Tek.no

Guide

Ute etter gode mobilprogrammer?

Mobilene blir stadig mer avanserte.
Marius S Eltervåg
9 Des 2008 16:07

Alle som eier en datamaskin tar det som en selvfølge at du kan utvide funksjonaliteten i denne ved å installere ekstra programvare. De siste årene har mobiltelefoner tatt samme retningen. Mens de første programmene som dukket opp naturlig nok var både enkle og begrensede, finner du i dag avansert programvare for de aller fleste formål.

Til tross for at det finnes mye bra Java-programvare for enkle mobiler der ute, er det først og fremst smarttelefoner som blomstrer opp når du installerer ekstraprogrammer. Har du en Symbian- eller Windows Mobile-telefon har du et hav av praktiske applikasjoner å velge mellom.

Hvor finner du juvelene?

Et veldig vanlig spørsmål fra personer som nylig har skaffet seg sin første smarttelefon er: – Hvor i huleste finner jeg denne programvaren folk snakker om?

Det er også et trist faktum at svært mange går rundt med en smarttelefon uten å benytte seg av mulighetene som ligger i ekstraprogramvare. I den anledning har vi samlet et par utmerkede steder å begynne, dersom du vil utnytte det fulle potensialet i Windows Mobile- eller Symbian-telefonen din.

Handango er et av stedene du får kjøpt programvare.

Gullgruven for programvaretips: Diskusjonsforumet

Amobil er privilegiert med et diskusjonsforum som har vanvittig mange erfarne mobilbrukere. Er det noe du lurer på, får du nesten garantert et bra svar her. Dersom du vil lese deg opp på programvare, finnes det et par spesifikke tråder du bør se gjennom før du gjør noe som helst annet:

Den store Windows Mobile-tråden – Har du plutselig fått en Windows Mobile-telefon i hendene er dette stedet å starte. Her finner du en solid liste med tips til programvare, sammen med lenker til steder å laste den ned.

Anbefalte programmer for Symbian 9.x (S60v3) – Har du fått deg en ny smarttelefon fra Nokia eller andre produsenter som kjører på Symbian med den nyeste S60-versjonen, sparer du deg for svært mye tid ved å lese gjennom denne tråden.

NB! Tråden ovenfor er laget for å anbefale programmer. Dersom du lurer på om det eksisterer et program som lærer deg å koke egg, skal du altså ikke poste her. Dette kan du istedenfor spørre om i tråden Request etter programmer for Symbian 9.x (S60v3) » .

Du kan lese forumet uten å være medlem, men dersom du selv vil poste egne spørsmål eller tips, må du registrere deg her. Det tar ikke mange sekundene.

Programmer for Iphone – Det finnes ikke noen utfyllende tråder om Iphone-programmer i forumet ennå, men her kan du lese noen av redaksjonens tips.

Tre gode programvarebutikker

Det finnes en tilsynelatende uendelig liste med nettsteder som tilbyr mobil-programvare, men langt fra alle er like oppdaterte. Dersom du vil kikke litt nærmere på priser og utvalg for programvare for din telefon, kan vi anbefale følgende tre nettbutikker:

Hvordan installerer jeg programmer?

Å finne programvare er én ting. Å installere den er noe annet. Dette er heldigvis ikke noen komplisert prosess verken i Windows Mobile eller S60-telefoner. Vi har tidligere skrevet en guide som viser deg hvordan du enkelt installerer programvare på de vanligste mobilplattformene:

Slapp av, det finnes andre metoder.

Grisetreg telefon?

Etter å ha installert et lass med spill, programmer og nyttefunksjoner, er det ikke helt utenkelig at du opplever at telefonen din blir treg som sirup.

Dette fikser du lett ved å ta et par enkle grep og ved å ta et par forholdsregler. Følgende guide tar for seg dette temaet:

Komme i gang med nytt operativsystem?

Dersom du er ute etter å lære deg om de grunnleggende funksjonene operativsystemet i din mobil har å by på, kan vi anbefale følgende guider:

Ut på jakt!

Lenkene i denne artikkelen burde være mer enn nok å få deg i gang med å gi smarttelefonen din en real oppgradering, og vi anbefaler virkelig å ta en titt på hva som finnes der ute.

Riktignok hører vi ofte folk med telefoner som N95 8GB og HTC Touch Pro høylytt erklære at de kun har mobil for å ringe og sende meldinger. Vi tør å påstå at den holdningen fordufter straks du har installert et tredjepartsprogram som oppfyller behovene du ikke visste du hadde.

annonse

Les også