Tek.no

Guide Den beste strømmetjenesten

Visste du at HBO Nordic ikke er det beste stedet å se HBO-innhold?

Vi har sjekket kvaliteten på 12 strømmetjenester.

Niklas Plikk, Tek.no
21 Mar 2020 15:35Først publisert 15 Okt 2017 10:00

I disse tider sitter millioner av nordmenn mer eller mindre isolert i egne hjem. Ingen vet for hvor lenge, og enkelte har nok begynt å fly på veggen av kjedsomhet allerede.

Corona-krisen kan utvilsomt gjøre mange dystre til sinns, men aldri så galt at det ikke er godt for noe, si. For blant underholdningstilbudene som fortsatt står på beina finner vi strømmetjenestene, som att på til har hjemmelevering. Og sjelden har det vel passet bedre å ta plass i sofaen for å sjekke hva de har å by på enn nå.

Enten du har planer om å slå i hjel bare litt av tiden med en film, eller virkelig gå hardt til verks ved å «binge» hele favorittserien på nytt mens du har sjansen, har vi sjekket tilbudet fra de 12 tjenestene som er tilgjengelige i Norge.

Noen tjenester satser på bredt utvalg, andre på eksklusivitet eller småbarnsfamilier. Og, slettes ikke alle strømmetjenestene gjør seg like godt på en ny 4K-TV med hjemmekinoanlegg, om det er det du er ute etter.

Selve bilde- og lydkvaliteten du får servert er nemlig høyst ulik, og om dette betyr noe for deg vil du her få se de beste alternativene.

Strømmetjenestene vi har sett på

Les mer om tilbudet til hver av tjenestene lenger ned i saken.

Stor forskjell på bildekvaliteten

Noe strømmetjenester ikke vil si så mye om er hva slags bildekvalitet de leverer. De sier kanskje «HD», eller «inntil 4K», men det gir ikke sannheten om strømmekvaliteten alene.

To tjenester som begge byr på 4K-oppløsning kan nemlig se vidt forskjellige ut.

I tillegg til å bedømme videokvaliteten med egne øyne, tok vi derfor i bruk «Net Balancer», et verktøy som avslører hvor mye data hver strømmetjeneste spanderer på deg for sine mest populære serier.

Fordi tjenestene bruker ulike teknikker for å komprimere og vise deg innholdet kan vi ikke sammenligne datastrømmene mellom aktørene direkte. De færreste av tjenestene lar oss dessuten sammenligne identisk innhold. Likevel, ved å regne om datastrømmen for avspilling av en populær/egenprodusert serie til megabyte per time, hjelper det oss å understøtte merknadene vi gjør oss når vi bedømmer bildene visuelt. Tabellen nedenfor er med andre ord kun en pekepinn, og ingen fasit.

Når man strømmer gjennom en datamaskin er de fleste strømmetjenestene begrenset oppad til Full HD-kvalitet, uansett om du har en 4K-skjerm eller ei. Enkelte unntak finnes, som Netflix og Apple TV+. Disse støtter høyere oppløsning gjennom henholdsvis nettleseren Edge og Netflix-appen i Microsoft Store, eller gjennom Apple TV-appen i MacOS. For Amazon Prime får du bare 4K dersom du strømmer gjennom en Smart TV-app eller en konsoll.

Blant tjenestene som leverer best bildekvalitet finner vi Amazon Prime, Netflix og Apple TV+.

Kvaliteten er god i vanlig Full HD-oppløsning, som de fleste har på dataskjermen sin. Vi bekreftet også at Netflix ser strålende ut i 4K-oppløsning, og datastrømmen vi målte under avspilling i Amazon Prime og Apple TV+ indikerer at også disse tjenestene leverer skikkelig god bildekvalitet om oppløsningen økes til det maksimale.

