Til hovedinnhold

Har toppmodellene blitt for dyre for jobben?

Her er tolv av de feteste telefonene du kan få for under 3750 kroner.

Mobiltelefonene har blitt dyrere her i landet. Enten du legger skylden på kronekurs eller stadig mer luksuriøse mobilmodeller er det ikke til å komme fra at toppmodellene for to-tre år siden kostet et sted mellom 4000 og 5000 kroner. Skal du ha de heftigste modellene i vanlig salg i dag, må du gjerne påregne opp mot 8000 kroner. Kanskje enda mer.

Det er ganske vanlig at jobben dekker innkjøp av mobiltelefon for sine ansatte, men det er også svært vanlig med en beløpsgrense for dette innkjøpet. I kommuner og bedrifter går ofte denne grensen på 3000 kroner før merverdiavgift. Det betyr at mobilen må ha en prislapp på mindre enn 3750 kroner når den henger i butikkhyllen.

Hvilke telefoner er de beste du kan velge mellom innenfor denne begrensningen?

Noen av de heteste kandidatene er tidligere toppmodeller, ved siden av telefoner i det som utgjør dagens mellomsegment. Samtlige av Apples iPhone-modeller starter høyere enn denne begrensningen, men den eldste modellen som er i salg nærmer seg fra tid til annen dette beløpet.

Her er oversikten over telefonene som gir deg aller mest for 3750 kroner.

Disse modellene er innenfor:

LG G3

God skjerm og godt kamera er to finfine egenskaper LG G3 kan gi deg. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er et par år siden LGs G3 ble lansert, men dette er fortsatt en meget god mobiltelefon. Skjermen er 5,5 tommer og svært høyoppløst. Innmaten er kraftig med rask systembrikke og relativt stort batteri.

Modellen med 32 gigabyte innebygget lagring vaker rett rundt 3000-kronersmerket, og den har i tillegg plass for minnekort dersom du er litt kravstor. Telefonen oppdateres i disse dager til nyeste Android-versjon, altså 6.0 Marshmallow.

Les testen av LG G3

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

Huawei Honor 7

Huaweis Honor 7 er en lekker telefon med fingeravtrykksleser på baksiden. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Honor-telefonene skal være Huaweis merke for de prisbevisste som vil ha fete spesifikasjoner for få penger. Honor 7 er dermed skreddersydd for vår lille oversikt. I likhet med flere av de andre telefonene vi tar med har den 5,2 tommer stor skjerm og kraftig systembrikke med åtte prosessorkjerner.

Et godt kamera og bra batterikapasitet er også av det positive. Telefonen har ligget flatt på 3500 kroner siden lanseringen, men er fortsatt en av de aller mest prisgunstige modellene du kan kjøpe.

Les testen av Huawei Honor 7

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

Samsung Galaxy S5 Neo

Galaxy S5 Neo er en oppfrisket utgave av fjorårets toppmodell fra Samsung. Foto: Samsung

Trenger du en vanntett telefon? Da kan Samsungs fornyede utgave av fjorårets toppmodell være for deg. Galaxy S5 Neo har gått ganske stille i dørene, og byr på lett oppfrisket design og innmat. Formfaktoren er den samme, slik at den passer tilbehøret til sin navnebror.

Det som ikke er det samme er prisen. Fjorårets Galaxy S5 selges stadig til rundt 4200 kroner, mens Neo-modellen blir din for 3500 kroner. På tilbud har telefonen vært nede i 2800 kroner. Dette er en svært lav pris for en telefon med høyoppløst super-AMOLED-skjerm og kraftig maskinvare. Til en slik pris er det egentlig bare en bonus at den også tåler vann.

Da vi testet originalen i fjor var vi ikke helt fornøyde, men siden den gang har altså prisen gått kraftig ned, og programvaren fått mange oppdateringer.

Les testen av fjorårets Galaxy S5

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

ZTE Blade V6

Aluminiumsmobilen Blade V6 fra ZTE er rimelig, velbygget og rask. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Til rundt 2500 kroner gir ZTEs Blade V6 deg veldig mye for pengene. Det er ikke mange aluminiumstelefoner på dette prisnivået, og når den samtidig kommer med helt ålreit maskinvare og god programvare er dette et enkelt valg. Hvis du får sneket med et minnekort og et godt sett hodetelefoner i totalsummen har du en brillefin pakke med Blade V6.

En fordel for deg som har ditt eget abonnement ved siden av jobbmobilen er at Blade V6 kan huse to samtidige SIM-kort. Vær imidlertid obs på at 4G-tilkoblingen er forbeholdt ett av dem, så sørg for å ha god datakvote på abonnementet som blir brukt som hovedtilkobling.

