Guide

Dingser til skolestart

Se hvilke mobiltelefoner, nettbrett og tilleggsutstyr vi anbefaler.

Mobiltelefon

Neste uke starter skolene mange steder i landet, og mange ønsker seg kanskje en ny mobiltelefon, et nettbrett, eller kanskje nytt tilbehør til mobilen. Hva med et sett nye hodetelefoner så du kan lytte til musikk med best mulig lydkvalitet når du gjør leksene?

Vi har funnet frem til noen av de mest aktuelle produktene for deg som begynner på skolen igjen – enten du går i grunnskolen, på videregående – eller kanskje er i gang med høyere utdanning.

Denne guiden er delt inn i tre deler: Mobiltelefon-anbefalinger, nettbrett-anbefalinger og tilbehør. Vi starter med det kanskje viktigste spørsmålet for mange: Hvilken telefon skal jeg velge?

Mobiltelefon – rimelig prisklasse

Er du ute etter en rimelig mobiltelefon, har du ganske mye å velge i – men ikke alt er like bra. Mange av de billigste Android-mobilene har for eksempel så lite lagringsplass og så svak prosessor, at de ofte er mer til irritasjon enn nytte. Heldigvis finnes det unntak. Her er to gode kjøp:

ZTE Blade III

Denne telefonen fra ZTE koster under tusenlappen, og er naturlig nok ingen teknologibombe. Men den er blant de mest avanserte billigmodellene, og har mye teknologi og en god skjerm i sin prisklasse.

Les testen av ZTE Blade III

Finn beste pris på ZTE Blade III i Prisguide

Huawei Ascend G300

Denne billigmobilen har mange likheter med ZTE Blade III på teknologisiden, blant annet den samme prosessoren og en like stor skjerm med samme oppløsning. Dette er ingen rask telefon, men vil du ha en enkel og billig modell er dette et bra sted å starte.

Les testen av Huawei Ascend G300

Finn beste pris på Huawei Ascend G300 i Prisguide

Mobiltelefon – mellomklasse

Har du råd, anbefaler vi at du går opp litt i pris og velge en telefon i mellomklassen – i stedet for de aller billigste modellene. I mellomklassen finner du telefoner fra rundt 2500 kroner og opp til litt over 3000 kroner.

Samsung Galaxy S3 4G

Med en prislapp på rundt 3000 kroner er fjorårets toppmodell fra Samsung nå et svært godt kjøp. Den har noe bedre resultater i ytelsestester enn for eksempel Huawei Ascend P6, og den kommer med 4G-støtte.

Les testen av Samsung Galaxy S3 4G

Finn beste pris på Samsung Galaxy S3 4G i Prisguide

LG Optimus G

Prisen på denne LG-modellen gjør at den er ett av de beste Android-kjøpene akkurat nå. Du får en kraftig og velutstyrt 4G-mobil med god skjerm og mange smarte funksjoner.

Les testen av LG Optimus G

Finn beste pris på LG Optimus G i Prisguide

Nokia Lumia 820

Vil du prøve noe annet enn Android, kan Lumia 820 være et godt alternativ. Denne Windows Phone 8-mobilen har gått ganske kraftig ned i pris siden den ble lansert, og fremstår nå som en av de Windows-mobilene som gir deg mest for pengene.

Les testen av Nokia Lumia 820

Finn beste pris på Nokia Lumia 820 i Prisguide

Mobiltelefon – toppmodell

Noen ganger er bare det beste godt nok. Og i mobilverdenen er det flusst med valgmuligheter for den som vil ha et produkt fullspekket med avansert teknologi. Noen vil kanskje savne Apples iPhone 5 på listen, men siden det er et år siden denne ble lansert henger den litt etter på teknologisiden i forhold til toppmodellene i Android-verdenen. Dessuten er det nye iPhone-modeller på gang i høst – dermed kan det være en fordel å vente en liten stund for den som vil ha det råeste på Apple-fronten.

Her er noen andre alternativer:

Samsung Galaxy S4 Active

Dette er en vanntett versjon av Samsungs toppmodell Galaxy S4. Telefonen har topp spesifikasjoner, og en god skjerm – og det at den tåler vann er et stort pluss.

Les testen av Samsung Galaxy S4 Active

Finn beste pris på Samsung Galaxy S4 Active i Prisguide

Sony Xperia Z

Da vi testet Sonys supermobil Xperia Z i februar, konkluderte vi med at det var den beste telefonen vi hadde testet. Dette er fortsatt en av de beste mobiltelefonene på markedet, og telefonen har ikke minst en svært stilig og slank design.

Les testen av Sony Xperia Z

Finn beste pris på Sony Xperia Z i Prisguide

HTC One

HTC har laget en mobiltelefon der fokus har vært like mye på et lekkert utseende, som på det siste av mobilteknologi. Her får du også høy ytelse, en imponerende skjerm, god byggekvalitet og innebygde høyttalere med overraskende god lydkvalitet.

Les testen av HTC One

Finn beste pris på HTC One i Prisguide

Sony Xperia ZR

Er du ute etter en vanntett mobil med topp spesifikasjoner, men som ikke er for stor, er Xperia ZR antagelig det beste kjøpet du kan gjøre.

Les testen av Sony Xperia ZR

Finn laveste pris på Sony Xperia ZR i Prisguide

Bla videre til neste side for våre nettbrettanbefalinger »