mobilspill, men jeg synes faktisk Civilization Revolution 2 er verdt pengene. Jeg elsker Civ-serien, men har ikke tid til å spille på PC lenger. Derfor blir den noe begrensede mobil- og nettbrettutgaven en glimrende erstatning for min del. Strategispillet går ut på å lede en nasjon til verdensherredømme, enten med militærmakt, penger, kultur eller teknologi. Civilization Revolution 2 nytes best i sofaen eller på senga, men funker greit på en lengre togtur også.

Canabalt

Plattform: Android / iOS

Pris: 25-29 kroner

Løp, løp, og løp!!

Joachim:

– Når jeg spiller mobilspill, liker jeg det enkelt, og det «originale» løpespillet Canabalt er vel omtrent så enkelt som det er mulig å bli. Timing er alt, der du hopper fra hustak til hustak i din kamp om å komme bittelitt lenger denne gangen enn sist.

Clash of Clans

Plattform: Android / iOS

Pris: Gratis (kjøp i app)

Clash of Clans er et strategispill du kan spille med andre.

Torstein:

– La oss være ærlige: Om du vil spille et skikkelig strategispill med millioner av andre spillere på en mobilplattform, så er det ikke mye å velge mellom. Clash of Clans er etter min mening kanskje det beste alternativet. Bygg din landsby, lag krigere, kjemp og forsvar deg. Og bli med i en klan da, selvsagt.

QuizCross

Plattform: Android / iOS

Pris: Gratis

Quiz og «tre på rad» i ett og samme spill.

Niklas:

– Jeg er glad i quiz, og elsker å konkurrere med venner og bekjente. QuizCross byr på begge deler i bøtter og spann. Det hjelper også at appen ser veldig lekker ut, og har med et morsomt tre-på-rad-element, som andre lignende quiz-apper ikke har. Spørsmålene kan for øvrig være usedvanlig vanskelige til tider. QuizCross er i utgangspunktet gratis å laste ned, men for å slippe reklamene må du betale en liten slant.

True Color

Plattform: Android

Pris: Gratis

Her gjelder det å holde hodet kaldt.

Torstein:

– I dette spillet har du flere forskjellige modi, men felles for alle er at du skal forsøke å klikke på rett farge innen noen veldig få sekunder. Hvis det for eksempel står «blå», men ringen er rød, må du trykke på X-en for å svare at dette er galt. Spillet er veldig enkelt, men også veldig morsomt.

Best Fiends

Plattform: Android / iOS

Pris: Gratis (kjøp i app)

Jelly Splash + Angry Birds = Best Fiends.

Vegard:

– To av de som står bak dette spillet, var også med på å lage de første Angry Birds-spillene. Best Fiends er derimot et ganske annerledes mobilspill, som kanskje minner mer om en litt spenstigere utgave av Candy Crush eller Jelly Splash. Du skal både drepe fiender (ondsinnede snegler), åpne kasser – som i Angry Birds –, og sanke diamanter og nøkler. Dette gjør du ved å kombinere fargeikoner på brettet. Best Fiends er et morsomt mobilspill som jeg ofte tyr til i et ledig øyeblikk. Jeg har forresten ennå ikke brukt én krone på dette spillet, og har klart over 100 brett. Vær likevel obs på at de hyppig prøver å lokke deg til å kjøpe diamanter.

OsloBors

Plattform: Android

Pris: Gratis

Klassisk Commodore 64-spill i Android-versjon.

Joachim:

– Jeg skal ikke påstå at dette gamle Commodore 64-spillet er den aller beste bruken av tiden din. Men da jeg og en kamerat var på bilferie til Galdhøpiggen i sommer og havnet på ei hytte uten håp om nettdekning, ble vi faktisk sittende overraskende lenge med dette spillet. Jeg ble rik på ND Data.

Hvilke mobilspill spiller du - og hvorfor? Kom med dine tips i kommentarfeltet nederst!

Det første mobilspillet kom for over 20 år siden
... og det var ikke Snake »

Les også
Et av de beste mobilspillene har blitt gratis
annonse