Les testen av Blade V6 her

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

Sony Xperia M4 Aqua

M4 Aqua er en billig telefon som har mye til felles med Sonys toppmodeller. Foto: Ole Henrik Johansen, Tek.no

Sonys M4 Aqua har en rekke knallgode egenskaper. Den er vanntett, støtter minnekort og har god HD-skjerm. Telefonen har så mye til felles med Sonys Z3 og Z3+-modeller at du skal kjenne modellene ganske godt for å se forskjell på dem.

M4 Aqua koster fra 2000 kroner, og er dermed vesentlig rimeligere enn grensen vi forholder oss til. Det er likevel en meget god telefon å bruke, og den viktigste svakheten her er sannsynligvis kameraet som ikke er allverden i akkurat denne telefonen.

Les testen av M4 Aqua

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

Motorola Moto G

Motorolas Moto G er tredje generasjon av modellen. Den er vanntett og gir deg svært mye for pengene. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

En annen modell som har fått et rykte for å gi deg enormt mye for pengene er Motorolas Moto G-serie. Så langt siste utgave av denne blir din fra 2300 kroner med 16 gigabyte lagring og minnekortplass.

Som flere av Motorolas telefoner de siste årene er den sikret mot vann, og maskinvaren har blitt forholdsvis god. Men det er selve brukeropplevelsen som virkelig overbeviser. Det skal ikke alltid så ramsalt maskinvare til for å by på en skikkelig bra opplevelse, og menyene i tredje generasjon Moto G flyter megt godt. Samtidig imponerer telefonen når det kommer til batteritid. Dermed kan dette være en svært god telefon for deg som handler på jobbudsjettet.

Les testen av Motorola Moto G

Finn beste pris i Prisguide.no (kommersiell partner)

Modeller du bør passe på:

LG Nexus 5X

Helt ny Android og kraftig innmat. Nexus 5X fra Google og LG kan være et godt valg. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Nexus-telefonene fra Google og deres partnere er telefonene som skal vise hva Android på sitt beste kan være. De er referansetelefonene, og i år er det to nye modeller som gjelder. Den ene er produsert av LG, og heter Nexus 5X. Navnet bygger videre på forrige gang LG sto for en Nexus-modell. Gamle Nexus 5 er kanskje den Nexus-modellen som har kommet nærmest å bli allemannseie av utgavene som har kommet.

Som forrige utgave er Nexus 5X en relativt anonym telefon i det ytre. Matt plast er ikke det mest oppsiktsvekkende byggematerialet, men den har forholdsvis kraftig maskinvare og en størrelse som gjør at den passer i hendene for de fleste. Prisen ligger vanligvis på rundt 4200 kroner, men telefonen har ved flere anledninger vært å få tak i fra 3500 kroner. Ønsker du deg en Nexus på jobbens budsjett gjelder det altså å følge med litt. Bare pass på at du klarer deg med 16 gigabyte innebygget lagring. Her får du nemlig ikke minnekortplass.

Les testen av LG Nexus 5X

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Huawei P8

Huaweis P8 er lekker, god og overraskende billig. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Huaweis P8 er selskapets toppmodell med 5,2 tommer stor skjerm. Telefonen har en flott full-HD-skjerm, et godt kamera og kraftig innmat. Den kjører Android med Huaweis tilpasninger, som betyr mange smarte løsninger rundt i menyene, men også at du må klare deg uten applikasjonsmenyen som er vanlig på Android-telefoner. Her plasseres alle appene rett på hjemmeskjermene dine.

I skrivende stund må du regne med å betale fra rundt 4000 kroner for Huawei P8, men telefonen er ganske ofte på salg ned mot 3500 kroner og av og til så lavt som 3000 kroner. Dermed kommer den av og til under vår magiske grense på 3750 kroner.

Les testen av Huawei P8

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Sony Xperia Z5 Compact

Sonys Xperia Z5 Compact er en knallgod telefon, og prisen nærmer seg det mange arbeidsplasser dekker. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Sony har de siste årene laget svært gode telefoner. Xperia Z5 Compact er en av de nyeste i fra produsenten, og den ligger vanligvis såvidt utenfor vårt prisområde. Men den har allerede vært nede i en pris på 3900 kroner, fra sin vanlige pidestall på 4500 kroner. Dermed burde det være muligheter for å snike denne lekkerbiskenen akkurat under den magiske grensen. Dersom man følger med litt på prisutviklingen, altså.