Spesielt skuffet er vi over HBO Nordics bildekvalitet. Storproduksjonen deres Game of Thrones fremstår som en dårlig piratkopi lastet ned fra en torrentside. Det er direkte flaut når betalingstjenesten leverer lavere kvalitet enn en ulovlig tjeneste. Ekstra spesielt er det jo også når Strim, som lar deg se HBO-serier gjennom seg, klinker til med langt høyere kvalitet på samme serie. For eksempel leverer Strim omtrent 3000 MB på samme episode av Game of Thrones som HBO Nordic bare leverer 1840 MB på. Det synes. Godt.

Ellers har også C More utfordringer med lav bildekvalitet, selv om det skal sies at denne kan variere mellom ulikt innhold. Episoden vi strømmet fra Vikings testet vi for eksempel også med Viaplay, som serverte oss mer data og bedre bilde.

Amazon Prime – for gamle Top Gear-veteraner

Pris: 70 kr/mnd. Kvalitet: Inntil 4K HDR. Gratis prøvetid: 7 dager.
Populært innhold: The Grand Tour, Tom Clancy’s Jack Ryan, The Man in The High Castle, The Expanse, American Gods, Fleabag, James May, vpr mann i Japan, Star Trek Picard, The Office, Mr. Robot.

Amazon Prime er en av de rimeligste strømmetjenestene du kan abonnere på. Tjenesten frister nok først og fremst med den eksklusive TV-serien «The Grand Tour» for mange. Her har hele den tidligere Top Gear-gjengen, med Jeremy Clarkson i spissen, fått frie tøyler og ditto budsjett når de drar verden rundt for å leke seg med alt med motor i. Det kunne ikke slå feil.

Flere av de andre eksklusive seriene har ikke fått så mye oppmerksomhet som de fortjener, men sånn sett er Prime en fin mulighet for deg som allerede har vært igjennom det beste innholdet hos de andre store strømmetjenestene.

Siden forrige gang vi skrev om tjenesten har det dukket opp et arkiv med film for barn. Bare deler av innholdet har imidlertid norsk tale, så dette er ikke førstevalget for barnefamilien.

Kvaliteten på videostrømmen er svært god. Mens det kanskje ikke hjelper Clarkson nevneverdig, ser The Grand Tour rett og slett utrolig bra ut. Det er umulig å se at serien strømmes over nett, og da snakker vi om Full HD-strømmen som vi prøvde i mangel på en 4K-TV. Har du sistnevnte på plass får du enda mye bedre bildekvalitet og HDR-støtte på toppen.

Grunnen til den gode bildekvaliteten er lite komprimering fra Amazons side. Hele 4,25 gigabyte data per time får vi servert av Primes avspiller, til sterk kontrast mot Netflix' 2 gigabyte (i Full HD) eller HBO Nordics 1,8 gigabyte per time for sine like store produksjoner.

4K-oppløsning med HDR, samt surround- eller Dolby Atmos-lyd, støttes for øvrig bare gjennom enkelte smart-TV-er samt Xbox One S eller One X.

Om du har en «gamer» i familien kan det som en bonus nevnes at du får med et abonnement på spillstrømmetjenesten Twitch gjennom Amazon-kontoen din. «Twitch Prime», som det heter, sikrer deg enkelte fordeler og diverse «loot» i populære titler som GTA V, RDR2, PUBG, FIFA og Destiny 2 med flere.

Gå til Amazon Prime her »

Apple TV+ – «gratis» for mange Apple-kunder

Pris: 59 kr/mnd. Kvalitet: Inntil 4K HDR. Gratis prøvetid: 7 dager/1 år.
Populært innhold: The Morning Show, See, For All Mankind, Dickinson, Oprah’s Book Club, Mythic Quest.

Det finnes altså så ekstremt lite innhold på Apples ferske strømmetjeneste. Vi fant omtrent 20 ulike serier og filmer, og mens mer innhold selvsagt er på vei er Apple TV+ ingen match for tjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime.

Kvaliteten på seriene kan selvsagt være god, men ettersom vel ingen er interesserte i alt av innholdet, som faner svært bredt, er du heldig om du finner to-tre serier som fenger deg eller andre i familien før det tar slutt.

