Til hovedinnhold

Momail – smart e-post for enkle mobiler

Momail er en tjeneste som gir deg e-post på mobilen, nær sagt samme hvilken mobiltelefon du har. Blant fordelene er muligheten for å sende og motta e-post direkte (push), samtidig som innholdet tilpasses for visning på din mobiltelefon. Det betyr blant annet at innholdet er ferdig skalert før det sendes til mobiltelefonen, slik at mengden data som overføres blir betydelig redusert. 

Les også:

Emoze versjon 14 - Push e-mail for Microsoft mobile og Symbian OS
Pushmail fra Mobyson uten egen PC
Pushmail – e-post like enkelt som SMS 
En annen ikke uvesentlig fordel er at Momail Basic er gratis. Dessuten kan du legge inn kontoer du allerede måtte ha, og få samlet all innkommende post i en felles innboks på mobilen. Dessuten kan du sende epost til dine venners mobiltelefoner – enten de har Momail eller ikke.

Betjenes fra nett

Momail krever ingen spesiell programvare på mobiltelefonen og settes opp på noen få strakser. For de fleste mobiltelefoner er det så enkelt som at du fyller ut et skjema på nettet, og så sendes automatisk de riktige innstillingene til mobilen.

Vi testet tjenesten med en Sony Ericsson T650, som foreløpig ikke ligger inne i oversikten på Momails hjemmesider. Dermed fikk vi en smørbrødliste med innstillinger vi selv måtte gjøre.

Det viste seg å være fort gjort, selv om enkelte av betegnelsene i oppskriften og i selve telefonen var ulike. For eksempel er det som heter ”brukernavn” i vår mobil kalt ”postkasse” i oppskriften. 

E-post til mobilnummer

Vi forsøkte å sende e-post til et mobilnummer med halehenget ”@momail.no”. Noen sekunder etter at meldingen var sendt dukket en SMS opp hos mottakeren. Men selve meldingen kom ikke med. SMS-en inneholdt bare informasjon om at jeg (brukernavn) hadde sendt en e-post, og en lenke til stedet der mottakeren selv kan registrere seg som Momail-bruker. 

Vi hadde håpet meldingen kom frem som en lenke til et sted der e-posten kunne leses via mobilens nettleser, men den gang ei. Dermed kan vi glemme å sende mobil e-post til mottakere som ikke er over middels interessert i å fikle med registrering og brukerinstillinger over mobilnettet.

SMS-en er for øvrig på svensk, mens du på Momails nettsider kan velge mellom svensk og engelsk. 

Flere konti

Fra nettsidene kan du også legge til flere e-postkonti som du vil at mobilen skal laste ned. Vi forsøkte å legge inn bedriftens e-post fra en Exchange-server, men fikk ikke tak på innholdet på serveren.

Nedlasting av e-post til mobilen går virkelig fort, ettersom serveren krymper vedlegg og tilpasser innholdet til mobilen. Vedleggene kunne vi se i originalformat fra nærmeste PC med Internett-tilgang. E-post med HTML-formatering kan konverteres til ren tekst, og du kan også velge om du vil motta lenker, eller bare informasjon om lenkene i e-posten. 

Alternativ til SMS

Å sende e-post fra mobilen går også bra, og for den som er interessert i et billig alternativ til SMS er dette storartet. Siden innholdet går som e-post kan du for eksempel sende samme bilde til en stor gruppe mottakere, uten å betale for mer enn én overføring.

En annen smart løsning er ”short codes”. På nettsiden kan du legge inn forkortelser og knytte dem til e-postadresser. Neste gang du skal sende en e-post til en lang adresse skriver du bare inn din ”Short code”. Du kan også bestemme hvor store bilder du vil motta.

Har du ikke en mobiltelefon med e-post kan du bruke telefonens nettleser og betjene e-posten på Momails WAP-sider.

Ettersom det er gratis å bruke tjenesten har du heller ikke noe å tape på å prøve den.

annonse