Tek.no

Guide Nettlesertillegg

Disse nettlesertilleggene anbefaler vi

Her er oversikten over utvidelsene du trenger til Firefox, Internet Explorer, Opera og Chrome.

annonse

Introduksjon

Samme om du bruker Google Chrome, Internet Explorer eller Firefox – i dag har alle de store konkurrentene på nettlesermarkedet støtte for tillegg. De konkurrerer hardt om å levere den beste opplevelsen "rett ut av boksen", men fokuset på støtte og implementering av tredjepartsprogrammer har blitt stadig viktigere.

I begynnelsen var det Firefox som var nettleseren med desidert størst utvalg av slike tredjepartstillegg, addons, men i dag har flere av konkurrentene begynt å ta innpå. For deg som aldri har lastet ned et tillegg før, kan vi berolige deg med å si at det en svært lett affære. Det tar bare øyeblikk fra du finner en addon du liker, til den er installert og klar for bruk.

I dag er det nesten bare fantasien som setter grenser for hvilke funksjoner slike tilleggsprogrammer kan ha. I begynnelsen var det gjerne klokker, kalendere, kalkulatorer og ordbøker som var populære, men i dag har funksjonene blitt langt mer avanserte.

Ikke overbelast nettleseren

Det kan være lurt å ikke installere for mange utvidelser, fordi dette kan medføre tregere nettleser. Du bør i hvert fall ikke installere noe du faktisk ikke bruker. Installer gjerne flere utvidelser for å teste ut, men du kan på en enkel måte avinstallere de du finner ut ikke er av interesse.

annonse

Guiden har oversikt over tilleggsprogrammer for følgende nettlesere:

I tillegg gir vi innføring i såkalte Userscript.

Denne saken har blitt publisert på Hardware.no februar 2012.

Les også