Til hovedinnhold

Slik bytter du Hero-tastatur

HTC har kommet med to modeller med det nye operativsystemet Android. Sistemann ut blant de to er HTC Hero, som i tillegg til å ha det nye operativsystemet også har brukergrensesnittet Sense. Det nye grensenittet fikk en god mottakelse, men undertegnende har savnet Æ, Ø og Å.
Her kommer en liten guide til hvordan du kan endre tastaturutseende på din HTC Hero. Ved hjelp av Scandinavian Keyboard kan du få Æ, Ø og Å, noe nok en del med iPhone-erfaring kanskje har savnet hos Hero-en.

Last ned

Første steg blir å gå inn på applikasjonsbutikken Marked og videre til søkevalget. Her søker du opp Scandinavian Keyboard. Last ned programmet på din mobil. Når dette er gjort kommer det opp et ”fullført” tegn øverst til venstre på skjermen.

Ferden videre går inn i menyen på mobilen og til valget Innstillinger. Når du kommer inn her må du bla deg ned til Språk og tekst. I denne undermenyen må du hake av for Norsk Skjermtastatur. Du kan også velge Norsk Skjermtastatur ovenfor for å tilpasse hva du selv ønsker av innstillinger. Du kan også velge å laste ned ordbok (Download dictionary) på denne siden.
Velg inndatametode
Når du har huket av for Norsk Skjermtastatur og gjort de nødvendige innstillingene for funksjoner du ønsker, er neste steg å gå ut av menyen og inn på Meldinger. Da vil du få opp det vanlige tastaturet, og derfor må du nå velge inndatametode.

Dette gjør du ved å holde ”Bank for å lage” inne i noen få sekunder (Der du trykker for å legge inn tekst i meldingen du skal skrive). Når du slipper opp skal en liten boks med tittelen Rediger tekst komme opp. Trykk på Velg inntastningsmetode. I undermenyen her kommer det opp to valg, der du skal velge Norsk Skjermtastatur. Når du velger denne skal tastaturet bli endret, og vips så har du Æ, Ø og Å.Fungerer bra
Med det nye tastaturet på plass virker knappene faktisk lettere å treffe nå en tidligere. Knappene er annerledes delt opp, og tannhjulknappen fra det originale tastaturet er tatt bort. Jeg kan ikke si å savne irritasjonen over å ha bommet på kolonknappen og blitt sendt inn menyen for Touch Input.
Ordboken (som man må laste ned via menyen nevnt ovenfor) virker også bra, for ordforslagene kommer opp mellom felte du skriver i og selve tastaturet.
Hva syns du om programmet Scandinavian Keyboard? Diskuter i forumet.

annonse