Spesielt trist er utvalget for de yngre. Kun tre rimelig tilfeldig valgte «barneprogrammer» finnes, og disse er på engelsk eller uten språk.

Abonnementet kan deles med inntil seks personer i familien din, dersom du allerede har aktivert familiedeling fra din Apple-konto. Så lenge tjenesten er gratis for alle som har kjøpt en ny Apple-dings i et helt år er sjansen stor for at du eller noen i husstanden har fri tilgang allerede. Da er det jo bare gi Apple TV+ et forsøk, men tjenesten er ikke verdt å betale for foreløpig.

Det sagt er dette en tjeneste å følge med på fremover. Etter hvert som Apple får fotfeste og girer opp i strømmekampen vil vi nok få se stadig mer eksklusivt her.

bildekvaliteten er dessuten helt superb om man strømmer via Apple TV-appen på Mac, iPad eller iPhone, eller en Apple TV. På sitt beste leverer tjenesten sylskarp 4K-oppløsning med HDR, mens på sitt verste er du nede i Full HD-oppløsning som – i alle fall for en lekmann – kan konkurrere i kvalitet med Blu-ray-diskene du en gang hadde i samlingen din. Ikke verst.

Dog, via en nettleser, som Chrome, fremstår tjenesten direkte uferdig, med lange lastetider, et avspillingsvindu som dukker opp utenfor skjermen og som ikke vil maksimeres. Dette er dermed først og fremst en tjeneste for Apple-universet.

Gå til Apple TV+ »

C More – serier fra flere leirer

Pris: 99 kr/mnd. Kvalitet: Inntil Full HD. Gratis prøvetid: Nei.
Populært innhold: Vikings, Nancy Drew, Seinfeld, Solsidan, Black Sails, Grand Hotel, Catch-22, Deadly Games, Tynn Is.

C More tilbyr en samling av lisensierte serier og filmer fra ulike nettverk. Det betyr at mens du eksempelvis får tilgang til alle sesonger med Seinfeld nå og ut april, så kan disse altså forsvinne. Dette gjelder for det meste av innholdet. Det positive er at dette fører til rotasjon av innhold på tjenesten, men det er kjedelig om du bruker lang tid til å se serier, og du vill tidvis oppleve at serier har «huller» i seg der noen sesonger mangler. Heldigvis er gjengangeren at hele serier ligger ute

C More byr på svært mange filmer i tillegg til alle seriene, og for barna er utvalget godt. Her får du filmer fra SF Film, noe som betyr at klassikere som Gubben og Katten, Pippi og Emil i Lønneberget finnes her. Også Disney og Pixar er godt representert, enn så lenge.

En prøvestrømming av to episoder av «Vikings» demonstrerte dessverre at kvaliteten på bildet ikke alltid er spesielt bra. Vi så stadig såkalt «banding» i mørke scener, og bildet ble aldri skikkelig skarpt. Her har tjenesten en jobb å gjøre. Det skal dog sies at kvaliteten kan variere mellom ulikt innhold.

Gå til C More »

Dplay – For den sportsinteresserte

Pris: Fra 0–159 kr/mnd. Kvalitet: Inntil Full HD. Gratis prøvetid: 14 dager.
Populært innhold: Programmer fra Discovery-nettverket, Eliteserien, OBOS-ligaen, PGA Tour, Grand Slam, Tour de France.

TVNorge, Fem, Max, Vox, Discovery, TLC, Animal Planet. Et Dplay-abonnement sikrer deg tilgang til å se alle disse kanalene direkte i nettleseren, med mye av programarkivet deres tilgjengelig også.

Her finner du blant annet hele 12 sesonger Top Gear – med den beste gjengen – samt den komplette The Big Bang Theory-serien.

Om du liker svart humor kan du også humre(?) over Atle Antonsen som «NAV»-konsulent Tor Varhaug, eller Espen Eckbo i «Det kunne vært verre».

