Til hovedinnhold
GuideÅrets beste apper

Her er våre app-favoritter fra året som gikk

Sjekk hvilke apper du bør installere på mobilen din.

Hver uke plukker Amobil ut tre apper – to vi liker godt, og én vi mener du bør styre unna. Vi tar også med ett mobilspill som er valgt ut av vårt søsternettsted Gamer.no.

Vi publiserer en ny appguide hver eneste søndag, og spalten har etter hvert blitt en av de mest populære og mest leste sakene på Amobil.no.

Her har vi plukket ut noen av de appene vi har likt aller best blant alle de vi har prøvd i 2013:

Quora

Format: iPhone og Android

Pris: Gratis

"Spør, og du vil få svar". Det er tanken bak Quora, en av tjenestene du finner i kategorien sosiale medier i applikasjonsbutikken. Appen er nok ikke for alle, men den dekker kanskje et behov som verken Facebook, Twitter, Instagram eller Tumblr er i stand til; Nemlig å gi seriøse og grundige svar på det aller meste du måtte lure på. Sånn sett ligner Quora kanskje mer på Wikipedia eller Answers.com.

Les mer om Quora og last ned her »

Mailbox

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det er ikke ofte vi kan si at en app virkelig kan gjøre en forskjell, men Mailbox er faktisk en slik app.

En tom innboks viser at du er en effektiv og dyktig medarbeider, og noen vil kanskje si at det er et tegn på indre harmoni. Mailbox er appen som hjelper deg med dette på en genialt enkel og praktisk måte. Selvsagt kan du gjøre mye av det Mailbox tilbyr uten appen, men Mailbox gjør det for det første svært enkel, i tillegg til at den faktisk gjør deg oppmerksom på gode måter å behandle innboksen din på.

Les mer om Mailbox og last ned her »

TED

Format: Android, iPhone og iPad
Pris: Gratis

Hvis du vil gå litt mer i dybden på hva som skjer i verden er TED tingen. TED-appen gir deg spennende, tankevekkende og interessante taler i forskjellige kategorier. Her kan du få vite mer om de virkelig store temaene, men også om de helt små og smale emnene du kanskje ikke engang visste fantes.

Les mer om Ted og last ned her »

Photoshop Touch

Format: iPhone og Android
Pris: 70,-

Noen apper er hakket mer gjennomførte og funksjonsrike enn den gjennomsnittlige gutteroms-appen. Adobe Photoshop Touch er en slik app. Det er ingen overdrivelse å si at dette er blant de aller beste, om ikke den beste, bilderedigeringsappen for mobil.

Les mer om Photoshop Touch og last ned her »

Google Sky Map

Format: Android
Pris: Gratis

Sky Map er laget av Google selv, og forteller deg hvilke stjerner og planeter du egentlig ser der ute. Du trenger bare holde telefonen mot himmelen, og den forteller deg hva du ser. Hvis du er i det romantiske hjørnet, må dette være drømmeappen. Med denne kan du fortelle din kjære navnet på alle stjernene dere ser opp på.

Les mer om Google Sky App og last ned her »

Speedtest.net

Format: Android /iOS/ Windows Phone
Pris: Gratis / 7 kroner uten reklame

Hvor kjapt får du surfet på mobilen din? Det er i ferd med å bli et vanligere spørsmål her til lands. 4G er lansert, og operatørene har også oppgradert 3G-nettene så mobilsurfingen skal gå enda raskere.

Med Speedtest.net-appen fra utvikler Ookla kan du nemlig med et tastetrykk sjekke både nedlastningshastighet (Mbit/s), opplastningshastighet (Mbit/s) og såkalt "ping-tid".

Les mer om Speedtest.net og last ned her »

BigOven

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis (Pro-medlemsskap tilgjengelig)

Vi har tidligere skrevet om mat-apper med drøssevis av oppskrifter. BigOven er større. Da tenker vi ikke bare på at du finner mer enn 250 000 oppskrifter i denne appen, men også på de andre mulighetene. BigOven lar deg legge inn tre ingredienser, og kommer med forslag til retter basert på disse ingrediensene. Og selv om det er en amerikansk app, kan den selvfølgelig vise deg alle ingrediensene med metriske måleenheter.