For det får du en telefon som kan sikres med fingeravtrykket ditt som kode. Det er også relativt få virkelig toppspesifiserte telefoner å få tak i i denne størrelsen, og dermed er Xperia Z5 Compact også ganske unik på dette området. Enten den sniker seg under prisgrensen, eller du kan legge til noen kroner fra egen lomme, er dette en telefon de fleste vil bli fornøyd med.

Les testen av Xperia Z5 Compact

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Sony Xperia Z3+

Xperia Z3+ nærmer seg budsjettet til bedrifter og kommuner. Vanntett er den også. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Synes du Xperia Z5 Compact er litt liten? Da kan også Xperia Z3+ være en mulighet som nærmer seg prisgrensen vår. Den koster rundt 4000 kroner i dag, men så lenge fjorårsmodeller er i salg har prisene en tendens til å gå ned. Passer du på litt kan du få en knall telefon innunder budsjettet.

Sony lager telefoner med relativt lite kluss oppå Googles egne Android-menyer, og når maskinvaren ellers er knallgod og innpakket i et vanntett chassis snakker vi fugl. Ellers er både kamera og skjerm av det ålreite slaget, og minnekortplass er det også her.

Les testen av Xperia Z3+

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Motorola Nexus 6

Motorolas Nexus 6 har blitt erstattet av en nyere modell, men er fortsatt et knallgodt valg for deg som liker store telefoner. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Trenger du en kjempediger telefon med masse krefter og flott skjerm? Nexus 6 kan være svaret. Den fordrer at du har store hender, eller er vant til å håndtere en telefon som er større enn vanlig. Men gjør du det er det også en virkelig lekkerbisken du får her.

Siden dette er en Nexus-modell kan du være rimelig sikker på å få siste Android-versjon uten altfor lang ventetid med denne. Telefonen har silkemyk respons i menyene, og mer enn nok krefter til å drive heftige spill og applikasjoner. Den har ikke minnekortplass, men minste utgave har 32 gigabyte innebygget lagring. Salget av denne telefonen er i ferd med å runde av til fordel for nyere Nexus-modeller, men enn så lenge ligger den rett rundt 4000 kroner på det norske markedet. Dermed er den innenfor rekkevidde enten etter tillegg av et par hundrelapper av egen lomme, eller dersom prisen går bittelitt ned.

Les testen av Motorola Nexus 6

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Apple iPhone 5S

iPhone 5S er den eldste iPhonen som er i salg i dag. Direkte fra Apple koster den 5200 kroner, men i andre butikker har rimeligste utgave vært solgt ned i 4000 kroner. Den er dermed ikke så fryktelig langt utenfor budsjettet vi styrer etter.

Dette er på mange vis en knallgod telefon, og spesielt fingeravtrykksleseren gjør det enkelt å holde telefonen sikker. Mange foretrekker også den kompakte størrelsen denne telefonen kommer i. Like fullt er dette et par år gammel maskinvare, og Apple har en tendens til å kreve stadig mer av maskinvaren med nye iOS-utgaver. Dersom det må være en Apple-telefon ville altså vi vurdert å betale mellomlegget opp til en nyere versjon fra iPhone 6 eller 6S-generasjonene.

Les testen av Apple iPhone 5S

Få varsel fra Prisguide.no når prisen er riktig (kommersiell partner)

Les også
Projiserer planene dine på bordet, og lar deg redigere dem
Les også
Sony Xperia M5: Sonys nye og vanntette lekkerbisken tar uskarpe bilder
Les også
Se alle bildene av HTCs kommende One X9
Les også
ZTE Blade V6: ZTE Blade V6 er bygget i aluminium og danker ut dyre toppmodeller på pris
Les også
LG Nexus 5X: En slik Google-mobil har du aldri sett før
Les også
Motorola Moto G: Vi hadde aldri trodd at denne kostet under 2000,-
Les også
Sony Xperia Z5 Compact: Stor glede i en liten pakke
Les også
Huawei Honor 7: Her får du ekstremt mye for pengene
Les også
Sony Xperia M4 Aqua: Koster halvparten, men ser ut som flaggskipet
Les også
Sony Xperia Z3+: Xperia Z3+ har mer muskler og færre lokk
Les også
Huawei P8: P8 har funksjoner du ikke har sett før
Les også
Motorola Nexus 6: Motorola viser muskler
Les også
LG G3: Dette er en av årets aller beste mobiltelefoner
Les også
Samsung Galaxy S5: Samsung Galaxy S5 er en knallgod toppmodell som burde vært bedre
Les også
Apple iPhone 5S: Apples iPhone 5S er en unik mobiltelefon
annonse