For en forsmak kan du klikke deg inn og se inntil én episode per sesong fra utvalgte serier gratis og uten registrering. Gir det mersmak koster det 79 kroner måneden å låse opp alt av serier og TV-kanaler.

Det virkelige trekkplasteret til Dplay er nok likevel sportsrettighetene. Discovery holder nemlig i både Eliteserien og OBOS-ligaen for norsk fotball. I tillegg kommer en sportspakke med de store tennis- og golfturneringene. Tour de France, Snooker og motorsport står også på menyen, som koster 159 kroner per måned og da inkluderer strømming av alle andre programmer.

Barn i familien? Du finner ikke særlig tidsfordriv til dem her.

Vi har ikke strømmet direkte sportssendinger og kan bare si noe om kvaliteten på innhold fra TV-arkivet, som holdt god bildekvalitet .

Gå til Dplay »

HBO Nordic – For serienerden

Pris: 109 kr/mnd. Kvalitet: Inntil Full HD. Gratis prøvetid: 14 dager.
Populært innhold: Game of Thrones, Westworld, Twin Peaks: The Return, True Blood, The Sopranos, Boardwalk Empire, The Wire, Silicon Valley, Girls, Deadwood, The Office (US).

HBO Nordic tilbyr i hovedsak eksklusive og egenproduserte serier du vil slite med å finne andre steder. Blant tilbudet vil du finne enkeltserier som alene gjør seg fortjent til månedsavgiften, som Game of Thrones. Eller Sci-fi-westernblandingen Westworld.

Ettersom HBO Nordic også lisensierer serier fra Showtime, BBC, Starz med flere finner du eksempelvis også Twin Peaks: The Return her. Sammen med originalen, som alle jo bør ha sett.

Om du er av den utålmodige typen er det greit å vite at egne serier blir tilgjengelig samtidig med i USA og lisensierte serier innen 24 timer etter amerikanske premiere. HBO garanterer ikke at lisensierte serier alltid vil være tilgjengelig, men lover at hele serien skal være tilgjengelig når de legger ut en ny sesong.

I filmutvalget finner du ikke all verden med nyheter, men dersom du bestemmer deg for å ta et avbrudd fra et av seriemaratonene en kveld har du likevel en grei liste i hver sjanger å velge blant.

Toonix Kids er en egen barneprofil i HBO Nordic som tilbyr mange kjente animerte eller tegnede serier. Brannmann Sam, Tom & Jerry, Postmann Pat, Lokomotivet Thoms, Albert Åberg, Bamse, Looney Tunes og flere er på plass, i tillegg til en håndfull mer eller mindre kjente filmer. Alle med norsk tale. Dersom du legger en pinkode på HBO-kontoen din sikrer du at barna ikke havner over i vokseninnholdet.

Surround-lyd er tilgjengelig på utvalgt innhold fra konsoller eller Smart TV-er.

Strømmekvaliteten opplevde vi under våre stikkprøver fra Game of Thrones og Westworld som skuffende. Høy komprimering og lav «bitrate» gir et utvasket bilde med mye artefakter i mørke scener. I tillegg kan en tydelig se støy langs kanter, og mange av de imponerende detaljene i kostymene og landskapet regelrett forsvinner. Til å være en tjeneste som produserer og formidler så mye kvalitetsinnhold er det leit at HBO Nordic stripper oss for muligheten til å oppleve seriene fra sin aller beste side.

Skal du først oppleve HBO-serier bør du gjøre det via Strim, som er litt dyrere, men som har langt høyere bildekvalitet.

Gå til HBO Nordic »

Netflix – Noe for alle

Pris: Fra 89–159 kr/mnd. Kvalitet: Inntil 4K HDR. Gratis prøvetid: Nei.
Populært innhold: Better Call Saul, Stranger Things, Narcos, The Witcher, House of Cards, The Crown, Travelers, The OA, Marco Polo, The Good Place, How I Met Your Mother, Friends, Romerriket.

