Guide

Mekk en PC som er billig, men god

Dette er en anbefaling for deg som vil ha den best mulige datamaskinen til under 6000 kroner. Maskinen anbefales til deg som bruke den til det meste, inkludert spilling.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, hvorfor la noen andre få gjøre det, og ikke gjøre noe så spennende selv?

Slik bygger du din egen PC

Uavhengig av om du ønsker å spille spill, surfe på nettet eller gjøre seriøst arbeid, vil dette PC-forslaget passe utmerket.

Hovedkortet fra MSI gir mye for pengene, og har blant annet både USB 3.0 og SATA 6 Gbit/s. Hovedkortet er i tillegg relativt godt til overklokking, noe som passer bra for prosessoren vi har valgt.

Prosessoren vi har valgt, AMD Phenom II X4 955 Black Edition, er åpen som standard, og du skal lett kunne hente ut flere hundre MHz på dette oppsettet. Bruk gjerne den automatiske overklokkingsfunksjonaliteten. Om dette blir for skummelt kan du vurdere AMD Phenom II X4 965 som byr på 200 MHz høyere frekvens til en drøy hundrelapp mer.

På minnefronten fyller vi opp med 4 GB DDR3-minne fra Corsair.

Skjermkortet fra Asus er basert på Nvidia Geforce GTX 560 og gir mye ytelse for pengene. Liker du å spille litt kommer det godt med, om du aldri spiller og ikke bryr deg om sånt er det bare å velge noe rimeligere.

Vi har tatt en litt frekk manøver, og på den måten gjort plass i budsjettet til en SSD. Crucials C300 med 64 GB lagringskapasitet fungerer finfint som en systemenhet, og hele maskinen vil få en virkelig økning i ytelsen. I tillegg har vi tatt med en harddisken er på 1 TB, den er både støysvak og yter godt. Pris sett mot ytelse er helt rå på denne. Vi har også inkludert en kvalitets-DVD-brenner med SATA-grensesnitt fra Samsung.

Kabinettet fra Cooler Master er billig og bra til prisen, selv om det er sjelden vi anbefaler ting i denne prisklassen. Vi slenger også inn en CX-strømforsyning fra Corsair. I tillegg kan du gjerne legge ved en ekstra 120 mm-vifte eller to, siden det bare følger med en vifte fra produsenten.

Når det gjelder skjerm, anbefaler vi at du selv velger skjerm ut i fra egen lommebok, ved å ta en titt på vår skjermanbefaling.

Legg også gjerne merke til at det ikke er noe operativssystem med her, det kan du også velge selv.

Vil du ha denne datamaskinen? I prisguiden finner du den til beste pris:

Finn beste pris på "Hvermannsen"

Les også
Bygg en rå PC for 150 000 kroner
Les også
Verdens kraftigste datamaskin kommer fra Japan
Les også
Dell XPS 15
Les også
De beste PC-kabinettene
Les også
Disse bærbare PC-ene anbefaler vi
Les også
5 triks for stillere bærbar
Les også
Slik skaffer du rimelige varer fra USA
Les også
Bygg en topptrimmet spill-PC
Les også
Velg riktig harddisk
Les også
Velg riktig DVD-brenner
Les også
Bygg en flott spill-PC
Les også
Få raskere PC med SSD
Les også
Få en super PC til under 6000 kroner
Les også
Velg rett skjerm
annonse