Tek.no

Guide Sniper Elite III med Mantle og Direct X

Voldelig snikemoro i Afrika

Sniper Elite III har nylig fått en Mantle-oppgradering, vi tar med spillet på en runde på testmaskinene våre.

23 Okt 2014 17:10

Innledning

Hissigproppen med den dype whisky-røsten er tilbake, og denne gangen er det Afrika som står for tur. Karl Fairburne er helten vår, og i Sniper Elite III skal han mer eller mindre pløye gjennom et utall tyske styrker.

Spillet begynner i det du er i ferd med å komme til den afrikanske byen Tobruk, og øyeblikket etter er du plassert midt ute blant fiendtlige styrker med nebelwerfere som teppebomber stillingene dine. Da er det bare én ting å gjøre, nemlig å uskadeliggjøre dem. Du kan i stor grad velge fremgangsmåte selv, men det skal legges til at det legges opp til en stor grad av sniking i dette spillet.

Du kan gjøre en rekke grep for gjøre det stort som et luskende ullteppe. Blant annet kan du velge å skjule angrepene dine i annen støy, for eksempel ved å skyte samtidig som nebelverferene fyrer av. Fienden merker ikke noe til skuddene dine, rent bortsett fra vedkommende som får en solid dose med varmt metall rett i skallen.

Om du ikke kjenner til Sniper Elite-serien fra tidligere vil nok det første møtet med treffanimasjonen fremstå som litt groteskt. Får du inn en fulltreffer ser du prosjektilet i sakte fart på vei mot målet sitt, når det nærmer seg går du over til å se skjelettet og de interne organene til vedkommende. Når prosjektilet penetrerer kroppen til vedkommende spruter det deler til alle kanter. Litt i overkant kanskje, selv om det også er noe som skiller seg ut. Likevel blir det raskt litt ensformig.

– En annerledes krig

Vår kollega Espen Jansen i Gamer.no har skrevet en omtale av

Sniper Elite III er ikke for de aller sarteste.

spillet, og han er ikke helt overbevist.

– Det blir likevel mye av det samme etter en stund, og når hverken historien eller omgivelsene utvikler seg nevneverdig i løpet av spillet er det lett å kjede seg litt. Vår hovedperson er også en tørrpinn, både som en figur plassert midt i en intetsigende fortelling, og som en faktisk person som skal styres rundt på det nord-afrikanske kontinentet, skriver Jansen.

– Opplevelsen sliter med flere irritasjonsmomenter, som for eksempel det faktum at man skal være ganske tålmodig for å ta seg gjennom en bane uten å bli oppdaget. Hvis man klarer det er det kanskje verdt det, men spillet er så uforutsigbart at dette sjelden lar seg gjøre. En attpåklatt av en flerspillerdel har litt underholdning å by på, men også dette blir kjedelig i lengden, mener Jansen.

Gamer.no endte opp med å gi spillet fem av ti poeng, og bedømte det til middels.

Les hele anmeldelsen av Sniper Elite III hos Gamer.no

Les også