Mange av titlene du ser over er fra Netflix’ såkalte originalinnhold, som du bare kan se hos dem. Flere av seriene har høstet mye heder, selv om tjenesten også er beskyldt for å pumpe ut vel mange av dem de siste årene som har fått en brå slutt rundt sesong to eller tre.

Likevel vil nok mange si at Netflix og HBO er på høyde med hverandre når det kommer til kvalitetsserier, og førstnevnte har desidert best bildekvalitet.

I alle fall dersom du betaler for HD-kvalitet eller høyere, da. Hos Netflix er det nemlig slik at du betaler deg opp til høyere kvalitet og mer funksjonalitet fra en inngangssum på 89 kroner. Da får du bare SD-kvalitet og én samtidig bruker, noe som neppe er aktuelt for særlig mange i dag. For 109 kroner i måneden får inntil to samtidige brukere se alt innholdet i Full HD-kvalitet, og for 159 kroner per måned kan fire samtidige seere strømme serier og filmer i inntil 4K-kvalitet med HDR-støtte.

Merk at 4K-strømming bare er tilgjengelig fra nettleseren dersom du har en ganske ny datamaskin (med 7. generasjon Intel Core i-prosessor, Windows 10 og Edge-nettleseren), samt en 4K-skjerm. Eventuelt kan du bruke Netflix-appen som du finner i Microsoft Store.

Alle nyere TV-er støtter imidlertid strømming i 4K-kvalitet uten at du må tenke på spesielle krav. TV-ene gir som regel også tilgang til Surround-lyd eller Dolby Atmos på utvalgt innhold.

I tillegg til egne serier har Netflix lisensiert en rekke serier utenfra, som Breaking Bad, Prison Break, Friends og Mad Men.

Filmarkivet er veldig stort, så her mangler du aldri underholdning til pizzaen. Slik sett er Netflix strømmetjenesten du vanskelig trår feil hos.

Barneprofilen Kids hindrer at de små kommer i nærheten av det mer voksne innholdet på tjenesten, som du kan låse ned med en pinkode. På Kids finner barna mye kjent innhold på norsk, som Pokémon samt filmer fra Lego og DreamWorks for å nevne noe.

Vi har testet strømmekvaliteten både ved Full HD og 4K-oppløsning. Generelt opplevde vi Full HD-bildet som skarpt og detaljert, selv om mørke sekvenser tidvis kan vaske bort en del informasjon. 4K ga et enda mye skarpere bilde, og du skal være bra kritisk før du begynner å irritere deg over dette.

Gå til Netflix »

NRK – Dokumenter, underholdning og TV-historie

Pris: Gratis. Kvalitet: HD. Populært innhold: Vikingane, Nytt på Nytt, Side om Side, Exit, Førstegangstjenesten, Parterapi, Shetland.

På sin fritt tilgjengelige strømmetjeneste legger statskanalen ut samtlige egenproduksjoner. Enten noen timer etter at de har gått på TV, eller i noen tilfeller faktisk før de er sendt på lineær-TV. Innkjøpte programmer og filmer ligger også ofte ute tilgjengelig for strømming, men bare i en periode på noen uker eller måneder etter første TV-visning på grunn av rettigheter.

I tillegg til at du kan se alle NRKs tre hovedkanaler direkte, er den kanskje største styrken til rikskringkasterens strømmetjeneste det store TV-arkivet deres. Dermed kan nye generasjoner få kjennskap til programmer andre vokste opp med. Være seg Fleksnes, Lille Lørdag, O.J eller Team Antonsen.

Sjekk ut arkivet her.

Enkelte filmer er tilgjengelig, men underholdning til fredagstacoen finner du mer av andre steder. Av ferskere innhold fokuserer NRKs nett-TV på dokumenterer, drama og natur- og kulturprogrammer.

Barna kan finne mye innhold som også har gått på NRK Super.

NRK lar deg maks strømme i HD-kvalitet. Generelt er strømmekvaliteten likevel ganske god, og litt avhengig av programmet du ser på er det ofte ikke veldig tydelig om du ser på vanlig TV eller strømmer det.