Les mer om BigOven og last ned her »

Contre Jour

Format: Android, iPhone, iPad, Windows Phone
Pris: 7 - 21 kroner, avhengig av versjon

Det første som fenget meg med Contre Jour var grafikken. Det ser ut som en blanding av World of Goo og Limbo, med vakre og enkle gråtoner. Lydbildet er også med å skape en nydelig stemning. I Contre Jour skal du hjelpe den lille fyren Petit å samle stjerner. Får du tak i alle i løpet av brettet kommer du videre til neste brett. Du styrer ikke Petit direkte, men manipulerer verdenen og omgivelsene rundt han.

Les mer om Contre Jour og last ned her »

Flipboard

Format: iPhone/iPad og Android
Pris: Gratis

Dette er en av de beste, om ikke den beste, appen for å lese nyheter på nett. Her kan du bla deg gjennom en mengde med interessant stoff på en enkel og leservennlig måte. Dette er noe av det nærmeste du kommer å lese på papir og bla fra side til side i den digitale verden. (PS! En annen god nyhetsleser vi kan anbefale, er Feedly)

Les mer om Flipboard og last ned her »

AirDroid

Format: Android
Pris: Gratis

Vi har sjelden sett en mer komplett app en Airdroid. Nå lurer du selvsagt på hva AirDroid gjør. Svaret er at den gjør nesten alt. AirDroid er rett og slett en app som lar deg koble til og kontrollere telefonen din fra PC-en. Det kan være praktisk hvis du for eksempel vil overføre filer mellom telefon og PC, eller sende en SMS fra telefonen via PC-en.

Les mer om AirDroid og last ned her »

Yelp

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Yelp er ingen app-knøtt. Tvert i mot er dette en populær app som brukes av mange også her til lands. Yelp er ikke ulik Foursquare hva gjelder funksjonalitet, men er i praksis enda mer rettet mot mat og spisesteder. I stedet for å måtte sette din lit til restaurantens reklame for seg selv eller sære matanmeldere, kan du se hva forskjellige brukere mener.

Les mer om Yelp og last ned her »

GeniusScan

Format: iPhone, Windows Phone og Android
Pris: Gratis (Finnes i reklamefri versjon med mer funksjonalitet)

GeniusScan gjør det superenkelt å skanne kvitteringer, notater fra møter eller andre ting som finnes på papir som du vil ha digitalt. Filene lagres sammen med dine notater. Du kan lagre flere bilder i samme notat. Vi liker at det meste går på autopilot i et enkelt og forståelig grensesnitt.

Les mer om GeniusScan og last ned her »

Riddick: Heroes of Loot

Format: Android, iOS
Pris: 14-15 kroner

Heroes of Loot er en morsom miks av flere sjangre. «Roguelike» blandet med grottevandring, litt rollespillelementer og skyting i en morsom, fartsfylt og utfordrende pakke. All denne moroa utføres sett skrått ovenfra og ned, med en retroinspirert visuell stil. Tempoet er høyt, fiendene er mange og spillet innbyr til raske, morsomme spilleøkter.

Les mer om Riddick – Heroes of Loot, og last ned her »

MinMeny

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Er du av typen som stadig må tilbake på butikken fordi du har glemt noe? Melk og brød går kanskje greit å huske, men for muskatnøtt eller vaniljestang trenger vi lister, lapper og kruseduller på håndbaken.

MinMeny er den kanskje beste handlelisteappen der ute, og den gir deg også tilbud og oppskrifter. Og den fungerer like godt, selv om du handler andre steder enn på Meny.

Les mer om MinMeny og last ned her »

Procraster

Format: iPhone
Pris: 7,-

En populær app i iTunes om dagen er appen Procraster. Ikke rart synes vi, verden er full av prokrastinerere. Altså folk som utsetter ting.

Denne appen baserer seg i bunn og grunn på at mennesker er enkle sjeler. Appen tar utgangspunkt i at de fleste av oss blir best motivert av kortsiktige mål. Du skal derfor legge inn oppgavene dine her, og for hver sesjon du jobber med oppgaven i en bestemt tidsperiode, får du en belønning, som at du kan ta deg en kaffe, surfe på Facebook eller hva du måtte ønske.

Les mer om Procraster og last ned her »

Mer om
annonse