Gå til NRKs nett-TV »

SF Kids – trygge og klassiske filmer for barna

Pris: 69 kr/mnd. Kvalitet: HD. Gratis prøvetid: 14 dager.
Populært innhold: Pippi, Emil i lønneberget, Saltkråkan, Kaptein Sabeltann, Alle barna i Bakkebygrenda, Karsten og Petra.

SF Kids er først og fremst verdt å nevne for at det utelukkende ligger innhold for barn her. Åpner du den lettfattelige appen på iPaden eller telefonen vet du at de ikke finner veien over til innhold som er ment for voksne mens du lager middagen. I appen kan du dessuten filtrere på innhold for ulike aldersgrupper, slik at fireåringen kan velge mellom helt andre filmer enn 10-åringen.

Som navnet på tjenesten hinter til finner du stort sett innhold fra SF her. Det vil si at ungene kan boltre seg i klassikere som vi voksne vokste opp med, som Pippi, Emil i lønneberget, Saltkråkan, Kaptein Sabeltann, Alle barna i Bakkebygrenda og Karsten og Petra.

Men, det ligger også enkelte nyere filmer og tegnefilmer ute, som Peppa Gris og Alvin og gjengen.

SF Kids er det suverent tryggeste valget for barn, men det er verdt å nevne at det meste av innholdet også er bakt inn i C Mores tilbud. C More har imidlertid ingen foreldresperre i appen.

Vi har ikke målt videokvaliteten ettersom mye av innholdet enten er animert film eller av eldre årgang. bildekvaliteten blir uansett neppe noe barna henger seg opp i, og det er lett å komme i gang med strømmingen. Appen er absolutt å anbefale over å bruke nettsidene for å strømme.

Gå til SF Kids »

Strim – for deg som har kastet parabolen

Pris: Fra 129–299 kr/mnd. Kvalitet: Full HD/HD. Gratis prøvetid: 14 dager.
Populært innhold: Direkte-TV og programarkiv fra kjente norske kanaler, strømmetjenester som Viaplay, HBO Nordic og Paramount+.

Strim er en tjeneste fra RiksTV som samler andre strømmetjenester og tradisjonelle TV-kanaler i ett abonnement.

Kanskje er du lei av å hoppe mellom ulike strømmetjenester, eller har du kastet parabolen eller kuttet kabelen? Da er sannsynligvis dette løsningen for deg.

Tjenesten samler «alt på ett sted», og du kan teste hvilken av pakkene du ønsker gratis i to uker som ny bruker.

Det minste abonnementet er bare et knippe vanlige TV-kanaler som TV2, TV Norge og TV3, men oppgraderer du dukker strømmetjenestene opp.

Neste pakke til en snau hundrings ekstra inkluderer flere TV-kanaler, som Max, Vox og TV6, samt HBO Nordic, Viaplay, Paramount+.

Før du tar frem kalkulatoren: bare HBO Nordic og Viaplay koster til sammenligning 228 alene. Med innholdet til Paramount+ på toppen kan Strim være oversiktens beste «deal» om du uansett betaler for noen av de inkluderte tjenestene allerede.

I toppakken slenger Strim på en rekke nisjekanaler og innhold for barn, som Disney-kanaler.

Selve grensesnittet i Strim er veldig oversiktlig, og bildekvaliteten får absolutt godkjent. Serier strømmes i inntil Full HD-oppløsning, mens direkte-TV og programmer fra TV-arkivet er begrenset til HD.

Ekstra artig er det at Strim leverer langt høyere kvalitet på HBO-serier enn HBO Nordic selv gjør. Her er faktisk serier som Game of Thrones og Westworld seerverdig på storskjermen.

Gå til Strim »

TV 2 Sumo – med «storfotballen»

Pris: Fra 0–479 kr/mnd. Kvalitet: Inntil Full HD. Gratis prøvetid: Nei.
Populært innhold: Alle TV-2-programmer, Premier League, Champions League, Get-ligaen, Rema 1000-ligaen, Tour de France.

TV2 Sumo gir deg mulighet til å se alle TV2-kanalene direkte og byr på et programarkiv hvor du kan se egenproduksjoner du har gått glipp av, akkurat når det passer deg.

Sumo frister nok også den sportsinteresserte. Bare her finner du nemlig fotballturneringene Premier League og Champions League, samt ishockey (Get-ligaen) og Rema 1000-ligaen (håndlall).

Verdt å nevne er det også at Sumo er eneste norske tilbyder av e-sport, hvor oppgjør i ESL Pro League og den norske Telialigaen vises.

Ettersom TV2 eier C More får du også deres serier og filmer, inkludert barneinnhold, her.

Sumo er den tilbyderen som tilbyr flest «pakker» i sammenligningen vår. For 99 kroner i måneden får du tilgang til Nyhetskanalen sammen med aktualitets- og debattprogrammer, mens for 129 kroner måneden gis du tilgang til alt fra TV2 unntatt sport og engelsk fotball. Sistnevnte koster hele 449 kroner i måneden alene. Da er det kanskje like greit å slenge på de siste tretti kronene for filmene og seriene også.

Strømming av serier oppleves som helt på det jevne.

Gå til TV2 Sumo »

Viaplay – TV-miks for hele familien

Pris: Fra 119–329 kr/mnd. Kvalitet: Inntil Full HD. Gratis prøvetid: Nei.
Populært innhold: Vikings, The X-Files, Prison Break, Blacklist, Grey’s Anatomy, Criminal Minds, The Office (US), House, How I Met Your Mother, Seinfeld, Frasier, Family Guy, Futurama, South Park.

Gjennom Viaplay får du tilgang til innhold fra ABC Studios som Criminal Minds og Code Black, samt Fox+ sine How I Met Your Mother, Family Guy, X-Files og South Park. I tillegg kommer dokumentarer fra National Geographic.

I tillegg får du strømme TV3, Viasat 4 og TV6, samt se programarkivet når det passer deg uten reklame.

For barna skilter Viaplay med en rekke filmer og serier på norsk hvor blant annet Disney og Pixar er godt representert. Kombinert med mulighet for nedlasting til nettbrett og smarttelefoner kan dette være midt i blinken for mange familier.

For 329 kroner i måneden får du tilgang på sportspakken i tillegg. Denne byr på Champions League, FA-cup Ligacup og Bundesliga, samt NHL, NFL og Formel1 for å nevne noe.

Vi strømmet noen episoder fra «Vikings», som viste at tjenesten gir helt akseptabel bildekvalitet, uten at den direkte imponerte. Live-TV strømmes også med en helt ok kvalitet så lenge du ikke planlegger å blåse opp bildet på en 75-tommer.

Gå til Viaplay »

Viafree – Se TV-programmene når det passer

Pris: Gratis. Kvalitet: Inntil Full HD. Populært innhold: Luksusfellen, Paradise Hotell, Eventyrlig oppussing, Elven, Camp kulinaris.

Viafree gir deg gratis tilgang til det meste som er produsert eksklusivt for TV3, Viasat 4 og TV6 mot at du ser omtrent seks-syv minutter reklame per time. Her ligger dermed flere sesonger av Luksusfellen, Paradise Hotell, Hundepatruljen og andre programmer vi kjenner fra TV-kanalene. Innhold fra MTV, National Geographic og ComedyCentral finner du også.

I tillegg til egenproduksjoner lisensieres programmer som NCIS og Ellen Show, som er tilgjengelig i en tidsbegrenset periode.

Dette er på ingen måte noen konkurrent mot Amazon Prime, Netflix eller HBO, men et tilbud til deg som ikke rakk å få med deg programmet når det ble sendt på TV eller lignende.

Strømmekvaliteten er helt ok, og videoavspilleren fungerer uten noe «mikkmakk» i alle store nettlesere. Mobilapper er også tilgjengelig.

Gå til Viafree »

annonse

Les også